Een nieuw thema voor crea-cross namelijk Broken/gebroken. Daarbij moest ik direct denken aan ‘My chains are broken’ en ‘I am free’. Want in het geloof is dat juist heel belangrijk. Ik koos hier voor psalm 2 vers 3: ‘wij moeten hun juk afwerpen, ons van hun boeien bevrijden’. Ook daarin lees je dat er iets gebroken moet worden, de boeien moeten breken om hen vrij te maken.

Psalm 2

In psalm 2 zien we een onrustige wereld. Een wereld waarin de soldaten al klaar staan om te vechten, oorlog te voeren. Dat kunnen we in deze tijd ook nog steeds zien. De mensen staan klaar om bijvoorbeeld IS aan te vallen. De wereld van hen te bevrijden. In psalm 2 willen ze ook hun vijand laten verdwijnen. De vijand is alleen de koning van Israël. Dit zal niet slagen, want het is gericht tegen de Heer en zijn gezalfde.

Juk bevrijden

Hiermee wordt het beeld bedoeld van een stel ossen dat aan een juk gespannen is. Zij moeten doen wat hun baas zegt. Dit is wat de koningen ook voelen. Ze moeten doen wat de Heer wil. Dat is nou juist wat zij niet meer willen. Zij willen doen wat ze zelf willen, niet meer luisteren naar een ander. Ze rukken de juk los en verlaten God. Ze willen God helemaal niet meer dienen en lopen als het ware weg.

Lukt dat?

God lacht hier om. Het gaat ze niet lukken. Als hij eenmaal spreekt zullen de volken beven van angst. God laat niet los wat zijn hand begon en ik denk dat hij dat met die koningen ook niet zal doen. Wij kunnen ons bevrijden van veel dingen, maar bevrijden van God zal niet lukken. Hij zal ons niet los laten. We zijn wel bevrijd van het kwaad. Dat moeten we onthouden en blijven gedenken. We are free!

Voor meer uitleg van psalm 2 kun je hier kijken.

Wat heb jij gemaakt bij het thema broken? Voeg hier je link toe:

[inlinkz_linkup id=713458 mode=1]

liefs Minke

2 thoughts on “Crea-Cross: Broken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: