Welkom bij weer een nieuwe blog in de rubriek ‘Hoe doen andere moeders dat?’. Vandaag kunnen jullie de antwoorden van Judith lezen. 

Even voorstellen
Ik ben Judith, ik woon samen met vriend, en de 2 meisjes Keira (8) en Miya (1). Ik werk als
fotografe en full time blogger aan pinkpress en mamaisblut verder doe ik voor
andere sites social media, en extra blog posts schrijven.


De vragen en antwoorden

 
Tot wanneer heb je de box gebruikt voor je kindjes?
Allebei hadden een hekel aan de box, ik heb een houten, een reiswieg idee, een opblaasbare en 1
van kunststof gehad. Gillen, schreeuwen en krijsen. Ze hebben een tijdje als speelgoedbak gediend.
 

Wanneer kon je kindje zelf drinken en eten? Hoe heb je dit aangepakt?
De oudste heeft er heeeeel lang over gedaan, was denk ik 2.5/3. Ze at wel stukjes brood, of sabbelde al vroeg op lekker een stukje vlees. Maar echt zelf eten met een lepel, dat lukte niet echt.
De jongste is net 1, maar die eet nu al lekker makkelijk, dus verwacht niet dat het heel lang duurt.
 

Hoe hebben jullie de verdeling gemaakt tussen huishouden/werk/blog/familytime/me-time, familie/vriendne/partner/hobby/sport? Een echte verdeling met jij doet dit en dat en je partner andere klusjes of gaat het gewoon zoals het gaat?
Ik werk als de meisjes op school/opvang zijn, of slapen. Soms moet ik wel eens samen met mijn vriend naar een zelfde mode show of meeting, dan hebben we een oppas. Schoonmaken doe ik 90%, maar hij haalt en brengt de meiden. Hobby heb ik geen idee wat dat is? 😉 Sport mag ik nog even niet. Maar ik heb een lieve vriend, hij zorgt als hij thuis is net zo goed en veel voor de meisjes
als ik. Ook doet hij het voorlezen, en staat hij vaker in de nacht op.
 

Wat doe je als je kindje niet luistert of een driftbui krijgt? Een time out, straf of iets anders?
Vroeger ging ik dan extra knuffelen, afleiden, en daarna er rustig over praten. Door veel oudere mensen in mijn omgeving werd hier zo raar naar gekeken, en werd ik zo afgestraft daarvoor. Dat ik ook maar boos werd. Nu heb ik begrepen van een arts, dat ik het juist voor mijn kindje heel goed deed, en moet ik terug naar mijn eerste instinct.
 

Hoe pak je het aan als je kindje niet wil dat zijn/haar luier wordt verschoont, alles doet om je tegen te werken, maar hij/zij toch echt een schone luier moet (want hij is echt wel vol)?
hahahahaha AFLEIDEN!! Als de oudste erbij is, lukt het haar altijd om de baby stil te laten liggen. Maar oh oh wat een DRAMA!! Ik heb trouwens pas pull ups gehaald erbij, dat is zo veel makkelijker! Gewoon staand verschonen 🙂
 

Hoe is de overgang naar een nieuwe kamer/bed gegaan? Nog tips en trucs om dit aan te pakken?
Ik ben met mijn oudste ontzettend vaak verhuisd helaas, als ik er maar was, dan was alles prima eigenlijk. Ze slaapt overal wel. De kleinste boeit het ook niet of ze boven of beneden slaapt eigenlijk. Zijn allebei wel heel makkelijk. Kleine slaapt eigenlijk sowieso wel beter nu haar zusje s’nachts in haar kamertje gezellig naast haar slaapt. Vinden ze allebei heel erg fijn en gezellig.
 

Hoe veel slaapt je kindje nog overdag? Hoe laat gaat hij/zij naar bed? Mag je kindje ook bij jou in bed slapen? Of heeft hij/zij wel eens bij jou in bed geslapen? 
Kleine Miya slaapt nog ongeveer 2x 2 uurtjes. Ze vind het niks bij mij in bed slapen. Af en toe als ze ziek is dan wil ze nog wel eens in mijn armen in slaap vallen of bij haar papa. Keira daarentegen zou het liefst elke nacht bij mij slapen, of ik bij haar, Die vind alleen slapen erg ongezellig, en snapt niet dat de kinderen alleen moeten slapen, en wij wel samen mogen slapen. Vandaar dat nu Miya redelijk de nachten doorhaald, Keira lekker bij haar op de kamer mag.
 

Als papa full time werkt, heeft hij dan ook een papa dag?
Ja tja, hij is op de woensdag vaak thuis, dan verzorgt hij de meisjes zodat ik lekker door kan werken. Maar echt papa dag nee, we geven elkaar allebei goed de tijd en de ruimte om ons eigen ding te doen. Ik woon nu eenmaal ver van mijn vriendinnen vandaan, en ga dus minder weg.
 

Hoe gaan jullie om met het eten van zoetbrood beleg en tussendoortjes? Houden andere familie leden/oppas zich ook aan die ‘regels’?
Als de kinderen bij familie zijn, hebben ze aan hun regels te houden. Ik ga echt niet tegen oma of opa vertellen wat ze wel en niet mogen hoor. Krijg rustig nog een pak op mijn broek. Ze zien me aankomen. Ik kreeg vroeger ook alleen pindakaas op brood, of fruit. In de bijna 9 jaar heeft Keira van mijn ouders hooguit een koekje of ijsje gehad. Ben ik makkelijker. En ook oma van vriend zijn kant is niet van de snoep. Maar nogmaals, hun huis, hun regels. Ze zijn oud, niet achterlijk 🙂
 

Wat voor speelgoed wil je graag voor je kind? Mag hij/zij ook met een tablet/smartphone of laptop spelen?
Voor Miya allemaal baby speelgoed gehaald, maar haar nep smartphone is favoriet. Ze belt met alles overigens:) Verder is ze dol op auto’s, alles wat muziek maakt, haar grote zus en vooral de Barbies van de grote zus. Kunnen ze uren mee spelen.

Keira heeft een tablet, smartphone (dan kan ze met haar vader bellen en skypen wanneer zij dat wil), en een laptop. Beetje overdreven, maar geef waarschijnlijk wel het voorbeeld door zelf laptops, smartphones en tablets continue in mijn hand te hebben.


Bedankt voor je antwoorden Judith. Super leuk om te lezen en ook wel veel herkenning. Fijn om te weten dat wi

j niet de enige zijn in bepaalde dingen. En goed om te lezen dat je bij een driftbui ook goed kan knuffelen en er later pas over kan hebben. Soms blijf je anders zo in het moment zitten, wat de sfeer niet ten goede komt. Volgende week kunnen jullie de antwoorden van Laura lezen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: