Tegenwoordig is het een hele hype om je kinderen zo gezond mogelijk op te voeden. Nu ben ik persoonlijk van mening dat kinderen best eens iets lekkers mogen eten, als het maar een traktatie blijft. Niet elke dag maar de snoeppot leegeten. Hoe kom je dan gezonde en lekkere alternatieven tegen? Ook voor de vaste maaltijden ben ik nog wel eens opzoek naar een uitdaging. En toen kwam ik dit boek tegen van Dayenne’s foodblog

De inhoudt

Het is een boek voor ouders met jonge kinderen, maar ook met wat grotere kinderen. Er staat veel informatie in over zwangerschap, eerste hapjes en wanneer ze met de pot mee kunnen eten. Maar nog meer informatie over lekkere recepten voor het hele gezin. De recepten zijn gluten-, suiker- en koemelkvrij. Dus ook voor mensen met een allergie is dit boek heel geschikt. Denk daarbij ook aan eczeem, daarbij kan het vermijden van bijvoorbeeld gluten en suiker helpen om de huid te verbeteren. Het boek is mooi en vrolijk vormgegeven met prachtige foto’s. De bladzijden zijn van een wat ruwer papier gemaakt, niet van de glanzende, gladde soort. Persoonlijk vind ik dat wel prettig.

De recepten

Na een aantal recepten om mee te starten bij je kindje en voor kindjes vanaf 9 maanden, komen de recepten voor het hele gezin. Daar staan een hoop ideeën voor ontbijt, lunch en avondeten. Het recept wat wij geprobeerd hebben (wafels) was niet moeilijk te maken. Een lekker alternatief voor de zoete wafels uit de winkel. Naast het basisrecept staat er nog een uitbereidingsrecept bij. Mocht je geen wafelijzer hebben dan is dat ook geen probleem, er staan ook tips bij hoe je dit kunt aanpakken zonder wafelijzer (een pannenkoek maken). Het voordeel was ook dat wij de meeste ingrediënten wel in huis hadden. Een echte aanrader om eens te maken. Bij de recepten staat goed aangegeven voor hoeveel personen het is, voor welk eetmoment het is en welke ingrediënten je nodig hebt. Een groot pluspunt is voor mij dat de recepten allemaal voor het hele gezin kunnen, ook die voor de kinderen vanaf 6 maanden. Soms wat kleine aanpassingen om het wat geschikter voor volwassenen te maken, maar dit is niet noodzakelijk.

Wat vinden de kinderen?

Voor mij als moeder het belangrijkste eigenlijk, wat vinden mijn kinderen. De wafels zijn in ieder geval geslaagd. Een win-win situatie want Luca denkt dat hij iets lekkers eet en ik ben blij dat hij iets gezonds eet. Luca is soms ook wel een lastige eter, iets met wat de boer niet kent dat eet hij niet. Dus het zegt wel heel wat dat hij dit eet en lekker vind. Er staan ook lekkere en gezonde ijsjes in het boek dus die gaan we deze zomer zeker eens uitproberen voor ons ijsmonster.

Wij zijn heel enthousiast over dit kookboek. Ik denk er zelfs over om het eerste boek (100% puur) ook te kopen. Kennen jullie dit kookboek of de blog die erbij hoort al?

liefs Minke Deze tekst bevat een affiliate link

3 thoughts on “Boekrecensie: 100% puur (op)voeden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: