Lieve lezers, 
Horen jullie dat ook? Nee? Dat is nu het geluid van een kinderloos huis. Vandaag is het vrijdag, dat betekend gastouder-dag! Sinds deze week gaan ze namelijk allebei naar de gastouder.
Afgelopen maandag gingen ze samen voor het eerst. Ik moet heel eerlijk bekennen, ik had er weinig moeite mee. Ik ben er zo aan toe om weer even lekker mezelf te zijn. Diezelfde dag had ik een afspraak op kantoor, want naast gewoon werken ga ik ook deels het rooster op mij nemen. Een grote taak die ik samen met een collega zal uitvoeren. Daarna had ik zelfs nog wat tijd over, maar wat ga je daarmee doen?

Me-time of wat nuttigs doen?

Ik heb mij heel even best schuldig gevoeld, want ik had 2 keuzes. Of ik zou de weekboodschappen gaan doen, of ik had nog wat tijd voor mijzelf. En ik heb gewoon voor mijzelf gekozen. En dat voelde heel eventjes, heel vervelend. Was ik nu echt zo’n moeder die liever in bad zit (in alle rust en stilte) en liever niet de hoognodige boodschappen deed? Ja, present, dat ben ik. Heel af en toe heb je door alle hectiek en gebroken nachten toch echt even een momentje van rust nodig. En ik ben heerlijk in een warm bad gaan zitten.

Nog meer veranderingen?

Er lijkt de afgelopen weken weinig veranderd. Het chaotische ritme bestaat nog, al krijg ik daar steeds minder chaos in. Christiaan is een leergierige en soms overactieve peuter die ontzettend snel dingen oppakt. Zijn woordschat wordt zo groot en zijn motoriek lijkt al zo goed te gaan met alles. Afgelopen week kreeg hij een grote jongensbed. Hij had een Ikea ledikant en daar hebben we een zijkant van af gehaald. Hij kan er nu dus zelf in en uit. Iets wat hij nog best spannend vind. Maar hij doet het super! Blijft netjes in bed liggen tot wij er zijn ’s ochtends.

Op naar het 2e bezoek naar het consultatiebureau

Charlotte heeft haar 2e consult bij het consultatiebureau gehad en ze groeit ontzettend goed. Ze zit inmiddels net in maatje 62, dus ik heb heel wat nieuwe (nou ja nieuw, marktplaats nieuw) kleertjes. Want voor 44-50-56 zat ik tot over m’n oren met de kleertjes maar 62 is enorm mager.
Ook heb ik een nieuwe inbakerdoek aangeschaft want ze was er gewoon te lang voor geworden.

Quality Time als gezin

Het is ook heerlijk om tijd als gezin door te brengen, gewoon met zn viertjes. Zo zijn we laatst naar een 112-dag gegaan hier in de buurt. Omdat Christiaan dat nu zo ontzettend leuk vindt. Hij heeft een obsessie voor brandweermannen (dankjewel brandweerman Sam) en brandweer auto’s. Bij de 112-dag mocht hij in een ME busje zitten en heeft zelfs in een echte brandweerauto gereden. Ook kreeg hij er van ons een brandweermannenpyjama, en die is bijna niet uit te krijgen! Zo leuk om hem zo enthousiast erover te zien. Hij wil nu dan ook een “echte brandweerman” worden en brandjes blussen.

Ook merken we dat hij steeds meer Charlotte erbij haalt. Tijdens een autoritje waren we aan het zingen en zei hij; “Hotte ook zingen?” Of als ze huilt dan papegaait hij mij na, en zegt hij “niet huilen Hotte, niet huilen meisje.” Heel schattig om te horen.

Er staat wat spannends te gebeuren

Aanstaande maandag is mijn eerste werkdag weer sinds 10 maanden. Wat ontzettend spannend. Maar wat heb ik er zin in! Weer een normaal ritme en nog een normaler leven. Weer even mijzelf zijn, gewoon Ilona, even geen mama.

In mijn volgende blog laat ik graag horen hoe dat allemaal gaat!

liefs Ilona

1 thought on “Gastblogger Ilona: gastouder, consultatiebureau en iets spannends

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: