kaft de nieuwe makkelijke maaltijd kookboek

Kijken jullie ook graag naar kookprogramma’s? Ik wel namelijk. Fijn om inspiratie op te doen en heerlijk om gewoon even ‘doelloos’ tv te kijken. Iets waar je niet direct je volle aandacht bij hoeft te hebben. Soms komen er echt hele lekkere recepten voorbij. Vaak kijk ik ook naar het programma ‘De makkelijke maaltijd’. Daarin worden recepten voor avondeten gemaakt. Makkelijke recepten die je gewoon door de weeks, met alle drukte, kunt eten. Zij hebben nu een nieuw kookboek uitgebracht, de nieuwe makkelijke maaltijd.

Herkenbaar, maar toch anders
De nieuwe makkelijke maaltijd lijkt op zijn 2 voorgangers (de makkelijke maaltijd 1 en 2). Toch is hij net weer iets anders. De inhoudt is opgedeeld in 4 hoofdstukken, vlees, gevogelte, vis en vega. Helaas kom je in sommige recepten bij bijvoorbeeld vlees wel vis tegen. Wij zijn geen visliefhebbers en dan is dat wel jammer. Maar er is voor ieder wat wils. Elk hoofdstuk heeft tussen de 17 en 20 recepten. Ook kun je weer iets lezen over de kok’s uit het programma. Een aantal andere dan in de vorige boeken aanwezig waren. Het heeft een frisse opmaak, de stijl komt overeen met de keuken uit het programma. Modern en fris.

Doe maar gewoon
Het is een kookboek voor de gewone mens. De recepten zijn voor 4 personen, een gemiddeld gezin dus. Bij het recept staat de bereidingstijd, ingrediëntenlijst en extra benodigdheden naast het recept. Duidelijk weergegeven door een kader dat mij doet denken aan een bonnetje. De meeste ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt krijgen, geen gedoe met speciale winkels dus.

Geschikt voor een gezin?
De nieuwe makkelijke maaltijd lijkt mij heel geschikt voor een gezin. Het zijn normale gerechten, die het aardappels/vlees/groente net iets lekkerder maken. Je kunt zelf kiezen voor vis, gevogelte of vlees. Of juist een dagje zonder, wat ook wel eens goed is. Ik zou met hele kleine kindjes wel wat aanpassen aan de recepten, maar tot 1 jaar is dat met de meeste kookboeken die niet speciaal voor kinderen zijn wel het geval. Ik ben positief verrast door het boek en de frisse opmaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: