Je ziet het op veel blogs al langs komen, brieven aan je kind. Nu vind ik dat altijd leuk om te lezen, maar het is ook wel persoonlijk. Voor baby’s en kindjes heb je ook invulboeken zodat je alles kunt bij houden. Fotokaarten mogen natuurlijk niet ontbreken, alles wordt tegenwoordig vastgelegd. Wat ik zelf heb gemerkt bij Nola is dat ik deze dingen nog wel eens wil vergeten. ‘Oh ze was 3 dagen geleden al weer 10 maanden, vergeten foto te maken. Nu dan maar even doen.’ Brieven op mijn blog plaats ik eigenlijk niet. Ik vind dat te persoonlijk en wil niet dat mijn kind later zoiets heeft van ‘mam, dat had je niet hoeven doen’. Toen vond ik een papieren tijdcapsule, een perfect alternatief!

Wat is een papieren tijdcapsule
Eigenlijk is het heel simpel. Het is een kartonnen boekje die er uit ziet als een envelop. Daarin zitten 12 brieven met 12 sluitzegels. De brieven zien er zelf ook uit als een envelop. Waar je normaal het adres schrijft staat nu ook ‘van mij, vele jaren terug’ en ‘aan jou, helemaal opgegroeid’. Elke brief is anders en heeft een ander briefpapier. Op 10 van deze brieven staat een zin/vraag. De eerste brief gaat over wat jij je kindje toe wenst. Nu heet het ook wel brieven aan mijn baby, maar dit is ook heel leuk om een aantal keer in te vullen. Ik heb een tijdje na zitten denken voor wie ik hem zou invullen, ik heb op dit moment maar 1 exemplaar. Ik besloot voor Luca te gaan schrijven. Hij is al een stukje ouders en heeft echt al een eigen persoonlijkheid. Dat kan ik dan weergeven in de brieven aan hem. Nog even sparen en dan kan ik er ook 1 aanschaffen voor Nola, lijkt me zo leuk om dit later te hebben voor ze. 

Het is een klein boekje
Het boekje is wel klein en de brieven zitten er vast in. Je kunt ze er dus niet uithalen. Makkelijk, want zo kan het niet kwijtraken. Wij willen een kist/tas/doos maken met spullen die we willen bewaren voor de kinderen. Denk aan eerste pakje en de invul boeken en schriftjes over hun eerste jaar. Daar kan dit boekje makkelijk bij in. Zo hebben ze later een doos vol herinneringen. Het schrijven gaat prima, heb om te testen al een brief geschreven voor Luca. Er staat als tip dat je er tijdschrift als onderlegger onder de brief kunt gebruiken (schrijven wordt anders erg lastig). Dit werkt prima. Ik gebruikte gewoon een tijdschrift dat we hadden liggen, iets over baby’s. Bij de eerste brief is het fijn om een wat dikker tijdschrift te gebruiken omdat er dus nog 11 brieven onder zitten.


Een tijdcapsule dus?
Ja een tijdcapsule. De brieven schrijf ik nu in 2016 en 2017. Ik heb namelijk niet de illusie dat ik alle 12 brieven nog deze maand heb geschreven. Op de brief, die je met een sluitsticker uit het boekje kunt dichtplakken, schrijf je de datum dat je de brief hebt geschreven én de datum dat de brief open gemaakt mag worden. De brief voor Luca ‘Ik wens jou…’ heb ik geschreven op 9 december 2016. Hij mag de brief open maken op 9 december 2028. Dat duurt nog even, hij zal dan 15 jaar zijn. Ik hoop dat hij dan wat aan mijn brief zal hebben, bijvoorbeeld als het op school niet zo makkelijk gaat. 

Onderwerpen
Er zijn verschillende onderwerpen waarover je kunt schrijven. Wat je je kindje toewenst of welke wereld. Over zijn of haar geboorte dag en wat er zo speciaal is aan hem of haar. Maar er zijn ook 2 open brieven. Daar staat dus geen zin op waar je brief over zou kunnen gaan. Dit mag je zelf invullen en dat vind ik ook erg leuk. Je zou bijvoorbeeld kunnen schrijven hoe je terug kijkt op een bepaalde periode, waar je kindje helemaal gek op was (of dit over een aantal maanden uitspreiden want het veranderd nogal eens bij kinderen) of wat zijn lievelingseten was. 

Ik vind het een hele goede en leuke bijdrage aan het maken van herinneringen. Misschien zelfs wel als een alternatief voor het baby’s eerste jaar boek. Dit hoeft niet perse op een bepaald moment te worden ingevuld dus is het niet erg als je er een aantal weken niet aan toe komt. Wat vinden jullie van dit boekje met brieven? 

Hi cutiepie
Dit boekje met brieven kun je kopen voor 12,50 bij de webshop Hi Cutiepie. Deze webshop heeft nog veel meer leuke spullen voor kinderen. Wij hebben er zelf ook een stapeltoren gekocht voor Nola en Luca. De shop is via mail ook goed bereikbaar met vragen. Ook als je graag iets wilt weten over een product kun je dit via mail vragen (zelf gedaan omdat ik graag een product wilde dat niet op voorraad was). Waar ze kan zal de eigenaresse je helpen, heel fijn. Er is van deze tijdcapsule ook een versie voor brieven aan mijn kleinkind. Super leuk om aan opa of oma te geven (of om te laten weten dat je zwanger bent).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: