Al eerder liet ik jullie de roze bullet journal van de action zien. Heb je hem nog niet gezien dan kun je hem hier alsnog bekijken. Deze zal ik dan nu ook verder niet laten zien, behalve de voorkant nog even voor het complete plaatje. Verder heb ik nu ook de andere 3 van de action, een mus en de bullet journal van inspirerend leven. Kijken jullie mee naar de binnen kant en hoe het doordrukken is?

Spullen voor bullet journaling bij de action

Bij de action kun je veel spullen krijgen voor bullet journaling. Zo kun je sinds kort ook een bullet journal krijgen. Nu ik dit typ weet ik dat er bij de action hier in Ede nog steeds een aantal te vinden zijn. Maar helaas zijn ze op veel plaatsen ook al op. Wil je er graag 1 maar kun je er geen 1 vinden? Lees dan snel verder! Maar eerst zal ik jullie alle voorkanten en de binnenkant laten zien.

journaling roze en witte action

journaling action stippen binnenkant

Dit is de binnenkant van de bullet journal met stippen. Bij alle bullet journals van de action heb je aan de voorkant een mooi accent met een soort gouden folie. Dit zit niet aan de achterkant. Verder zijn alle plaatjes en voorbeelden hetzelfde, enkel het kleur gebruik is anders. Maar je hoeft dit natuurlijk niet te gebruiken en kunt ze ook ‘weg stoppen’. De kaft van deze bullet journals is hard karton. Het voelt niet prettig in de hand en als hij buigt zie je dit direct aan de kaft. Dat is bij die van inspirerend leven en de mus minder het geval.

journaling bloemen action

journaling action bloemen 2

Dit is de binnenkant van de bullet journal met donkere voorkant met bloemen. Een net iets andere kleur groen dan die met stippen.

journaling action bloemen 1

Dit is de binnenkant van de bullet journal met bloemen en blauwige voorkant. De kaft aan de binnenkant is ook iets meer richting het blauwe.

Het doordrukken in de bullet journal van de action

journaling doordrukken action

De plaatjes zeggen genoeg toch? De pagina’s zijn in deze bullet journals wit met stippen. Ik heb gebruik gemaakt van water, inkt, pen en stift. Speciaal voor jullie om alles een beetje te kunnen bekijken. Je ziet het wel, vooral de pent is te zien. Maar dat is meer dat deze hard in het papier heeft gedrukt en kan dus ook echt aan de pen liggen. De rest zie je bijna niet. Ik ben er erg tevreden over en het stoort mij ook niet.

De bullet journal van inspirerend leven en de mus

journaling mus en inspirerend leven

Mijn eerste aanraking met bullet journaling was met de bullet journal van inspirerend leven. Ik had er wel van gehoord maar wist niet precies hoe dat nou werkte. Wel leek het me handig om alles voor mijn blog bij elkaar te kunnen houden. En ik moet zeggen dat dat ook erg handig is. Ik heb alle lijstjes, ideetjes en dingen die ik moet onthouden in 1 boek staan en kan het makkelijk meenemen. De voorkant vind ik zelf ook mooi en rustig, daar hou ik wel van.

journaling inspirerend leven

De voorbeelden staan achterin het boekje met een stippellijntje zodat je ze er eventueel uit kunt knippen. Mij stoort het niet dus ik heb ze er in gelaten. De pagina’s zijn wat meer gelig. Mijn voorkeur gaat uit naar wit, maar het stoort niet en werkt eigenlijk ook wel prima. De kaft is van een soort flexibel karton en lijkt niet snel stuk te gaan. Ik heb hem nu een maand of 4 in gebruik en hij is nog erg netjes.

Doordrukken in de bullet journal van inspirerend leven

journaling inspirerend leven doordrukken

Er stonden wat zaken die privé waren voor mij, maar zo kun je wel goed zien hoe het doordrukken in deze bullet journal is. Ik heb hier vooral gebruik gemaakt van fineliners van stabilo. Daar zie je wel iets meer nog van op de achterkant. Niet storend voor mij. Als je eroverheen schrijft dan merk je het eigenlijk niet meer.

De bullet journal van Mus

journaling mus

In de mus heb je een aantal extra’s. Je kunt de key die op het aparte blad staat geschreven daar laten zitten. Het papier is een mooie rand die je over de kaft van je boekje ziet. In tegenstelling tot het papier van de action die ik dus niet mooi vind. Ook zitten de voorbeelden in een apart boekje die je uit je mus kunt halen. Er zit een wereldkaartje in en een wheel of life waarin je kunt bijhouden of je groeit bij bepaalde doelen in je leven. Verder heeft deze net als die van inspirerend leven gelige pagina’s. De kaft is verglijkbaar met die van de inspirerend leven, maar voelt net iets dikker aan.

Doordrukken in de mus

Op de facebookpagina’s over bullet journaling is hier veel over te doen. Het ligt er aan welke druk je hebt of het veel of weinig doordrukt. Over het algemeen vind met de eerste druk het beste. Volgens mijn informatie heb ik de tweede druk (die zou juist het slechtste zijn). Dit kun je zien op de laatste pagina in je bullet journal (waar nog wat informatie staat die niemand gebruikt).

journaling mus doordrukken

Ik gebruik hier stiften, pen en stabilo markers en je ziet wel duidelijker dan bij de andere het doordrukken. Is het storend? Eigenlijk vind ik van wel en zeker voor de prijs die je er voor betaald. Dan verwacht ik toch wat beter kwaliteit papier. Voor mij persoonlijk is het niet zo erg, ik pak gewoon een volgende pagina en laat die ene wit. Of ik plak er plaatjes overheen. Ik gebruik hem voor inspiratie dus dat is goed te doen.

Conclusie

De kaft vind ik van inspirerend leven en de mus fijner. Verder zijn deze twee vergelijkbaar. Tot het punt van doordrukken, dan is de mus aanzienlijk ‘slechter’ dan die van inspirerend leven. De bullet jounals van de action heb je in verschillende uitvoeringen en heeft een wat harde kaft. Dit vind ik persoonlijk minder fijn. Qua pagina’s heeft deze wel echt pluspunten want hij heeft het minste doordrukken en ook witte pagina’s als enige. De bullet journal van de mus kost tussen de 11.99 en 12,99 bij bol.com, die van inspirerend leven kost 10,99 euro bij bol.com en die van de action is 1,99 bij de uiteraard action.

Winactie roze bullet journal van de action

Wil jij ook graag een bullet journal en kun je hem bij de action niet vinden? Dan kun je hem nu winnen op mijn blog. Deze heb ik zelf gekocht en zit nog helemaal ingepakt. Wil je hem winnen lees dan snel verder wat je moet doen.

 1. Laat een reactie achter dat je meedoet. Deel daarbij een geldig mailadres zodat ik je kan bereiken als je gewonnen hebt.
 2. Wordt lid van de groep action bullet journal op facebook. Dan kunnen we daar elkaar volgen en wat we er in maken. Vragen stellen en misschien nog voor andere deze kopen en opsturen.

Ik zou het heel leuk vinden als je mijn facebookpagina liked en dit bericht deelt. Maar dit is niet verplicht. Doe je het wel levert het je per actie (like is 1 en delen is 1) een extra win-kans op.

De winactie loopt tot en met 14 februari. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren. Lees mijn disclaimer.

Welke bullet journal vind jij het fijnst?

liefs Minke

journaling pinterest

44 thoughts on “De grote bullet journaling vergelijkingstest

 1. Ik gebruik momenteel de MUS, maar dat is vooral mijn agenda. Al 3x bij de Action gaan kijken voor een Bullet Journal, alleen hier komen ze helaas niet. Zou er graag nog eentje willen voor al mijn lijstjes en ideetjes in op te schrijven. Ik hoor alleen maar positieve dingen erover, dus ben ik toch wel teleurgesteld dat mijn Action ze niet heeft.

 2. hay, ik doe mega graag mee met de winactie 🙂 vooral omdat ik de hele tijd misgrijp bij de action en ze niet meer in mijn stad binnenkomen 🙁 en die lijkt me juist zoooo ideaal!

 3. Ik gebruik zelf een losbladige BuJo, maar ik heb me deze van action aangeschaft om wat uitgebreider mijn studie te focussen. Of het een goed idee is of niet, zie ik dan wel. Waarom ik losbladig gebruik? ik ben een chaoot in mijn hoofd en alles van plaats veranderen is een must voor me, dus ja…

 4. Wat leuk dat je geen verloot! Ik doe graag mee want ik wil het al een tijdje proberen en ik moet nog zoeken waar bij ons nieuwe huis te action zit. Ik verwacht dat hij dus inmiddels is uitverkocht.

 5. Wat een gave actie! Ik ben hem inderdaad misgelopen. Hopelijk kan ik hem alsnog via jou winnen. Ik volg de groep en heb je facebook geliked!

 6. Mooie vergelijking! Ik doe graag mee met de winactie, ben al verschillende keren langs de action geweest maar heb helaas nog geen bujo kunnen bemachtigen… Ik heb je facebook pagina geliket en ben lid geworden van de groep!

 7. Ik hoef niet mee te doen maar het heeft me wel op een ideetje gebracht. Ga deze week toch nog eens naar de Action en zal er eens naar kijken. Mijn vrouw kan zo’n ding zeker gebruiken.

 8. Ik vind het ontzettend leuk om hier van te horen, en je enthousiasme te lezen. Ik ken het helemaal niet. Ik heb ze ook nooit bij de Action gezien. Ik wil dus wel mee doen.

 9. Fijne uitleg, alleen baal ik nu nog meer dat ze hem hier nig steeds niet hebben…
  Duimen nu dat dit mijn kans is om er toch in/mee aan de slag te kunnen.

 10. Hey, wat een leuke blog! Ik ben super nieuw in dit ‘gebeuren’ dus pik graag alle tips&tricks mee. Ik oefen nu alleen nog maar op losse bladen. Dus ik maak graag kans zodat ik in ‘het echt’ kan beginnen! Groet!

 11. En van de week begonnen met dit en onze action is steeds leeg… Hopelijk kan ik eens een keer zeggen dat ik geluk heb en iets gewonnen.

 12. Oh wat zijn de bullet journals gaaf! Ik hou er van ? . En ik vind roze ook nog eens een hele vrolijke en mooie kleur. Wat hoop ik dat ik deze win!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: