Lieve lezers,

Ze is alweer 7 weken, de tijd vliegt. De vorige keer had ik net een belronde achter de rug met meerdere mensen want het ging echt niet meer. De kinderarts, tja, die kon weinig betekenen, behalve een dubbel blinde provocatie test voor koemelkallergie inplannen. Wel heeft ze andere medicatie voorgeschreven voor de reflux. Kleine dame is een wandelende apotheek op het moment. Medicatie tegen reflux, obstipatie, eczeem en spruw.

De provocatie

Wat houdt dat in? Twee dagen in het ziekenhuis (er zit een week tussen de beide dagen) en dan krijgt ze de ene dag wel melk en de andere niet en alleen de keuken weet welke dag. Het zijn slopende dagen, zowel voor haar als voor mij. Eerst een paar druppels, dan 10-20-40-60-90ml. Met diverse tussenpozen. Enorm frustrerend voor zo’n kleintje want als je honger hebt en je krijgt maar een paar druppels is het ziekenhuis natuurlijk te klein.

De uitslag

Inmiddels hebben we de uitslag ook al terug, Charlotte heeft (net als haar broer) koemelkallergie. Omdat ze na de eerste dag duidelijke tekenen had, oa flink eczeem in haar gezicht hebben we daar sinds deze week zalf voor gekregen. Door het eczeem heeft ze nu ook een iets grotere kans ook allergisch te zijn voor kippenei en pinda legde de kinderarts uit. Omdat ze de voedingsstof zo via de niet natuurlijke manier binnen kan krijgen. Maar daar hoeven we pas met 4 maanden wat mee te doen, als we aan de hapjes gaan beginnen.

De diëtist

De diëtiste moet nog terugbellen, die was met vakantie en is deze week pas weer terug, maar dat is op dit moment voornamelijk voor Christiaan. Hij weegt op dit moment met 2 jaar ‘maar’ 9,9 kilo. Toch een zorgenpuntje ondanks dat hij genoeg energie heeft en vaak vrolijk is. Ook de kinderarts heeft dit opgepakt en ze moeten begin september beide even langskomen voor een checkup. De fysio heeft goede tips gegeven hoe we Charlotte het beste kunnen laten ontspannen. En daar hoeven we ook pas weer over 2 weken te zijn.

Slaap

Slapen, ja slapen, goed punt. Wat is dat, slaap? Dat gebeurd hier in huize van Lith erg weinig.
Charlotte en ik slapen nog op de bank beneden. Voornamelijk zodat Christiaan niet wakker schrikt ’s nachts van haar en in zijn paniek stand gaat. Hij slaapt nu wat vaker weer door dus binnenkort gaan we het gewoon weer proberen hoor, lekker iedereen in z’n eigen bedje. Ik krijg nu per nacht ongeveer 3 uurtjes slaap. De rest slaapt gelukkig meer!

Hoe gaat het met twee kinderen

Mijn man is nu alweer 2 weken aan het werken, en het valt me nog mee. Het is vaak alleen lastig als ik met Christiaan bezig ben en Charlotte begint te huilen of als ik haar de fles geef en Christiaan wilt iets. En hoewel de nachten kort zijn, probeer ik toch elke dag toch wel even de deur uit te gaan. Goed voor hen en goed voor mij! Op de momenten dat Christiaan bij zijn gastouder is, doe ik het rustig aan en probeer ik even bij te tanken. Of ga ik juist even lekker het huishouden doen. Ligt aan hoe die nacht is gegaan en of het toegestaan wordt door Charlotte.

Wat meer onrust

Ze is de afgelopen dagen slecht neer te leggen (mede dankzij de allergie en de test) maar ook ben ik er achter gekomen dat ze spruw had. Drinken ging de laatste dagen slechter en ze was erg onrustig. Mijn eerste gedachte was meteen: ja hoor, kan er ook nog wel bij. Ze stikte bijna in de medicatie die ze ervoor gekregen had, dus kreeg ze weer wat anders.

Dus tot zo het het ritme wat ik zocht en de rust, helaas maar het komt vanzelf. Uiteindelijk zal het vanzelf op rolletjes gaan lopen, hopelijk binnen nu en 2 maanden, voordat ik weer  ga werken. Zo niet, tsja wat doe je er dan aan? Helemaal niets, dus we nemen het gewoon zoals het komt.

liefs Ilona

1 thought on “Gastblogger Ilona: koemelkallergie, diëtist en ritme

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: