Steeds meer bloggers maken hun eigen kookboek. Super gaaf vind ik dat, want het zijn dan vaak recepten die veel gemaakt zijn (dus lekker) en goed te maken. Anders dan je hebt bij een kookboek van bijvoorbeeld Jamie Oliver waarbij sommige recepten toch echt wat meer kookkennis vragen. Leonie ter Veld is geen profkok, maar begon haar blog met recepten nadat haar facebook-updates over haar avondeten veel likes kregen.

Nadat ze een tijdje aan het bloggen was ging de blog ineens viral op internet. Ineens had ze 25.000 facebook-volgers. De stand staat inmiddels op 57.859 volgers. Een kookboek kon dus niet uitblijven. Daarbij, wie wil er nou geen makkelijker recepten? Niet alleen studenten denk ik. Soms is het als moeder zijnde ook aardig passen en meten met koken. Luca wil ’s avonds graag aandacht en met zijn wisseldiensten is M. ook wel eens tijdens het avondeten werken. Toch moet er dan, als we niet ergens anders eten, gekookt worden. We willen niet elke keer een diepvriesmaaltijd eten als papa aan het werk is.

Het boek is opgedeeld in 13 hoofdstukken met recepten. Dat is veel! Het zijn verschillende soorten recepten. Recepten die iedere student (en eigenlijk iedere andere thuis’kok’) zou moeten kennen, recepten voor pasta pesto, soep, stampot, couscous, superfood (nee, niet die hippe dingen gewoon lekker heerlijk iets aan de vette kan eten) en burgers. Recepten voor als je iets anders dan diepvriespizza wil eten, maar toch wel pizza. Wrap recepten en salade recepten. Recepten om je ouders (of oma & opa) wilt laten zien dat je echt wel heel goed kan koken. Wat duurdere recepten voor als je stufi (of salaris of een bijslag of iets anders) net binnen is. De allerbeste recepten die online staan mochten natuurlijk ook niet ontbreken in het boek. Zoals je ziet zijn er heel erg veel verschillende recepten. 

Er staan wat leuke extra’s bij, zoals het voorwoord en dankwoord van Leonie. Een aantal icoontje zodat je weet dat een recept

  • heel makkelijk te maken is, idiot proof.
  • hoe lang het duurt om het gerecht te maken.
  • hoeveel afwas er is (want daar hebben we soms gewoon geen zin in).
  • of het een favoriet of vega recept is (of beide of juist beide niet).
  • of het recept betaalbaar, goedkoop of duur is door middel van eurotekens.

Dat is nog eens handig. Een kookboek die zelf al aangeeft of een recept goedkoop is. Dus ook met een klein budget kun je hier recepten in vinden. Die ook nog eens makkelijk te maken zijn. Dat vind ik als mama met een kleiner budget heel erg fijn. Bij de recepten staan ook duidelijke foto’s. Heel handig, dan weet ik hoe het er uit zou kunnen zien. De hoofdstukken zijn duidelijk aangegeven, met een leuk stukje van Leonie erbij. De recepten zijn voor 1 persoon. Dus met een gezin wel even de ingrediënten verdubbelen naar het aantal dat je nodig hebt. Voordeel, je kookt dus bijna niet te veel zo omdat je de ingrediënten vermenigvuldigd met het aantal mensen waarvoor je kookt. Als een recept voor 4 personen is en je kookt voor 3 dan maak je vaak toch dat ene portie extra maar, omdat het wat onhandig is met uitrekenen van de ingrediënten. 

Leonie gaat nog steeds verder op haar blog. Inmiddels is zij een ex-student. Wat al aangeeft dat dit zeker niet alleen voor studenten is. Je kunt op haar blog dus nog steeds terecht voor lekkere recepten. Het kookboek bevat alleen recepten die ook op haar blog te vinden zijn. Nu zul je denken, waarom dan het kookboek aanschaffen? Omdat ik persoonlijk fijner kook uit een kookboek dan vanaf een telefoon of tablet. En het is fijn om inspiratie te halen uit haar boek voor je avond eten door er in te bladeren. Dat kan met een website niet. Er staan ook extra’s in, zoals de icoontjes, tips en stukjes van Leonie.

Conclusie
Ik vind het een leuk boek met lekkere & makkelijke recepten. Goed te gebruiken voor gezinnen en voor verschillende budgetten. Ik zou het boek kiezen omdat dit naar mijn mening fijner werkt tijdens het koken. Daarbij zijn de icoontjes en extra tips heel erg handig. Een aanrader dus!

Informatie over het boek
Uitgeverij: Brandt
Schrijfster: Leonie ter Veld
Blog: www.gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.com
Te koop bij bol.com voor 20,00 euro. 

Dit is een S. post. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: