Inmiddels zijn we allemaal wel gewend aan het thuischolen toch? De action heeft vaak leuke en leerzame spelletjes. Zo kwam ik laatst een blok tegen met het opschrift ‘leren met magneetjes’. Top dacht ik! Die neem ik mee. Ik was namelijk in de action omdat ik opzoek was naar letterstempels. Nola moest namelijk letters gaan leren en stempelen. Die had ik alleen nog niet voor haar en de action had ze ook niet. Bij gebrek aan stempels nam ik dit blik mee.

Inhoudt leren met magneetjes

Leren met magneetjes voor een kleuter?

Er staat op het blik dat hij is voor kinderen van 5 jaar en ouders. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dat wel zou kunnen als je kind een beetje voorloopt en uitdaging nodig heeft. Onze oudste zou dit niet leuk hebben gevonden in de kleuterklas. En onze jongste doet het nu op haar manier. Dus ik zou eerder voor kinderen in groep 3 deze aanschaffen. Er zitten een aantal opdrachtenbladen in voor lezen/spellen, klokkijken en rekenen. En natuurlijk de magneetjes om de antwoorden op te kunnen ‘schrijven’. Heb je dat niet dan kun je bijvoorbeeld ook de leren tellen en lezen bij de action gebruiken. Of alfabetkaartjes.

rekenen

 

 

Hoe gebruik ik dit voor mijn kleuter?

Leren met magneetjes kun je ook gebruiken voor je kleuter. Maar pas het dan aan. Ik haal zelf de werkbladen eruit. Dan zoek ik tussen het huiswerk naar werkjes waarbij ze woorden moet stempelen. Dan zoek ik de letters die op de opdracht staan bij elkaar en mag onze jongste het juiste woord eruit halen. Dat is nog moeilijker dan het lijkt hoor! Maar wel leuk om het zo te doen in plaats van alles op de laptop/tablet vind ik zelf. Zo leren ze ook zonder internet te leren. Niets mis mee denk ik.

voorbeeld spelling leren met magneetjes

Hoe gebruik ik dit voor onze oudste?

Onze oudste zit in groep 3 en leert nu lezen, schrijven, rekenen en klokkijken. Dat is dus heel goed te doen met dit blik. Ik laat de opdrachtenkaarten erin zitten en hij gaat zelfstandig aan de slag. Prima om zo even spelend te leren. Er zit ook een blad bij waarop de antwoorden staan. Soms kan het namelijk dat iets twee woorden heeft (snoep en lolly als je benoemd wat je ziet). Dan is het fijn om zelf even aan te geven dat het woord van jouw kindje ook goed is. Maar verder dus heel goed zelfstandig te gebruiken. Ze hebben ook boeken om te leren tellen en lezen bij de action, mocht je nog wat uitdaging zoeken.

klokkijken

Extra tip bij het leren met magneetjes blik

Heb je net als wij een wand/deur waar je magneten op kunt plakken? Dan is het natuurlijk extra leuk om zo boodschappen met elkaar uit te wisselen. Sommige letters zitten er 1 keer in dus je zult niet hele verhalen kunnen schrijven, maar wellicht wel een leuk woord. Altijd top om zo samen te ‘communiceren’. En leerzaam ook dus, want je kind is direct bezig met schrijven/lezen/begrijpen. Voor die 4 euro vind ik het een top aankoop. Zeker in deze tijd van thuis les geven aan de kinderen. We moeten het een beetje leuk houden.

Hoe probeer jij het thuisonderwijs leuk te houden voor je kind(eren)? Wat is jouw beste aankoop geweest tijdens corona voor thuisonderwijs?

Leren met magneetjes - pinterest

1 thought on “Leren met magneetjes van de action

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: