De feestdagen zijn er weer en er worden veel cadeau’s uitgedeeld. Maar wat geef je nou eigenlijk een blogger cadeau? Bloggers hebben vast al een hoop, maar er zijn een aantal dingen waar je bloggers heel blij mee maakt. Of mij althans wel. Mag jij iets uitzoeken voor een blogger? Lees dan snel verder.

Fotografie boek snap

Een boek over fotograferen met je smartphone. De camera die je eigenlijk altijd bij je hebt. Zo gaat er geen moment meer verloren. Ik kreeg hem zelf ook voor sinterklaas en ben er super blij mee. Ik ben ook al flink aan het oefenen, want mooiere foto’s is natuurlijk wel fijn. Het boek kost 16,99 euro en heeft dus ook een fijn prijsje voor de feestdagen.

 Wetboek voor bloggers

Dit boek kreeg ik vorig jaar voor sinterklaas. Een boek van Charlotte (Charlotte’s law) over auteursrecht met name ook voor bloggers. Want je kunt niet zo maar alle foto’s van internet gebruiken. En andere mogen ook niet zomaar afbeeldingen en/of tekst van jou blog overnemen. Maar wat dan wel mag en hoe je afbeeldingen (van bijvoorbeeld pinterest) op je blog kunt laten zien lees je in dit boek. Het boek kost 29,95 voor een studie editie.

Instaproof

Instagram is wel het sociale medium waar ik het meest op zit. Dit boek gaat daar dan ook over en hoe je groter kunt groeien. Zonder dat je daarvoor volgers gaat kopen, want dat vind ik persoonlijk echt not done. Ook het volg/ontvolg spelletje snap ik niet en doe ik niet aan mee. Ik ben hier zelf nog niet in begonnen, maar heb het wel voor sinterklaas gekregen. Ik hoor er goede verhalen over dus hoop dat het voor mij ook zo goed werkt. Het boek kost 27,27 euro.

Blogboek van Kelly

Toen ik pas was begonnen met bloggen kreeg ik het boek van Kelly, het blogboek. Een vrolijk boek met heel veel tips over het bloggen. En ook heel veel blog ideeën voor als je zelf eens geen idee had. Vooral dat sprak me erg aan. Want ja, ook ik heb wel eens geen idee waar ik over moet schrijven. Het boek kost 24,95 voor een exemplaar of 14,95 voor een ebook. Wel wat prijzig denk ik, maar ik heb er zelf heel veel aan gehad in het begin.

Shoot voor fotografie voor beginners

Foto’s maken hoort ook bij bloggen en dat is niet mijn sterkste kant. Vorig jaar kreeg ik het boek shoot cadeau voor sinterklaas. Ik heb het toen helemaal doorgenoemen, maar het is niet blijven hangen. Toch nog maar eens erbij pakken, want ik zou mijn foto’s graag verbeteren en er meer over leren. Het is van dezelfde schrijfster als snap en de boeken lijken ook op elkaar. Ik ben er erg blij mee. Fotografie in jip en janneke taal. Het boek kost 19,99 euro en is dan ook een fijne optie voor sinterklaas.


Doelgerichte SEO

SEO is heel belangrijk voor bloggers (en andere die online vindbaar willen zijn). Bij het blogger by nature event heb ik veel geleerd, maar ik zou er graag nog meer over weten. Dit boek staat dan ook op mijn wensenlijstje. Ik hoorde dat dit boek makkelijk door leest en hij is gericht op wordpress, het programma wat ik ook gebruik.

How blogs work

Nog een boek waar ik veel goede verhalen over heb gehoord. Ik kan niet helemaal eerlijk mijn mening geven over dit boek. Ik heb het namelijk nooit uitgelezen. Ik kwam er niet door heen en vond het geen fijn lettertype ofzo. Nee, het las voor mij niet handig. Maar laat je niet ontmoedigen, want dat kan ook goed door mijn dyslexie komen. Voor 20 euro heb je het boek in huis.

Bullet journal

Ik houdt van lijstjes maken. Welke blogs komen wanneer online? Welke onderwerpen heb ik nog staan en niet over geschreven? Welke samenwerkingen liggen te wachten op review/recensie en welke zijn al klaar? Zijn er betaalde opdrachten geweest? Dat schrijf ik allemaal in een bullet journal. Je hebt een aantal hele mooie van MUS. Ook hebben ze stickers en washi tape om het op te vrolijken.

Dit zijn mijn tips om cadeau te doen aan een blogger. Wat is jou favoriete cadeau als blogger zijnde?

cadeautips voor bloggers. Wat geef je een blogger cadeau? Ik geef je in deze blog 8 tips.

Deze blog bevat affiliate links. Dat kost jou niets extra’s maar je helpt mij enorm.

uitgelichte afbeelding: Shutterstock door Jacob Lund

 

11 thoughts on “Cadeautips voor bloggers – 8 tips wat je kunt geven

  1. Wat een leuke lijst!! Het boek voor fotografie wil ik ook wel! En instaproof lijkt me ook wel wat. Wat heb ik ook een hekel aan het volg / ontvolg spelletje!! Ik heb een app staan waarbij ik dit allemaal kan volgen. Het blogboek heb ik zelf ook al liggen. Doelgerichte SEO lijkt me ook wel super handig!! Bedankt voor de bruikbare boekentips!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: