Pasen staat voor de deur. Een Pasen om nooit te vergeten denk ik zo. Waar we normaal massaal naar de kerk vertrekken zijn die nu gesloten. Op veel diensten online na is er geen kerk (de kerken die denken het op hun eigen wijze te doen wil ik verder geen aandacht geven, blijf thuis!). Dus ik bedacht me zo, wat gaan we doen met Pasen. Thuis, papa aan het werk/slapen (nachtdienst) en geen kerk. Niets van onze tradities die we elk jaar herhalen. Dus maken we andere tradities. Ik laat je graag dit DIY kruis zien die we maakten.

Het kruis tijdens Pasen

Het zat er al even aan te komen natuurlijk, Pasen niet op de ‘normale’ manier vieren. Maar hoe dan wel? Voor mij is het kruis het belangrijkste met Pasen. Daar stierf mijn Redder voor mijn (en ook jouw!) zonden. Dus het kruis wilde ik graag terug laten komen in huis. Maar hoe dan? Nu maakten we natuurlijk al Palmpasen stokken (zie hieronder), maar ik wilde nog iets anders. Ik besloot een soort glas in lood kruis te maken op het raam samen met de kinderen. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Leuk om te maken en goed voor gesprekken.

Geraamte kruis washitape

Wat heb je nodig voor het kruis?

Je hebt niet veel nodig, ik noem ze hieronder even op en leg je dan graag uit hoe je het kunt maken.

  • schilderstape of washitape (action)
  • Verf (action)
  • verfkwasten (action)
  • bakje voor de verf (action of een bord uit de kast)
  • een raam

Not much huh. Ik gok dat je het meeste wel in huis hebt al. Of dat je het snel even kunt halen bij de action. Wij kozen voor vrolijke kleurtjes omdat Pasen voor ons dus echt een feest is. Het start in de stille week verdrietig maar eindigt heel mooi.

Kruis Nola verven

Luca verven kruis

Hoe maak je het kruis?

Eerst even wat voorwerk zonder de kinderen. Je weet vast hoe een kruis eruit ziet. Maak dat met de schilderstape of washitape op  een raam. Ik koos voor het raam van de achterdeur. Dat zien we vaak én we kunnen er makkelijk bij. Ik deed het zelf met washitape. Ik had 3 rollen nodig. Als het kruis af is kun je het kruis gaan verdelen in vlakken. Let erop dat er niet een klein vakje bij zit. Ik heb 2 minivakjes en die vallen echt niet op. Plus dat het er een beetje vreemd uit ziet. Als het op de deur zit kun je de verf en kwasten gaan pakken. Ik deed de verf op een soort schildersezel (bloemvorm). Beetje mengen en hup op het raam. Verf de vakjes een andere kleur en wacht dan even tot de verf droog is. Dan nog even het tape weghalen en daar is je mooie kruis.

Kruis af met washitape

Kruis zonder tape

Mooie gesprekken met kinderen

Tijdens het schilderen kun je mooie gesprekken met kinderen voeren. Waarom is het kruis is? Wat gebeurde er met het kruis? Vind je het leuk wat verder te gaan met meer afbeeldingen, kijk dan eens naar de raamstickers. Wij hebben er 1 van Dozign met het graf van Jezus en een aantal vrienden, Jezus zelf en een engel bijvoorbeeld. Leuk om op het raam te plakken en  het verhaal te vertellen. Dat lijkt me een leuke bezigheid voor tweede paasdag. Hebben we toch verder geen huiswerk te maken. En we hebben nog kleurplaten van de 40-dagentijdkaartjes, heerlijk om dan even te kleuren ook samen.

Stickers paasverhaal

 

Ga jij deze DIY maken voor tijdens Pasen?

DIY kruis - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: