Het is stil op mijn blog, maar het gaat allemaal goed. Nola is nu 3 weken oud en we zijn nog erg aan het wennen. De nachtvoedingen in combinatie met een peuter die niet meer ’s slaapt in de middag breken mij een beetje op. Daarom heb ik prioriteiten gesteld en staat het pitje onder bloggen uit. Ik hoop het snel op te kunnen pakken, maar kan niet zeggen wanneer. Daarom nu een blog van iemand die ik ken via de Nederlands facebookpagina voor journaling bible. Ik vind haar pagina’s altijd erg mooi en kleurrijk en vind het super leuk dat ze een blog wilde maken voor mij. Kijk snel verder en bezoek zeker eens haar site en instagram (verderop in de blog staat de de klikbare link. English translation in the end!

Stel je voor dat je leeft in een omgeving waar je continue politiek correct moet reageren omdat je leven anders op het spel staat. Een omgeving waar rijke mannen de macht hebben, de armen als slaven worden behandeld en de slaven niets meer zijn dan etend gereedschap.  Macht, rijkdom en wellust zijn de hoogste doelen in de dagelijkse praktijk. Als gelovige sta je als het ware met één been in het graf; één verkeerd woord kan de doodstraf betekenen voor jou en je gezin.  …
Dit is zo ongeveer de situatie van de Romeinen wanneer Paulus ze een brief stuurt. En gelijk in het eerste hoofdstuk maakt hij al duidelijk om Wie het in het leven draait, Christus.
Paulus maakt duidelijk dat hij zich niet schaamt voor zijn geloof. Hij wil er openlijk voor uitkomen, ondanks de risico’s. Jezus is de werkelijke zoon van God en Hij kwam om iedereen te redden van deze verdorven wereld. De vraag is dus eigenlijk: wil je gaan voor een schijnveiligheid zonder Hem of kies je voor een leven mét Jezus en een veiligheid van eeuwigheidswaarde?
Paulus zegt “Ik schaam mij niet” en proclameert in woord en daad dat Jezus zijn redder is. Wat proclameer jij?
Om deze tekst kracht bij te zetten heb ik in mijn bijschrijfbijbel muren getekend waarvan het pleisterwerk afbrokkelt; we hebben allemaal onze momenten waarin we ons onveilig voelen, momenten die ons het idee geven dat ons leven op instorten staat. In een soort van tegeltjes (omdat tegeltjeswijsheid vaak lang in gedachten blijft hangen!) heb ik  ‘my Saviour’ (mijn redder) gezet omdat ik me in alle situaties voor ogen wil houden dat ik Jezus als redder heb en dat ik dat ook in woord en daad zal blijven proclameren.
Bible journalen (zo wordt het creatief uitbeelden in je bijbel vaak genoemd) is voor mij een wijze om Gods woord meer tot me te laten doordringen. De combinatie van woorden en beelden geeft de tekst een nieuwe diepte waardoor ik de betekenis ervan langer kan onthouden en het verlangen naar steeds beter leren toepassen groeit.

Creatief met je bijbel, journaling bible

Gebruikte materialen
Qua materiaal gebruikte ik alleen micron pennetjes (nr 005 en 1 – deze drukken niet door op het dunne papier.) En pastelpotloden van Bruynzeel design (pastel is lekker zacht en geeft veel kleur af maar je moet het wel met fixative spray fixeren anders geeft het af en gaat het smoezelen).  
Meer bible journaling van mijn hand zien? Bezoek mijn blog of instagram: www.saralindenhols.wordpress.com instagram:saralindenhols

English translation: 
Paul is living in a dangerous time. It is illegal to believe in another God besides the ruling emperor. But Paul is not afraid to proclaim that he believes in Christ as THE Saviour, as THE son of God. When your world seems to crumble down: do you keep proclaiming (in words and deeds) Who your Saviour is?
I love to journal in my bible. The combination of words and pictures makes me dig deeper in what God is telling me and it feeds the longing of my soul to grow as a Christian.
To make this picture I used micronpens (005 and 1) andpastelpencils.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: