Tegenwoordig kun je er niet meer om heen. Een abonnement bij je telefoon. Het liefst met internetbundel erbij. Ik weet nog goed dat ik, toen ik Mark leerde kennen, nog gewoon belde met een prepaid kaart. Je weet wel, met opwaarderen als je tegoed bijna op was. Ja dat ging dus een stuk sneller op toen ik hem kende. Al dat smsen wat we toen deden. Er was ook nog geen whatsapp dus we moesten het echt van sms hebben. Uiteindelijk ben ik toen over gegaan naar een abonnement, een sim only abonnement

Waarom een sim only abonnement?

Ik zou bijna zeggen, waarom niet? Maar ik snap best dat je die telefoon wel heel gaaf vind die je bij een abonnement kunt krijgen. Helaas betaal je daar ook voor. En dan vind ik dat je dus te veel betaald voor je abonnement. Maar dat was niet echt de reden dat ik koos voor een sim only abonnement. Ik werkte alleen in de zomer vanwege mijn ziekte en had dus niet echt veel geld om uit te geven. Dus dan is een goedkoop abonnement super fijn. Vandaar dus de sim only. Die is een stuk goedkoper dan een telefoon met een toestel erbij.

Geregistreerd als lening

Korte tijd geleden zijn de regels met betrekking tot het aangaan van een abonnement met telefoon verscherpt. Je loopt dan kans op een BKR registratie. Een lening dus. Dat is het natuurlijk ook gewoon, maar daar kun je dus best nog wel eens last van krijgen. Nu gaat het dan wel om hele dure toestellen bij je abonnement. Als je 250 euro of meer gespreid betaald heb je te maken met deze registratie. Een goede reden om voor een sim only abonnement te kiezen. Maar mocht je dan een hypotheek willen afsluiten, je hypotheek willen verhogen of iets anders dan telt deze lening voor je telefoon ook mee. Zou jammer zijn als het daarom niet kan.

Wat gebruiken wij nu?

Op dit moment hebben wij beiden een sim only abonnement. Het scheelt zo veel geld. Met 1 inkomen is dat wel heel erg fijn. We hebben nooit last van storingen of iets anders. We zijn tot nu toe heel tevreden. Mark had toen ik hem leerde kennen ook altijd een duur abonnement met telefoon erbij, maar is uiteindelijk ook overgestapt op sim only. Het bevalt hem ook erg goed. We hebben niet de duurste telefoons, maar betalen ook niet te veel voor ons abonnement. We krijgen veel (bellen, smsen en internet) voor weinig. Iets wat goed bij ons past. En die telefoon hoeft niet zo vaak vervangen te worden als je er zuinig mee om gaat.

Wat voor abonnement heb jij? Zou jij gaan voor een sim only abonnement?

liefs Minke

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock

1 thought on “Een sim only abonnement, betaal jij nog te veel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: