Crea-Cross is zeker iets nieuws. Zoals ik al aangaf in mijn vorige blog ga ik mee doen met een leuk project, genaamd Crea-Cross. Het is eigenlijk heel simpel. Lekker creatief bezig zijn met een bepaald onderwerp (of woord eigenlijk) op je eigen manier. Dit kunnen we dan met zo’n allen delen en zo veel leuke manieren om creatief bezig te zijn ontdekken. Ik heb dit niet zelf bedacht (I wish haha), maar Ilse van Kreanimo wel. Op haar blog kun je ook uitgebreid lezen wat de bedoeling is, klik daar voor even hier.

Nieuw
Het thema van vandaag is nieuw. Super leuk want er is veel nieuw aan vandaan. Een nieuwe dag, een nieuw jaar dat net begonnen is, een nieuw project op mijn blog waar ik aan mee doe (of in ieder geval zoveel mogelijk probeer mee te doen en voor sommige misschien een nieuwe manier van creatief bezig zijn. Ik heb er namelijk voor gekozen om elk thema/woord op te zoeken in de bijbel en over die tekst een bible journaling te maken. In mijn oude bijbel, want de nieuwe schrijfbijbel is voor mijn kinderen. Ik vind het erg leuk om andere zo kennis te laten maken met bible journaling.


Jozua 9:13
Ik koos voor een tekst uit Jozua, het gaat over een list. Er kwamen mensen bij Jozua die aangaven uit een zeer ver land te komen. Dat kon worden gezien aan de wijnzakken, kleding en sandalen die ze bij zich hadden. Deze waren nieuw toen ze weg gingen, maar waren nu gebarsten en versleten. Dus ze moesten wel van ver komen, anders kon dit niet. Jozua en zijn mannen doorzagen de list niet en kwamen er later pas achter. Deze mensen waren niet van ver gekomen, maar woonden dichtbij. Door deze list kon Jozua hen niet aanvallen en hadden zij een verbond gesloten. Ze hebben in deze tekst verzuimd om de HEER te raadplegen en dat heeft ze dit verbond (dat eigenlijk helemaal niet zo goed was) opgeleverd.

Wat haal ik uit deze tekst?
Laat ik voorop stellen dat ik geen goede uitlegger bent van bijbelteksten. Ik interpreteer dingen op mijn manier, maar heb daar geen studie voor gevolgd. Wel vind ik het zelf altijd interessant om te weten wat andere hier van denken. Daarom wil ik ook aan jullie mee geven wat ik hier uit haal. Uit deze tekst komt voor mij sterk naar voren dat nieuw of versleten niet altijd hoeft te betekenen dat iets nieuw of echt versleten is. Mensen kunnen alles manipuleren. Door situaties en keuzes bij God neer te leggen kan ik dan een goede beslissing nemen om iets te geloven en voor waar aan te nemen of niet. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo. Dat vind ik hier ook wel een beetje.

Wat vinden jullie van deze manier van creatief bezig zijn? Kenden jullie het al of is het iets nieuws? Gaan jullie mee doen?

Code link-up:

An InLinkz Link-up

Hier alvast de volgende onderwerpen voor als je ook een keer mee wilt doen. De afbeeldingen (van de onderwerpen en de uitgelichte afbeelding) zijn van Ilse van Kreanimo. 


1 thought on “Crea-Cross – Nieuw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: