Ken je de gouden boekjes al? Wij hadden er één gekregen met de verjaardag van Luca. Hij ging over de panda’s die in ouwehandsdierenpark zijn komen wonen. Een erg leuk boekje, met leuke tekeningen. Er is nu een nieuw boekje uitgekomen, het verhaal van sinterklaas. Een boekje dat perfect past in deze tijd van het jaar. We waren erg nieuwsgierig!

Het verhaal van sinterklaas gouden boekjeWaar gaat het verhaal van sinterklaas over?

Het boek gaat over meester Tom die aan zijn klas het verhaal van sinterklaas vertelt. Niet het verhaal zoals ze hem al kennen. Nee, het verhaal van vroeger. Waar sinterklaas vandaan komt, niet uit Spanje dus. En waarom hij naar Nederland komt met zijn verjaardag. Het is een ander verhaal dan anders. Ik denk dat het een prachtig boek is voor alle kinderen.

Het verhaal van sinterklaas gouden boekje inhoudt 1

Pietendiscussie in het verhaal

De pietendiscussie komt niet echt terug in het verhaal, maar er wordt wel een vraag gesteld over de kleur van de pieten. Waarom de pieten roetvegen hebben, aangezien ze bijna niet meer door de schoorsteen gaan. En dat is heel simpel. De pieten vinden de roetvegen mooi en hebben ze daarom gehouden. Een mooie uitleg, roetveegpieten in het verhaal en iedereen kan dit met een gerust hart aan zijn kinderen voorlezen.

Het verhaal van sinterklaas gouden boekje inhoudt 2 pieten

Wat vinden wij van het boekje?

Het is een leuk boekje, dat je ook goed kunt voorlezen voor het slapen gaan. Het helpen van kinderen staat centraal en dat is voor mij ook de gedachte met sinterklaas. Dat we de kinderen iets extra’s geven. Een verhaal met een gedachte erachter. Vroeger kregen de kinderen brood omdat ze arm waren. Daar hadden ze meer aan dan aan speelgoed. Tegenwoordig zijn er nog weinig gezinnen die geen eten hebben en daarom geeft sinterklaas nu speelgoed. Hoewel ik zelf niet direct voor aanpassing van piet ben vind ik het in dit boek mooi vormgegeven. En prachtige midden weg voor voor- en tegenstanders van zwarte piet.

Het verhaal van sinterklaas gouden boekje einde boek

Hebben jullie veel gouden boekjes thuis? En hebben jullie veel sinterklaasboekjes om te lezen?

Het verhaal van sinterklaas gouden boekje. Waar komt sinterklaas vandaan? Waarom komt sinterklaas naar Nederland? En waarom hebben de pieten roetvegen?

Deze blog bevat een boek dat door een bedrijf is toegestuurd. Dat beïnvloed mijn mening niet. Ook bevat het een affiliate link. Dat kost jou niets extra’s, maar helpt mij deze blog te houden.

1 thought on “Kinderboekrecensie: het verhaal van sinterklaas – een gouden boekje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: