Goedemorgen maandag! Weer een nieuwe week gaat van start. Bij ons in het winkelcentrum is het feestweek. De action is afgelopen zaterdag geopend en er is wat verbouwd. We kunnen erg leuke dingen doen. Maar afgelopen week was ook erg leuk. We zijn met school weg geweest en namen Luca zelf nog een dagje mee uit. Kijken jullie mee wat we nog meer deden?

Maandag 25 september

De schoolfoto’s van Luca zijn er. Wat zijn ze leuk geworden! Mijn knappe jongen! Dat mag ik wel zeggen als mama toch? We bestellen gewoon alle foto’s. Ik kon niet kiezen en het maakte qua prijs niet uit. Opa en opa & oma krijgen ook een foto en daardoor kregen we er 1 gratis. Prima deal!

Vanmorgen had ik ook weer een meting in de sportschool. Ik was zowaar afgevallen. Iets minder snel dan ik was aangekomen, maar goed het is er tenminste af. We besloten over 2 weken, na de hoge veluweloop, een nieuw trainingsschema te maken. Meer afgesteld op mijn lichaam en minder op wat zou moeten. Ik ben benieuwd en ging voor nu stug door met het oude schema. Nog even volhouden.

Dinsdag 28 september

Papa is thuis als Luca thuis komt eten en dat vind hij wel heel gezellig. Even samen spelen nog voor hij weer naar school moet. Veel leuker zo dan alleen met mama haha.

’s avonds maak ik voor Luca deze spaghetti met knakworst. Hij vind het heerlijk en eet zo toch echt beter dan dat ik hem gewoon spaghetti geef. 

Terwijl ik bezig was met het eten had Nola het potje vissenvoer gevonden. Kindjes die stil zijn, dat betekend weinig goeds. Gelukkig hielp Luca mij heel goed met alles opruimen. Team cleaning, voor al uw opruimklusjes.

En we konden lekker eten. Mark had zin in gewone spaghetti dus dat werd het. Voor mezelf nog een restje broccoli erbij dat ik van mijn ouders mee had genomen.

Woensdag 27 september

Het is zo ver, met school naar het Kruller Muller museum. Luca vond het super leuk dat ik ook mee ging en ik mocht zelfs naast hem zitten. Wat vond hij het geweldig daar. En wat konden de kinderen mij goed vertellen waarom de beelden zo heetten en antwoord geven op de vragen. Super knap.

De tuin van email was toch wel het leukst. Lekker rond lopen en rennen. 

Toen we thuis waren ben ik snel gaan hardlopen. Foute keus, maar we zijn wel een klein rondje weg geweest. 

Daarna naar de dierentuin. Het was zulk lekker weer. Hier ging Luca voor de tweede keer de touwbrug/klimding op. 

Als we bij de gorilla’s komen gaat Nola altijd direct door naar dit autotje om daar in te zitten. Sturen, remmen, gassen. Alles komt voorbij. Mijn kleine meisje.

Al weken vraagt Luca erom. Vandaag mocht hij zeggen waar we gingen eten. Het was vlakbij zei hij, maar het was een verrassing en hij zou de weg wel wijzen. We wisten allang waar hij heen wilde natuurlijk, maar lieten hem in de waan dat hij de weg wees. Dat koppie, onbetaalbaar! En we hebben heerlijk gewokt en gegeten. 

De kinderen hebben uiteraard ook nog even lekker gespeeld. Luca had een vriendje gevonden en samen hadden ze de grootste lol. Zo leuk om te zien.

Hierna ben ik lichtelijk ingestort en vlug mijn bed in gegaan om te gaan slapen. Wat was ik moe en op. Maar het was super mijn kind zo blij te zien.

Donderdag 28 september

We doen vandaag vrij weinig. Wel zag ik dit, mijn kleine automonteurtje. Met de schroevendraaier weet ze precies hoe ze het schroefje los moet draaien. Hoe ze dat weet, geen idee haha. 

En er moest een was gevouwen worden. Gaat allemaal gewoon door. Ook als je je niet lekker voelt en moe bent. Sommige dingen doe ik gewoon, de was is daar 1 van.

Na het eten ’s avonds roept Luca dat er iets in de tuin ligt. Ik denk nog dat het loos alarm is, maar er ligt inderdaad een vogel. Een roodborstje. Je komt ze al niet zo vaak tegen, maar deze was helaas dood. Tegen ons raam gevlogen en dat deed hem direct de das om. Puntgaaf lag hij daar. Inmiddels opgeruimd in de container, nee ik ben verder niet zo’n dierenvriend. Sorry!

Vrijdag 29 september

We gaan een dagje weg met Luca en Nola mag een dagje naar opa. De voorspelling qua weer was niet zo best eerst en dan is het voor haar ook niet zo leuk om mee te gaan. Last minute besloten dat ze toch lekker een dagje bij opa zou blijven. Voor haar helemaal geen straf hoor.

We gingen naar Het land van Jan Klaassen. Luca had de glijbaan al snel gevonden. Favoriet nummer 1 bij hem.

Het krokodillenmoeras! Luca mocht niet in het moeras lopen. Mama wel om hem te helpen over de krokodillen te lopen haha. 

Met papa op de wipwap. Er was niet zo veel wat we samen konden doen. Meer dingen voor hem zelf dus dan is het extra leuk als we wel wat konden doen samen. 

Lekker fietsen. Luca is daar ook gek op dus hier hebben we veel gezeten. Ander kindjes lieten hem hier ook echt met rust haha. Het hele pleintje voor hem alleen.

En het is echt herfst mensen. Zo niet leuk! Maar het levert wel mooie plaatjes op. 

Dag, we gaan weer naar huis! We hebben een leuke dag gehad bij jou!

Zaterdag 30 september

Hier hingen nog steeds twee foto’s van Luca. We wilden al een hele tijd een van de foto’s vervangen door een foto van Nola. Inmiddels heb ik dat maar gedaan. Niet een hele goede foto en ook iets te klein eigenlijk, maar er hangt nu in ieder geval een foto van Nola. 

Samen met Luca heb ik dit plankje opgehangen. Zelf bedacht het zo te doen. Zelf het plankje gezocht in huis (iets met deze hing in de gang en daar hangt nu een andere) en hier opgehangen. Ik ben toch eigenlijk best wel trots op ons. Eindelijk wat extra opbergruimte zonder dat Nola er direct aan kan zitten.

Zondag 1 oktober

Het is alweer oktober. Vandaag hebben we het heel rustig aan gedaan. Ik ben nog een rondje gaan hardlopen toen Mark terug was van zijn werk. Nog even 4 km eruit geperst, bah bah. Nog 2 keer lopen en dan nooit weer. Het einde is nu echt in zicht! Verder maak ik dit weekoverzicht en ga ik vroeg slapen. Morgen weer een nieuwe dag.

Hoe was jullie week? Gaan jullie wel eens naar een museum met school?

liefs Minke

16 thoughts on “Happy moments #28 museum en dagje familytime

    1. Meestal wel ja. Nu moet ik zeggen dat onze ouders hebben aangeboden te betalen (ik ben stiekem gewoon ‘vergeten’ hoe duur het was), maar het is een cadeautje van ons aan hun. Vond het nog best meevallen ook. Had meer verwacht, laat ik het zo zeggen.

  1. Ziet er weer uit als een heerlijke week! Wat leuk die knakworst spaghetti! Nooit aan gedacht om dat eens te maken, maar wel lekker creatief. En wat jammer van het roodborstje. Het gebeurt nog zelden dat ze tegen ramen aan vliegen… misschien toch maar je ruit bestickeren dan? of er iets voorhangen… het plankje ziet er gezellig uit. Leuk bedacht! Op naar weer een nieuwe fijne week 🙂

    1. Er vliegt ook eigenlijk nooit wat tegen de ramen. Helaas deze wel. Aan mijn ramenlapkunsten zal het niet liggen want dat doe ik veel te weinig.

  2. Wat leuk! naar een museum met school. Nee, dat is nog niet gebeurd. Sterker nog, we hebben het zelf ook (nog) niet gedaan. Ik zou wel naar het MOMA willen met Mila (en dan dus meteen een laaaaaang weekend NYC eraan vastmaken, hahaha). Ooit.
    En ai, dat visvoer over de bank. Heb je het goed eraf kunnen krijgen? Het plakt volgens mij enorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: