Het onderwerp van deze crea-cross is Groot of Giant in het Engels. Waarbij ik als eerste aan mijn favoriete verhaal uit de bijbel moest denken. Nu zijn er wel meer verhalen waarbij je het woord groot kunt gebruiken. Als het bijvoorbeeld gaat om de grootheid van onze God of om een grote toren (toren van Babel) of een grote muur (muur van Jericho). Maar ik moest denken aan een mens dat groot was in de bijbel. Een reus wel te verstaan. Ik koos voor het verhaal van David en Goliath. 

1 Samuel 17 : 4

In dit vers wordt verteld hoe lang Goliath is. Een reus van het Filistijnse leger. Zo’n 3 meter lang, enorm natuurlijk. Met kinderen zou je dit leuk kunnen uittekenen op grote stukken papier. Maar, ik dwaal af. Deze man was werkelijkheid. Hij moest verslagen worden, bulderde naar het leger van Israël. Niemand durfde op hem af te gaan. Wat als het niet zou lukken? Ze waren bang. Ze zagen alleen nog hoe groot Goliath was.

Defead your Giants

En jij, heb jij ook je reuzen? Heb je ook iets wat je afleid van contact met God? Iets waardoor je je stille tijd inkort of zelfs overslaat? Ik denk dat iedereen dat wel heeft. Als ik naar mezelf kijk is er altijd wel iets dat gedaan moet worden. Of eigenlijk, waarvan ik denk dat het gedaan moet worden. In de ochtend start ik het liefst rustig op met de kinderen, eten en een blog lezen. Even mijn blog delen online en rondneuzen op social media. Dan moet het huishouden gedaan worden, boodschappen gehaald en de kinderen willen spelen. Als Nola slaapt ben ik meestal zo moe dat ik even wil rusten/slapen. Als het mooi weer is nog even naar buiten. Voor ik het weet is het avond en sta ik al weer eten te koken. En dan heb ik nog geen tijd genomen om stille tijd te hebben.

Dat waren misschien geen grote reuzen, geen grote problemen. Ik kan best iets schuiven en tijd maken om in de bijbel te lezen. Maar misschien heb jij wel last van een depressie, een verslaving of een ziekte waardoor je minder of niet met je geloof en God bezig bent. Jou eigen Giants. We voeren allemaal onze eigen strijd. Maar we zijn niet alleen. Laten we niet zoals het leger kijken naar hoe groot Goliath is. Laten we kijken hoe groot God is. Als we hem betrekken bij onze moeilijkheden, onze giants, zoals David dat deed toen hij wel op Goliath af ging met zijn slinger en steen. Dan helpt Hij ons ook zoals hij David heeft geholpen. Hij had geen wapens nodig, hij gebruikte een slinger en pakte vijf steentjes uit de rivier. En daarmee versloeg hij de reus. Het was niet alleen zijn strijd. Het was de strijd van hem en God samen.

Wat ik gebruikte

Voor deze pagina gebruikte ik 3 kleuren verf voor de ondergrond; groen, blauw en wit.

  • Groen staat voor Genade, hoop en leven.
  • Blauw staat voor de (geestelijke)kracht.
  • Wit staat voor vervulde hoop.

Daarnaast gebruikte ik een vel van de action met het alfabet en een stempelalfabet voor de tekst in het zwart. Zo kwam deze tekst het mooist naar voren. Ook gebruikte ik een datumstempel om later te weten wanneer ik deze heb gemaakt. Omdat ik gebruik maakte van verf op de achtergrond ben ik hier een tijdje mee bezig geweest. De verf moet goed droog zijn voor je verder kunt. Ik heb de pagina niet voorbewerkt.

Ik hoop dat jullie het mooi vinden. Wil je jou giants delen met ons?

liefs Minke

P.s. Dit is mijn interpretatie van het stuk. Wat ik er bij voel en wat in mijn gedachten op kwam. Heb jij een andere interpretatie? Laat het vooral in een reactie weten, maar blijf respectvol. Heb jij ook meegedaan met dit thema? Zet je stuk dan vooral in de link-up!

[inlinkz_linkup id=723915 mode=1]

7 thoughts on “Crea-Cross bible journaling: Groot

  1. Ik ben niet zo heel gelovig, maar vind dat je dit prachtig hebt verwoord en heel mooi creatief hebt uitgewerkt. Denk dat iedereen wel eens tegen eigen ‘reuzen’ vecht. Soms kunnen we ons zo nietig en klein voelen en ‘als een berg ergens tegenop zien’. Wij vergeten vaak onze eigen kracht en als we in onszelf blijven geloven, kunnen we ook deze ‘reuzen’ verslaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: