Het verhaal van Anne Frank kent iedereen wel. Het was ook dat de oudste daar mee thuis kwam. Het had echt zijn interesse gewekt. Toen ik de kinderfilm tegen kwam over Corrie ten Boom heb ik die gekeken met de kinderen. Meerdere keren. Ze waren echt onder de indruk. Dus toen ik zag dat er een prentenboek verscheen over haar kon ik het niet laten. Die wilde ik voorlezen aan de kinderen.

Wie is Corrie ten Boom?

Corrie woonde met haar gezin tijdens de tweede wereldoorlog in een schots en scheef huis. Haar vader was horloge- en klokkenmaker in Haarlem. Ze wilde iets goeds toen tijdens de oorlog en zij heeft mensen geholpen met onderduiken. Ze had zelfs een verborgen kamer gemaakt. Uiteindelijk is zij met haar familie opgepakt. Haar vader en zus overleefden het niet, maar Corrie wel. Daarna heeft ze zich ingezet om iedereen het goede nieuws van God te vertellen.

Een schuilplaats psalm 119

De tekst die haar veel troost en moed gaf was een tekst uit psalmen. De tekst over een schuilplaats bij de Heer. Toen ze die tekst voor het eerst hoorde snapte ze hem niet. Tot er laten de oorlog kwam. De tekst kreeg betekenis en werd toen haar houvast. Ondanks alle ellende zorgde God voor haar en dat wist ze. Daar hield ze zich aan vast.

verhaal start oorlog

Wat vinden de kinderen van het prentenboek van Corrie ten Boom?

De kinderen zijn hier net zo enthousiast over als over de film. Het mooie is dat ze het herkennen en ze ook gerichte vragen stellen. Vragen over dingen die in de film naar voren kwamen en in het boek later pas komen. Mooi om te zien hoe ze alle informatie opslaan en tot zich nemen. Een geschiedenis die we mogen blijven doorgeven. Zodat we niet vergeten.

Tijdslijn van het leven van Corrie ten Boom

Naast het verhaal van Corrie voor kinderen is er ook een korte tijdslijn van het leven van Corrie ten Boom opgenomen. Die start wanneer ze wordt geboren en eindigt bij het einde van de oorlog. Als laatste zie je een foto van Corrie, hoe ze er uit zag, en haar overlijdensdatum. Ook dit willen ze graag horen. Waarom precies kan ik eigenlijk niet uitleggen. Ze willen graag zo precies mogelijk weten wat er wanneer gebeurde denk ik.

Tijdslijn Corrie ten Boom

Het levensverhaal van Corrie ten Boom

Dit prentenboek geeft een weergave van het leven van Corrie. Een verkorte weergave, daar ben ik me van bewust. Maar wel met belangrijke punten. Het geloof dat centraal stond in haar gezin. Het werk wat ze deed voor de Joodse mensen. Haar vertrouwen in God en haar moedige gebed. Ik vind het mooi om dat zo mee te kunnen geven aan de kinderen. Een weergave van hoe het was, zonder het echt gruwelijk te maken. Daar zijn ze namelijk nog een beetje te klein voor.

Een boek die eigenlijk in niet in je boekenkast mag ontbreken. Corrie ten Boom en haar schuilplaats in de oorlog.

ISBN: 9789033834035
Prijs: 12,99 euro
Uitgeverij: Ark media/ Royal Jongbloed
Verkrijgbaar online via deze link(zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

Corrie ten Boom - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: