Als je zwanger bent heb je kans dat met je groeiende buik ook de striae gaat groeien. Of beter gezegd tevoorschijn komt. Zomaar van de ene op de andere dag. Je doet er denk ik weinig tegen, maar er zijn een aantal middeltjes om dit te ‘voorkomen’ of ‘beperken’. Ook ik doe daar gewoon, met mate, aan mee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het toch ook vaak vergeet, dat smeren. Maar ik heb wel 2 fijne in gebruik.

Het insmeren van je buik kun je met bodylotion doen, maar er zijn ook speciale buikolies en -crème’s te krijgen. Nu weet ik niet of dit nou echt zo veel beter is, maar ik heb in het begin gewoon speciale zwangerschapsolie gekocht. Ik had nog van zwitsal staan, maar ik werd me toch misselijk van die geur. Dus die heb ik snel weggegooid. In de winkel heb ik toen maar de olie van de kruidvat meegenomen.


Kruitvat buikolie
Ik vind hem zelf fijn smeren, olie even op je hand schudden, wrijven en je buik insmeren. Geen last van lang plakken (of ik erger me er misschien niet aan en let er niet op), maar echt snel intrekken doet hij ook niet. Het is wat lastiger om het van je handen te krijgen, maar met water en zeep gaat dit prima. Hij ruikt ook lekker vind ik zelf. Had daar met de misselijkheid geen last van dus dat was een groot pluspunt. En je doet er, in mijn geval, echt heel lang mee. Ik denk dat ik de hele zwangerschap geen nieuwe hoef te halen. Enige wat ik een nadeel vind is dat de olie om het flesje gaat zitten. Daardoor een kring op de plek waar hij staat en de dop is best vettig van de olie. Dan doe ik hem pas dicht als ik mijn handen gewassen heb, dus daar kan het naar mijn mening niet aan liggen.

Etos buikcrème
In een babypakket kreeg ik ook een kleine tube van de etos buikcrème. Die had ik bij Luca ook gekregen en vond hem toen ook fijn. Geur niet specifiek heel lekker, maar ook zeker niet vies. En met de kleine tube doe je ook echt wel heel lang vind ik. In tegenstelling tot de olie trekt deze wel echt heel snel in, net als een bodylotion. Waardoor dit misschien voor sommige fijner is. Ik vind een kleine tube ook wel handig omdat je die ook makkelijk mee kunt nemen als je eens gaat zwemmen bijvoorbeeld. Makkelijke dop erop en blijft ook goed schoon. Niet zoals bij de olie een vettige dop, kring of vettige tube. Handig voor het meenemen ergens heen.

Conclusie
Ach die is er niet. Het is maar net wat je zelf fijn vind. Ik vind beide prima smeren en gebruiken. Jammer dat de olie zo vettig wordt aan het flesje, maar dat kun je makkelijk weer schoonmaken. Handig van de kleine tube om ergens mee naartoe te nemen. Voor mij springt er dus niet echt 1 bovenuit. En er zijn ook nog veel meer buikolies of buikbalsems te krijgen natuurlijk. Het is denk ik even kijken wat jij fijn vind. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: