Ik ben zelf niet heel creatief, daarom ben ik blij dat Gea deze blog met ons wil delen.Een origami kerstboom die je samen met je kind kunt maken. Super leuk en heerlijk om samen binnen bezig te zijn met deze koude temperaturen. Ik ga het zeker uitproberen met Luca. Lezen jullie mee? 

Het mag eindelijk weer, de kerstversiering kan worden opgehangen en de kerstboom kan worden opgetuigd. Een bezigheid die wij met het hele gezin gaan doen. Voor Sien zal het de eerste keer worden dat zij mag helpen met de kerstboom, en ze kijkt er nu al naar uit. Heb jij ook een kind? Dan kun je natuurlijk niet om de handgemaakte versieringen heen. Daarom is onderstaande knutsel er één helemaal in de kerstsfeer, de kerstboom origami.
Kerstboom origami 
Voor de kerstboom origami heb je een groen vouwblaadje nodig van 20 x 20 cm. Daarnaast heb je nog lijm nodig en verf of strass steentjes om te versieren.
Vouw het blaadje diagonaal en weer terug. Vouw de rechter en linker punt naar de middenlijn en weer terug. Vouw de punt onderaan een klein stukje om.
 

Vouw de rechter en linker punt weer naar de middenlijn. Vouw de nieuwe rechter en linker punt naar de middenlijn en weer terug. Vouw de onderste punt naar boven.

Vouw deze punt een stukje terug zodat de stam van de kerstboom ontstaat. Smeer nu wat lijm op de twee zij punten, vouw deze naar de midden lijn en plak ze vast. Draai je kerstboom om en versier de boom. Dit kan met verf maar ook met bijvoorbeeld strass steentjes. Hang de kerstboom als versiering in de grote kerstboom, plak hem op een kaart om te versturen of maak een slinger van meerdere kerstbomen.

Gea van Sien en Co
Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.
Heel veel knutselplezier,

Gea | Sien en Co

1 thought on “Gastblog: Kerstboom origami

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: