Een prentenboek dat er prachtig uit ziet en voor wat oudere kinderen is. Het trok mijn aandacht. Ik vind prentenboeken namelijk echt heel tof. De illustraties en verhalen hebben gewoon iets leuks. Zeker met voorlezen. Dus toen we dit boek kregen zijn we er direct in begonnen. Mijn vaders draak is heel leuk om aan je oudere kinderen voor te lezen.

Wat is een verschil met andere prentenboeken

Een prentenboek is een prentenboek zou je denken. Nu vind ik mijn vaders draak toch net wat meer hebben. Het is al echt meer richting een voorleesboek. Er zijn hoofdstukken in het boek en de tekst is aanzienlijk langer. Er zit een verhaal in waarin de spanning oploopt. Wij lezen hem voor het slapen gaan en lezen dan een aantal bladzijden per keer.

Mijn vaders draak walvis

Voor welke leeftijd is mijn vaders draak

Op de achterkant van het boek staat dat het voor kinderen vanaf 5 jaar is. Ik merk zelf dat onze nu nog 5 jarige het toch wat langdradig vind. Het trekt nog niet echt, maar dat komt wellicht ook door interesse. Onze oudste van 8 jaar vind het dan juist wel weer een leuk boek. Zeker omdat mama nog voorleest en de prenten mooi zijn. Niet alle prenten zijn even groot en soms zijn de illustraties ook enkel met lijnen. Dat maakt het erg afwisselend.

Waar gaat het mijn vaders draak over

Elmer heeft een ontmoeting met een sprekende kat. Het maakt dat hij een lange scheepstocht gaat maken om een jonge draak te redden. De draak wordt vast gehouden door een stel jungle dieren. Lukt het Elmer de draak te bevrijden? Het boek is een Amerikaanse jeugdklassieker en voor het eerst beschikbaar als prentenboek. Met originele én nieuwe illustraties. Een verhaal vol avontuur, moed en inventiviteit.

Mijn vaders draak neushoorn

Is het boek geschikt voor christenen

Ik ben blij dat we het boek gelezen hebben. Over het algemeen ook prima voor christenen. Er zijn een aantal passages in het boek die ik zou overslaan. Woordgebruik dat wij niet willen aanmoedigen naar de kinderen toe. Ik zou het dan ook niet aanrader om kinderen dit zelf te laten lezen (onze oudste lees zelf ook prentenboek thuis). Zelf kun je deze passages overslaan of anders verwoorden bijvoorbeeld. Mocht je dat niet willen, dan is dit niet het juiste boek voor jullie. Wij vonden mijn vaders draak wel echt een mooi verhaal. Blij dat we hem niet hebben weggelegd om die enkele woorden.

ISBN: 9789464290851
Prijs: 15,99 euro
Uitgeverij: TDM Publishing/ baeckensbooks
Verkrijgbaar online via deze link(zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

Mijn vaders draak - pinterest

2 thoughts on “Boekrecensie mijn vaders draak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: