Je ziet het steeds vaker voorbij komen. Naast de leuke lunchboxen stoppen steeds meer moeders er een leuk kaartje of briefje bij in. Een leuk extraatje voor je kind dat niet opgegeten hoeft te worden. Je laat even weten dat je van ze houdt en aan ze denkt. Nu zijn er ook broodtrommelkaartjes voor de jongste kinderen, kleuters en jonge kinderen. Samen met Luca heb ik ze voor jullie getest.

Wat zijn broodtrommelkaartjes?

De eetsmakelijk broodtrommelkaartjes zijn kleine kaartjes die je bij de broodtrommel van je kindje in stopt. Er staat een leuk spelletje op (volg het lijntje van het dier naar het eten, teken beleg op je boterham of zoek de 5 verschillen). Leuke speelse tekeningen die Luca erg aanspreken. Hij was zo enthousiast. Hij is geen fan van verrassingen dus voor hij naar school ging had hij al gezien wat er in zijn trommel zat. In het doosje vind je 50 broodtrommelkaartjes van stevig karton en een kortingscode van de bentofabriek. Op de achterkant kun je nog een berichtje schrijven voor je kindje.

alle broodtrommelkaartjes

Voor welke leeftijd?

De broodtrommelkaartjes zijn bedoeld voor kleuters en jonge kinderen. Ik snap dat Luca minder tijd voor de broodtrommelkaartjes had dan bij een lunch, maar ik vond de kaartjes soms vrij lastig. Je moest in veel gevallen toch lezen wat je kunt doen. En kleuters kunnen nog niet lezen. Dat begint denk ik pas echt te werken vanaf groep 4, misschien eind groep 3. Dus dat vond ik jammer. De plaatjes zijn namelijk wel heel aanspreken en de opdrachten leuk om met je kindje te doen. Maar voor de wat oudere kindjes (vanaf groep 5/6) zijn ze misschien toch weer wat kinderlijk en niet stoer meer. Het idee van een berichtje voor je kind vind ik erg leuk, maar ook hier kunnen ze dit niet zelf lezen. Ik heb niet het idee dat er veel tijd is om dit soort extra’s te doen bij overblijven (maar dat is gebaseerd op wat ik van verhalen van andere hoor).

Wat kun je er wel mee?

Nu denk je, wat kan ik er dan mee doen? Eigenlijk zijn ze voor veel meer doeleinden geschikt. Ik gaf de kaartjes waarbij je een lijntje moet volgen mee naar school. Dat is wel zo duidelijk dat ik dacht dat Luca dat zou snappen. En hij vond het altijd erg leuk en was heel benieuwd welk kaartje er nu in zat. Je kunt de kaartjes ook tijdens het avond eten gebruiken. Soms zijn kinderen snel verveeld en dan kun je een spelletje aan tafel laten doen. Of neem het mee naar een restaurant. Super handig dat ze dan iets te doen hebben. Je bent er dan zelf bij om het uit te leggen en ze even te helpen, maar kunt ook iets rustiger eten.

broodtrommelkaartjes inspiratie

Wat ik anders zou doen

Op de doos staat dat er 50 kaartjes in zitten. Dat klopt ook, maar er zitten 25 verschillende kaartjes in. Van elk kaartje twee stuks. Dit zou ik duidelijker vermelden. Ik dacht dat ik 50 verschillende kaartjes zou zien. Er zitten twee kaartjes met extra informatie in. Die liggen onderop. Je moet de hele stapel door om ze te vinden. Die zou ik zelf bovenop hebben gelegd. De kaartjes zijn van karton en dus voor eenmalig gebruik. Jammer, want ze zijn wel echt heel leuk. Een simpele oplossing daarvoor is lamineren en whiteboard stift gebruiken. Al zijn die stiften soms misschien wat groot voor de kleine handjes van je kind.

Maar die kleine puntjes blijven kleine puntjes. Het zijn gewoon super leuke kaartjes voor je kind om te vinden in de broodtrommel. Je kunt er genoeg extra’s mee doen en de verrassing voor je kind is net zo groot als dat hij wel zou kunnen lezen wat hij moet doen. Zeker als er wat meer tijd en ruimte is tijdens het overblijven is dit een leuke aanvulling. Misschien zelfs wel om dit als school/organisatie aan te bieden aan de kinderen als ze klaar zijn met eten. Even een klein spelletje om ze rustig op hun plek te laten zitten. Al met al zijn we enthousiast.

Kennen jullie deze broodtrommelkaartjes al en gebruik je ze zelf ook?

liefs Minke

Deze blog bevat een product die ik heb ontvangen van een bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet. Willen jullie op pinterest de volgende afbeelding gebruiken? Bedankt!

broodtrommelkaartjes pinterest

22 thoughts on “Broodtrommelkaartjes en bento boxen

 1. Ik heb wel vaker van de kaartjes gehoord, maar deze kende ik nog niet. Hier eten de jongens altijd thuis hun lunch, toch doe ik ook wel eens een klein briefje bij hun tussendoortje. Ik vind he een leuk idee, maar snap jouw reactie wel, qua jammer dat ze van karton zijn en hierdoor voor eenmalig gebruik. Vaker gebruiken lijkt mij ook net zo makkelijk. Goed en duidelijk review. Ik ben nog wel benieuwd naar de prijs van de kaartjes.

  1. Je hebt met de kaartjes inderdaad wel snel een heel leuk effect. En ach, we doen allemaal wat we kunnen toch. Als ze wat lekkers mee hebben is het altijd goed.

  1. In de praktijk kost het weinig extra tijd heb ik gemerkt. Zeker voor de jonge kindjes, omdat ze nog niet kunnen lezen en dus iets opschrijven niet echt zinvol is.

 2. Ken de kaartjes wel. Zelf nog nooit gebruikt, omdat ik er pas achter kwam toen mijn oudste in groep 7 zat. Niet een leeftijd waarop je nog te koop wil lopen met kaartjes van je moeder (helaas). Voor de andere twee ga ik ze wel gebruik ik denk ik, vind het zo liefdevol!

 3. In theorie klinkt het heel leuk, maar in de praktijk lijkt het me inderdaad lastig uit te voeren. Hebben kindjes bijvoorbeeld hier wel tijd voor op school of tijdens het overblijven of bij een gastouder? De tip voor het restaurant vind ik dan wel weer goed! Even meenemen als je naar het restaurant gaat.

  1. Ik durf inderdaad niet te zeggen of er tijd voor is. Ik heb geen klachten gehoord, maar ik denk dat Luca alleen naar de plaatjes kijkt. Maar ik ben er niet bij dus dat weet ik niet.

 4. goede review Minke!
  Leuke kaartjes ook, ik kende deze nog niet.. Jammer dat ze maar 1 malig gebruikt kunnen worden.. Ik schrijf dagelijks een briefje in de broodtrommel:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: