De tuin, dat is wel een dingetje hoor. Ik hou namelijk helemaal niet zo van de tuin. Ik ben gewoon meer een binnenmens denk ik. Mijn kinderen niet. Die zijn het liefst buiten. Als je de deur open wil zetten om te luchten dan heb je pech, want ze rennen je zo voorbij. Nu is dat natuurlijk ook een goed teken, beter dan ze naar buiten moeten sturen. Maar ergens zou ik willen dat er dan toch ten minste één zou zijn die van knutselen en lezen houdt ofzo. Maar goed, die tuin dus. We besloten een paar potten, wat planten en een insectenhotel te halen.

Wat aanvulling

Het blijft een beetje aanvulling. Je kijkt eens, haalt wat nieuwe spullen en zet het erbij. Het jaar erop kijk je nog eens en besluit dat er dan toch ook een fijne plek moet komen om te zitten. Dus dan haal je wat, zet je het neer en gaat weer verder. Zo blijf je elk jaar bezig met je tuin. Een onding is het eingenlijk maar. Je moet het bijhouden. De planten groeien en bloeien en gaan dood. Dat moet je weer verwijderen, nieuwe plantjes (tenzij het vaste planten zijn natuurlijk). Maar het oog wil ook wat dus je doet je ding. Of in ons geval, Mark doet zijn ding. Want ik doe vrij weinig tot niets aan de tuin. Ik hou alleen mijn moestuin bij. Of eigenlijk, moestuinprojectje.

Mijn moestuintje

Dat is ook wat, dat moestuintje van mij. De oogst van dit jaar is toch voor een groot dit niet zo goed gelukt. De komkommer, tomaat en kaneelbasilicum doen het wel heel goed trouwens. Het is zo leuk om zelf dingen te laten groeien. En die komkommer en tomaten zullen ook zeker wel lekker op gegeten worden. Maar voor de rest heb ik er dus vrij weinig tot geen verstand van. En dan blijft het dus staan (bedankt AH voor de moestuintjes!). En dan komt het volgend jaar weer op, je die moestuintjes zijn aardig goed hoor. Maar dan weet ik dat dus nog niet. Misschien heeft één van jullie tips wat ik met die kruiden kan? En ach, dan hebben we in ieder geval iets laten groeien en bloeien.

Het leukste in de tuin

Het leukste in de tuin, of eigenlijk het mooiste, vind ik de loungeset. We kochten hem in de lente van dit jaar. We hebben er al heerlijk op kunnen zitten. Iets boven budget, maar zo veel fijnere kussens als de bank die wel in het budget paste. Dat was echt niets dus die werd het ook niet. Nu hadden we daar een mooie hoes bij, waterdicht stond erop. Nou, dat waterdicht is dus niet zo waterdicht. Kussens helemaal nat. Allemaal maar naar zolder verplaatst en laten drogen. Nu moeten we dus nog een kist ofzo voor die kussens. Maar jongens, dat is dus gewoon ruim 300 euro hé. Die bij deze set hoort dan. Dus we kijken naar iets anders. En dat doen we nu al een week of 4. Maar dat komt er nog wel, als er weer budget is. Naar de loungeset vind ik ook het zwembad fijn. Met dit koude weer heb je er weinig aan, maar als het zo warm is. Heerlijk even afkoelen. Lekker in je eigen tuin, je hoeft de deur niet uit. Geen gezoek naar een plekje om te liggen, geen extra gillende kinderen om je heen. Wat een heerlijkheid.

Maar ik zal jullie niet langer in spanning houden en gewoon wat foto’s van onze tuin laten zien. Want daar gaat het tenslotte om toch? Enjoy!

Wat is jullie favoriete plekje in jullie tuin?

liefs Minke

[inlinkz_linkup id=724895 mode=1]

[checklist-box title=”onderwerpen mama challenge” extraTitle=”” extraUrl=””]

[/checklist-box]

5 thoughts on “Mamachallenge #3: de tuin opknappen

  1. Wel herkenbaar, elk jaar zet je er wat bij of haal je iets weg.
    Wij zijn in januari verhuisd en hebben nu een grote tuin. Deze wil ik natuurlijk wel gezellig maken dus daar ben ik druk mee bezig. Mijn challenge komt nog online.

  2. Mijn favoriete plek in de tuin is toch wel echt op een tuinstoel in de zon of in mijn jacuzzi!
    Bij het idee dat ik in mijn jacuzzi zit zou ik er direct in willen springen, alleen in de winter moet het wel opgeruimd worden want het is een opblaasbare maar ik vind het wel ideaal want ik denk dat ik er in de zomer het liefst in zit i.p.v. in de winter. Verder ben ik ook graag in mijn moestuin bezig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: