Als christenen hebben we de opdracht voor de aarde te zorgen. Ik geloof dat de natuur nu zelf even een halt heeft toegeroepen. Iedereen thuis, lock down in de hele wereld. En het gaat qua natuur en uitstoot van verkeerde stoffen een stuk beter. Maar dat kunnen we hierna ook gewoon doorzetten toch? Neem plastic bijvoorbeeld, we hebben daar enorm veel afval van. Dat kan in je badkamer sowieso anders. Ik test een shampoo zeep voor je uit!

Waarom een shampoobar?

Ja, goede vraag. Tot voor kort gebruikte ik ook gewoon flessen shampoo. Maar weet je, die gaan best snel leeg. Zeker met meerder gezinsleden (en mijn kinderen) in huis. We hebben dus enorm veel plastic afval. Dat wordt wel apart ingezameld maar blijft niet heel goed voor het milieu. Een shampoo bar heeft anders dan een papiertje er omheen geen verpakkingsmateriaal. Dus geen extra plastic afval!

Shampoobar verpakking

Maar hoe werkt dat in de douche dan?

Zelf was ik dus best nieuwsgierig hoe dat werkt in de douche. Waar leg je dat neer? Hoe gebruik je het? Geeft het wel genoeg schuim om je haar te wassen? Is het niet gewoon heel onhandig in gebruik? Vragen waar ik mee zat. Dus ik was super enthousiast dat ik een shampoobar mocht testen. Dan worden al deze vragen beantwoord toch?

Shampoobar citroen voor vet haar

Je kent het vast wel, snel even wassen gaat nog. Maar wanneer je kinderen hebt is uitgebreid douchen niet vaak aan de orde. Dus ik zocht een shampoo die mijn haar wat langer goed laat zijn. En dat het dus niet zo snel vet wordt. Goed voor het milieu en goed voor mijn haar dus. Na een aantal weken testen van de citroen bar (ja dan duurt het testen wel even) denk ik dat ik een goed beeld heb van deze shampoobar.

Shampoobar citroen

Vaker wassen of juist niet?

Met deze shampoobar kun je wel tot 5 dagen zonder je haren te wassen. Even snel douchen zonder je haren te doen is dus geen probleem! Daarnaast geeft hij enorm veel schuim en was het dus echt heel fijn. Even je handen nat maken (werkt prima onder een douche hé) en dan doe ik de shampoobar even over mijn haren heen. Daarna leg ik hem weg (wel buiten de douchehoek) en was mijn haren. En nee, ik ruik niet naar citroen. Eigenlijk ruik ik dat zelf niet eens, alleen als je aan de bar zelf ruikt.

Geen nadelen aan de shampoobar?

In het gebruik, hoe lang mijn haar fris blijft en de verpakking heb ik zeker geen klachten of nadelen. De levering was ook snel, zeker in deze tijd nu met veel extra post. Het opbergen vind ik alleen even een dingetje. Ik heb niet een goede houder ervoor, dus hij ligt op het papiertje wat er omheen zat net buiten de douche hoek. Dat vind ik geen probleem, de kinderen gaan er anders mee spelen. Voor mij zeker voor herhaling vatbaar, je ziet amper dat hij gebruikt is na een aantal keer wassen. Die 80 keer wassen zal hij vast redden.

Shampoobar testen - pinterest

De site waar ik de shampoobar op uitzocht is trouwens echt heel fijn. Makkelijk je vragen stellen, goede keus uit de verschillende bars. En nog veel meer bars (ook voor body) te vinden. Check dus zeker even deze shop voor al je producten onder de douche. Ik heb zelfs geen conditioner meer nodig. Maar vind je dat wel fijn, dan zijn er ook een conditioner bar.

*dit is een samenwerking.

2 thoughts on “Shampoobar: minder plastic en evenveel resultaat?

  1. Hoi Sandy, via de link in dit bericht kom je bij de site uit. Ze zijn van shampoobars.nl.
   Ik krijg niets betaald als je op deze link klikt maar heb het product wel gekregen om te reviewen.
   Daar ben ik wel oprecht heel enthousiast over en blij mee. En niet alleen ik, anderen waren ook heel erg tevreden die ik sprak.
   Daar waren we dan weer zo verbaasd over haha.
   Hopelijk ben jij er net zo blij mee als ik.

   Liefs Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: