Ons eerste geleende boekje bij de bieb.

Door de blog van meisje-eigenwijsje over de boekstart werd ik hier weer aan herinnerd. Ik vind lezen zelf echt heel leuk, ondanks mijn dyslexie. Dit wil ik ook meegeven aan Luca. We lezen dus met enige regelmaat een boekje. Sowieso een verhaaltje en gebed voor het slapen gaan. Dit is uit de Bijbel, omdat ik het belangrijk vind dat hij het mee krijgt. Maar ook de andere voorleesboeken komen ruim aan bod.  

Wat was ik dan ook blij dat de mensen van boekstart contact zochten met mij. Ze vroegen zich af of er toch niet in de buurt iets was. En wat bleek. Hier in de bieb was sinds kort toch de boekstart. Wat super leuk is dat! Toen ik er achter kwam dat dit bestond hier ben ik ook direct die middag naar de bieb gelopen. Tussen de buien door, het was nogal een regenachtige dag. Ik heb Luca direct aangemeld en ook een boekje meegenomen. 

Ons cadeautje.

Het is super opgezet. Speciale kasten met bakken vol boeken voor de allerkleinste. Dit zijn gewoon badboekjes en kartonnenboekjes. Ze zitten in een soort plastic hoes. Dat is bij de andere boeken niet het geval. Dit hebben ze gedaan omdat de boekjes als ze terug worden gebracht helemaal schoongemaakt worden. Zo is het niet erg als je kindje de boekjes in zijn of haar mondje stopt. Ze zitten dan niet met hun mondje aan hetzelfde stukje als je buurmeisje ook heeft gezeten bij wijze van spreke. Dat vond ik echt super fijn. Je weet toch niet of het vorige kindje misschien een griepje had en zo wordt overbrenging daarvan tot een minimum beperkt. 

Uiteraard kregen wij ook een mooi koffertje met 2 boekjes en een boel informatie. We kregen een mooi stoffen boekje en een boekje over ezeltje die naar bed ging. Daar zat ook een cd bij, wat erg leuk is om te luisteren met Luca. En we zijn toch Nederlanders, dus gratis is altijd fijn. Ik merk dat Luca steeds meer boekjes wil gaan lezen en er steeds meer interesse in heeft. Dus het is een goede zet om lid te worden van de bieb. Ik kan het echt iedereen aanraden.

De binnenkant van het boekje. Lekker makkelijk!

Mocht je niet weten of boekstart ook bij jou in de buurt is, kijk dan even op de website van boekstart. Klik hier. Heb je jou kindje ook lid gemaakt van de bieb? Laat het weten in een reactie.

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: