Vers gemaaid gras en een kudde dolenthousiaste kinderen. Ik ben er dol op. Ik geniet van het kleine grut dat, stoeiend met de bal, zich over het veld begeeft. Het plezier spat ervan af. Nu moest ik onlangs nieuwe voetbalschoenen kopen voor een van mijn kleintjes. Die zoektocht bracht mij bij verschillende modellen. Ik licht er een paar uit, wellicht helpt het in jouw keuze voor kindervoetbalschoenen!

Nike voetbalschoenen

Nike-modellen zijn niet te missen. En wat mij opvalt is dat de namen steeds hipper worden. Neem nou de Nike Jr. Mercurial Superfly 360 Elite. Een super gave schoen! De schoen is gemaakt voor de stevige ondergronden, kunstgras dus. In het kort is het een schoen voor de snelste dribbelaars onder de pupillen. Bal aan de voet en rennen maar. Hij staat bekend om de explosieve snelheid en een heerlijke pasvorm. Dat laatste is voor mij als ouder een vereiste. De Mercurial houdt zijn vorm en vormt zich makkelijk naar de de voeten. Een bijkomend voordeel is het balgevoel!

Adidas voetbalschoenen

Nieuw in het assortiment van Adidas is de Adidas X 18+ firm ground. Deze voetbalschoen wordt gedragen door grote spelers als Gabriel Jesus van Manchester City en Thomas Müller van Bayern München. Het lichtgewicht model heeft een speciale loopzool en is uitermate geschikt voor de stevige velden. Opvallend is het ontbreken van veters. Die heeft dit snelle model niet nodig door de voorgevormde hiel en de lage instap. Kinderen bewegen vrij en passen zuiver!

Nike Phantom Vision

Zoek jij naar een schoen met een extra groot oppervlak voor het raken van de bal? Misschien dat jouw kind dan de Nike Phantom Vision moet dragen. Dit kindermodel van Adidas kan zowel op gras als op kunstgras gedragen worden. Duurzaamheid, ondersteuning en balbeheersing zijn de belangrijkste voordelen. Het bovenwerk van de schoen bevat materiaal met een structuur, dit helpt kinderen in het behandelen van een bal. Zoals bij een aanname of bij het wegdraaien. Dynamic Fit is de naam van de kraag van de Phantom Vision. Het voordeel hiervan? De ondersteuning van een sok om de voet en de enkel.

Puma one voor gras en knustgras

Puma zet daar de Puma One tegenover. Ook een schoen die voor volwassen en kinderen op de markt is. Met een duurzame noppenstructuur is dit een schoen die op gras en kunstgras het beste uit het spel haalt. Puma gaat voor draagcomfort en stabiliteit. Het synthetische materiaal in het bovenwerk geeft de kindervoeten een lichtgewicht sensatie. En de extra enkelrand geeft, als het ware als sok, meer comfort en een betere pasvorm. Kinderen trekken dit model aan en vliegen direct op de bal af!

De Adidas Predator

Oké, nog eentje dan: de Adidas Predator. Deze is ook tof! Firm ground zit in de naam en dit zegt iets over de ondergrond voor gebruik. Op kunstgras komt de schoen het beste tot zijn recht. De boord aan de bovenkant van deze voetbalschoen rekt mee met de enkel en biedt extra ondersteuning. Een schoen voor het betere balgevoel!

Nu hebben jullie een idee van een aantal verschillende voetbalschoenen. Maar welke voetbalschoen vind jou kind nou het allerfijnst? Laat het weten in een reactie.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock door zhgee

voetbalschoenen voor kinderen is een hele zoektocht. Ik licht een aantal modellen voor je uit om een beeld te krijgen wat er te koop is. Advertorial

Deze blog is door een samenwerkingen tot stand gekomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: