Het is weer voorbij, Sinterklaas is jarig geweest en weer vertrokken naar Spanje. Daarmee is de spanning een beetje uit de maand gehaald voor veel kinderen. Wij vieren kerst niet met cadeautjes en daar zit dan ook geen spanning omheen voor Luca. Nola krijgt er nog niet veel van mee, maar voor Luca is het wel belangrijk dat zij ook erbij betrokken wordt vinden wij. Dit is hoe wij het dit jaar hebben aangepakt qua sinterklaas.
Schoen zetten
Dit kun je natuurlijk zo vaak en zo weinig doen als je zelf wilt. Wij hebben er voor gekozen om dit 4 keer te doen dit jaar. Elke zaterdag (of 1 keer in de week) mochten ze hun schoen zetten. De eerste keer viel dit samen met de verjaardag van Nola. We besloten om de kinderen een gezamenlijk cadeau te geven, blokken stad van de Lidl. Voor Nola nog niet helemaal geschikt, maar Luca vond het erg leuk. Verder kregen ze nog circus stapelblokken met figuurtjes, een dvd, een pop, een boek van piet piraat, stapelblokken van teletubbies en een spelletjes set van dory. Meer dan genoeg vonden wij, misschien zelfs wel iets te veel.


Nieuwe cadeautjes?
Wij hebben niet alles nieuw gekocht. Ze hebben een speeltent met 2 kruiptunnels gekregen (die groene van de ikea) en die kocht ik via een facebook groep. Nola kreeg de teletubbie stapeltoren die Luca al eens had gehad met sinterklaas. Het boekje van piet piraat ligt al een 1,5 jaar op zolder te wachten. Ook kocht ik wat dingen in de aanbieding of met een cadeaukaart. Ook hebben ze veel cadeautjes van andere gekregen. Zo hebben wij zelf toch wat kunnen besparen op sinterklaas.


Cadeautjes van Luca (jongens 3 jaar)
Luca heeft ontzettend veel gekregen. Hij kreeg veel van paw patrol, dat vind hij super leek. Van opa, oma, omi, tante en oom kreeg hij een speelset (gewoon de poppetjes, daar vermaakt hij zich uren mee), een dekbed overtrek, kussen en een klok. Hij kreeg ook nog de hijskraan van toet toet auto’s. Bij de familie van papa kreeg hij een set met dieren van de hema, een loopfiets, toet toet auto, vuiliswagen, een knuffel van Willy (vriendje van Maya de Bij), een kerstbal, betonmixerauto, een paw patrol pjyama en een cars broodtrommel. En van ons kregen hij samen met Nola de speeltent met kruiptunnels en nog een doos met blokken met letters en cijfers.


Cadeautjes van Nola (Meisjes 1 jaar)
Nola kreeg van opa en oma een telefoon. Super leuk, zij vind het echt geweldig en ook Luca speelt er mee. Ook kreeg zij een loopwagen met blokken van woezel en pip. Erg leuk, maar ze stopt het vooral nog in haar mond. Luca vind het wel heel leuk om mee te spelen. Van omi kreeg zij het voorleesboek van jip en janneke. Van haar oom en tante kreeg ze een aantal leuke kartonnen boekjes van de action. Heel handig, deze zijn echt van haar en zo kan Luca niet zeggen dat het van hem is. Bij de familie van papa kreeg zij een blokkendoos van de hema. Ik vind deze zo leuk! Lekker met hout spelen en torens maken. Een zakcentje, we zijn aan het sparen voor een groot cadeau. De wobbel staat erg hoog op mijn verlanglijstje. Ze kreeg ook nog haarknipjes, een pop, poppenwagen en een foampuzzel.


Al met al hebben ze weer meer dan genoeg gekregen. Ze waren vast heel lief geweest. Gelukkig is dit verspreid over 2 weken (eerst met mijn familie en een week later met de familie van M.) en 4 weken schoen zetten. Hoe hebben jullie sinterklaas gevierd?

3 thoughts on “Hoe wij sinterklaas vierden en cadeautips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: