Het is al weer heerlijk weer buiten. De lente is er en de zomer is in aantocht. Een vakantie thuis of dicht bij huis is niet ondenkbaar in deze tijd. Maar wist je dat je ook heerlijk kunt zwemmen in Tuinesië? Onze kinderen hebben zich uitstekend vermaakt afgelopen jaren in hun eigen bad in de tuin. Met de verjaardag van de oudste hebben we ook wel eens een badje opgezet, zodat de kinderen lekker konden spelen met water bij het warme weer. Vorig jaar hadden we een bad speciaal voor de kinderen, dit jaar wil ik dat anders doen. Ben je ook nog opzoek voor jou stacation? Ik geef je graag wat tips voor een zwembad bij jou in Tuinesië.

Zwembad in de tuin

Het grote voordeel van een tuin vind ik dat je er toch al snel een zwembad in kwijt kunt. Nadeel dan weer is dat je een keus moet maken tussen alle verschillende zwembaden die er zijn. Nu heb ik vast tip 1 voor je. Bepaal vooraf of je graag zelf ook in het badje wilt of niet. Afgelopen zomer hadden wij een super leuk doe speelbad voor de kinderen staan. Een glijbaantje erin, sproeier en ook nog een krokodil die ballen kon vangen (nieuwesgierig? Het is deze dinosaur play center) Maar ja, zo veel ruimte was er niet en met spelende kinderen was er geen ruimte voor mama om te zitten. Ben jij geen liefhebber van een zwembadje dan is dit perfect, maar dobber je er graag naast dan is een ander bad wellicht een betere keus.

Zwemmen in zwemkleding ockyz

Samen zwemmen in de tuin

Persoonlijk vind ik het wel fijn om even te ‘zwemmen’. Al is het meer afkoelen natuurlijk. Zeker met de hete zomers die we de laatste jaren mogen hebben vind ik dat heerlijk. Een zwembad in de tuin is dus echt een must voor mij. Daarbij vinden de kinderen dat ook erg leuk om samen te doen. Ik hoor goede verhalen over een intex zwembad kopen. Niet zo gek dus dat daar onze keus op is gevallen. Ik wilde graag een wat groter bad dit jaar. Tip 2 voor jullie wanneer je kind een zwemdiploma heeft. Zo’n speelbad is leuk, maar kan ik dus niet bij in. De oudste kan zwemmen dus dan is dat grotere bad ook wel heel leuk. Lekker even onderwater. Alleen met de jongste zonder diploma’s even oppassen geblazen.

Geen tuin maar een balkon

Heb je geen tuin, maar wel een balkon? Ga dan eens even meten, je staat nog versteld hoe makkelijk er een zwembad op past. Oké, er is dan misschien geen ruimte meer om te zitten. Tip 3 voor de balkoneigenaren hier. Er zijn ook familiebaden die op een balkon passen namelijk. Bij een beetje goed formaat balkon dan. Toen wij nog in ons appartement woonden hadden we zo’n fransbalkon (zo noem je dat dacht ik). Dan houdt het al snel op. Maar binnen kun je ook gewoon een badje opzetten. Handdoeken eronder en er omheen. En lekker spelen in het water. Kun je later zelf lekker in het zwembad tv kijken. Dat kunnen er niet veel zeggen.

dagboek zwembad zwemmen

Als laatste tip 4. Geniet van de zomer, van je dierbaren en het fijne weer. De grote van je zwembad maakt dan echt niet uit. Genieten met een grote G is het allerbelangrijkste. Wees creatief en bedenk oplossingen in plaats van enkel denken dat het niet kan. Kom je er niet uit? Stuur even een berichtje, ik denk graag met je mee.

zwembad - pinterest

Dit is een samenwerking. Kijk voor meer details en mogelijkheden op deze pagina

1 thought on “*Heerlijk zwemmen in Tuinesië, doe je ook mee?

  1. Zeker nu de kinderen kunnen zwemmen en we allemaal beter thuis vakantie kunnen vieren, overwegen we een zwembad te nemen. Een poedelbadje hadden we al. Ik sta van de mogelijkheden te kijken die je hebt voor zo’n opzetzwembad. Daar kun je baantjes in trekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: