Is het jullie al opgevallen? Het logo van mijn blog heb ik veranderd. Of valt dat eigenlijk helemaal niet zo op? Ach, mij viel het wel op. Ik vond mijn logo gewoon niet zo mooi. Al een poosje niet. Daarom heb ik hem tussentijds al eens gewijzigd, maar toch was ik niet helemaal tevreden. Hij straalde niet uit wat ik wilde en paste ook totaal niet bij mijn visitekaartjes. Maar hoe ik het dan wel wilde? Ik wist het niet zo goed. Tot ik deze blog van Joyce las. 

Mijn oude logo
Dit was mijn oude logo. Degene die ik voor deze nieuwe had. Waar duidelijk de naam op staat, maar wel met versiering van bloemen. Vrolijk vond ik toen ik hem maakte. Maar toch paste het niet zo goed bij wat ik voor ogen heb. Het is te druk of iets. Ik weet het niet, maar het voelde niet goed. Wat dan wel? Ik wist het niet, heb ook niet zo veel verstand van logo’s dus heb het maar zo gelaten. Gewoon bij het oude blijven als je niets beters hebt.

Dit was mijn oude logo.


Wat mij aan het denken zette
Joyce schreef over haar nieuwe logo. Dat ze al een tijdje iets anders wilde en dit nu gedaan had. Hij is super mooi geworden en straalt echt uit wat haar blog is. Toen kwam de opmerking over het aanpassen van visitekaartjes. Want deze paste nu niet meer bij haar logo. Toen kwam ik tot een, al zeg ik het zelf, geweldig idee. Ik heb ook visitekaartjes en daar ben ik wel super blij mee. Straks, mooi en past precies bij mij. Dus waarom zou ik mijn logo niet aanpassen aan mijn visitekaartjes in plaats van andersom?

Mijn visitekaartje.


Visitekaartjes vertaald naar een logo
En zo gebeurde het dat ik mijn logo veranderde aan de hand van mijn visitekaartje. Het visitekaartje heb ik er bij gepakt. Ik weet helaas niet meer precies welk lettertype en welke kleurcode ik heb gebruikt, dus daar kan nog een klein verschil in zitten. De kleurcode en andere informatie heb ik nu opgeslagen. Zo kan ik het altijd weer anders doen met dezelfde lettertypes en kleurcode. Het werd wel iets te strak vond ik, dus heb ik er nog een hartje bijgevoegd. Om het wat meer uitstraling te geven. De eerste stap is nu gezet in mijn weg naar een professioneler blog. Ik ben er zo blij mee. 

Wat vinden jullie van mijn nieuwe logo?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: