De boekjes van Dadoe had ik al vaker langs zien komen. Jim Bakkum schrijft samen met Kirsten Michel kinderboeken. En nu er is dus een nieuw boekje voor sinterklaas. Ik was opzoek naar een nieuw boekje voor de kinderen. Hoeveel ik me ook afzet tegen verandering. Het is niet altijd te voorkomen. En dan is het fijn om ook boekjes van deze tijd in huis te hebben met roetveegpieten. En daar was het boekje van Dadoe.

boekje Dadoe pakjesavond recensieWaar gaat het boekje van Dadoe pakjesavond over?

Het is 5 december, pakjesavond. Maar wat duurt wachten lang. Dadoe gaat samen met mama wat lekkers maken voor sinterklaas. Dadoe wil eerst pannenkoeken bakken. Hoewel sinterklaas dat vast lekker vindt, had mama een ander plannetje. Ze gaan pepernoten bakken. Ze moeten nog oppassen dat het hondje de pepernoten niet op eet voor ze in de oven zijn geweest. Opeens wordt er hard op de deur geklopt. Wat zou dat zijn? Dadoe gaat kijken. Wat jammer, sint en piet zijn al weg. Of toch niet?

boekje Dadoe pakjesavond recensie inhoudt sinterklaas

Wat maakt dat ik dit boekje kocht?

In de winkel waren verschillende boekjes over/voor de sinterklaas periode. Waarom ik dit boekje dan kocht? Vanwege de prijs. Hij kostte bij de bruna maar 5 euro. En bij de jumbo zag ik hem ook liggen voor 5 euro. Er staat ook een recept in voor pepernoten. Die kun je natuurlijk online ook vinden, of je bedenkt zelf iets. Maar ik vind een recept in een boek toch handig. Er staan ook versies voor gluten of lactose vrije pepernoten in. Aan alles is gedacht! En ik vond de roetveegpiet in deze tijd toch ook wel fijn. Ondanks dat ik niet direct voor ben gaat het daar wel naar toe. Dan vind ik het voor onze kinderen fijn daar toch iets in mee te bewegen.

boekje Dadoe pakjesavond recensie inhoudt cadeautjes

Wat vinden de kinderen van het boekje?

De kinderen vinden dit een leuk boekje. De hoeveelheid tekst is behapbaar. Het is leuk om voor het slapen gaan te lezen en ze weten iets beter wat ze kunnen verwachten op pakjesavond. Ook heeft het me op een idee gebracht om woensdag 5 december samen met de kinderen pepernoten te gaan bakken. Dat lijkt me een hele leuke traditie. Ondanks dat er al meerder boekjes van Dadoe zijn verschenen en wij deze niet hebben kun je dit boekje goed lezen. Er wordt niet terug verwezen naar andere boekjes en je mist ook verder geen informatie. Alles is duidelijk. Luca vind het een leuk boekje om te lezen zei hij laatst toen ik het voor las voor het slapen.

boekje Dadoe pakjesavond recensie innhoudt pietje

Wat geeft voor jou de doorslag om een boek wel of niet te kopen?

Deze blog bevat een affiliate link. Daar merk je niets van, maar je helpt mij er enorm mee.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: