Ben je opzoek naar een vrolijk, simpel en leuk kookboek? Misschien is het kookboek van de meiden van chickslovefood iets voor jou. Ik heb dit boek aan mezelf cadeau gedaan en ben er super blij mee. Ik hou van kookboeken en was al kort bekend met de blog van deze meiden. Ik heb even staan twijfelen of ik dit boek zou halen, want je kunt de recepten ook op hun blog vinden. Toch staan er ook een aantal nieuwe recepten in, een echte meerwaarde vind ik. Deze kun je niet op hun blog vinden. Dus besloot ik hem te halen.

Het boek is ingedeeld in 8 hoofdstukken, waarvan 5 hoofdstukken ook echt recepten bevatten. Verder zijn er een voorwoord, een stukje over de meiden, hun blog en hun boek, een dankwoord en een index te vinden. De hoofdstukken met recepten zijn verdeeld in ontbijt, lunch, diner, borrelhapjes en Sinner Sunday. Wat ik dan ook erg leuk vind, omdat je zo voor elke gelegenheid iets kunt maken uit dit boek. Je hoeft het niet alleen bij, bijvoorbeeld, het avondeten uit de kast te halen. Wat bij veel boeken wel het geval is. Dit boek is eigenlijk van alle markten thuis.

De recepten zijn makkelijk beschreven en ze hebben allemaal maar 5 ingrediënten, op wat zout/peper/olie na dan. Maar die laatste drie heb je eigenlijk altijd wel in huis. Er staat bij elk recept een stukje van Elise of Nina. Zo worden de recepten ook persoonlijk. De foto’s zijn echt heel mooi en licht. Ik hou echt van de stijl van dit boek. Alles is mooi licht gehouden. Als je de foto’s ziet zou je alles wel willen maken. In het hoofdstuk Sinner Sunday staan heerlijke recepten, waaronder een snickertaart die je eigenlijk gewoon direct wilt maken. Het hoeft allemaal niet altijd helemaal gezond te zijn en dat hebben de meiden van chickslovefood echt begrepen. Ik heb ook een gerecht uitgeprobeerd uit het boek. Daarover kunnen jullie volgende week meer lezen.

Conclusie
Ik vind het echt een heerlijk kookboek. De recepten lezen heel makkelijk en het lijkt me voor iedereen goed te doen. De ingrediënten zijn redelijk makkelijk te vinden in de wat grotere supermarkt. Hoeven we niet de hele stad af te gaan opzoek naar de ingrediënten, die je ook snel bij elkaar hebt omdat het er niet zo veel zijn. Ook vind ik het fijn dat er verschillende soorten recepten in het boek staan. Zo heb je aan 1 kookboek genoeg om een hele dag met lekkere hapjes en taarten te vullen. Al met al een echte aanrader dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: