Hoi, welkom bij weer een nieuw dagboek. Jullie hebben ons 2 weken moeten missen. Denk ik. Ik weet het niet meer, maar ik kan de energie en puf gewoon even niet vinden. Afgelopen week waren we ook nog wel druk met dingen regelen en natuurlijk een bruiloft. Dus dan gaat de aandacht even naar iets anders. Maar ik mis het wel hoor. Moet gewoon nog even in een ritme komen denk ik. Hoe gaat het met jullie? Al helemaal terug in het ritme? Kijk snel mee naar onze week.

Maandag

Nola mag vandaag weer naar school, Luca is nog een dagje vrij. Papa heeft avonddienst dus Luca heeft mazzel en mag lekker blijven liggen. Verder doen we het rustig aan die ochtend. En middag. We gaan lekker bij opa eten in de avond. Altijd fijn als papa er niet is. Ze kunnen daar met hun vriendjes spelen (wonen dicht bij opa) en ik kan lekker rustig aan doen.

Dinsdag

Beide kinderen naar school, ik sporten en dan snel douchen. Mijn moeder komt mij en Nola ophalen om naar de pedicure te gaan. We krijgen een mooie lak op onze nagels. Ik een gellak en Nola gewone nagellak. Voor de bruiloft van morgen. We halen de kinderen op en ik ben stiekem ook wel nieuwsgierig hoe Luca zijn eerste ochtend in groep 3 is geweest. Ik denk dat ik het spannender vond dan hij. Hij heeft het erg naar zijn zin. Dan snel Nola halen en even wat eten. Hup de auto in en naar de pedicure. Samen met Nola blijf ik bij mijn ouders slapen voor het feest morgen. Luca slaapt bij opa en die brengt hem morgen naar school, waar papa hem weer ophaalt.

Woensdag

De dag van de bruiloft. Ons haar wordt gedaan, Machteld (made creatives) komt onze make-up doen en we trekken onze mooiste kleren aan. Wat zien we er mooi uit zo hé. Nog even snel door opa een foto laten maken. Hij was er ook voor als onze kinderen niet meer stil wilden zitten/zijn. Dan kon hij ze fijn opvangen. Voor ons als ouders fijn, maar ook voor de kinderen. Eerst hebben we de ceremonie, daarna taart (daar kwamen we voor toch?) en dan de kerkdienst. Als laatste lekker eten en dan is het tijd om naar huis te gaan. Het feest is vrijdag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We hadden een hoop mee naar de bruiloft afgelopen woensdag. Waar ik het meest blij mee was? Het speelkleed van @kidzimpulz. We waren dan wel binnen door het weer maar de vloer was door de stenen toch wat koud. Ideaal dan dit kleed met speciale onderlaag voor buiten. Die houdt de kou tegen! Zo konden de kinderen heerlijk op de grond spelen. Want de hele dag in het gareel gaat niet lukken. Dus ook extra blij met de ‘oppas’ a.k.a. Mijn schoonvader die er was. Zo konden Mark en ik toch alles mee krijgen en de kinderen onder de ceremonie naar de wc en onder de kerk lekker spelen. Top! Wat vind jij onmisbaar om mee te nemen naar een bruiloft voor je kinderen? #wedding #bruiloft #daggast #bruiloftgast #feest #kerkdienst #ceremonie #kidzimpulz #speelkleed #speelgoed #blokken #spelendleren #meenemen #zusvandebruid #kasteelschaffelaar #barneveld #mamavantwee #meisjesmama #jongensmama #hulpambtenaarvandeburgerlijkestand #bruidsmeisje #bruidsjongen

Een bericht gedeeld door Minke (@mamaminke.nl) op

Donderdag

De nacht was wat kort. Niet door de kinderen of door een feest dat tot laat duurde. Maar ik sliep gewoon niet zo lekker. Nogal druk in mijn hoofd. Mark laten we liggen en ik ga met de kinderen zachtjes naar beneden. Ik breng ze naar school en kruip dan met thee en netflix op de bank. Bleh. In de avond ga ik met de kinderen nog even een rondje fietsen/lopen om een pakketje op te halen. Het was wat onduidelijk waar hij nu was (een woonhuis) dus ik wilde hem toch maar gewoon hebben. We gaan het spelletje voor jullie testen en jullie lezen daar later meer over.

Vrijdag

De dag van het feest. De kinderen mogen naar school, Mark slaapt door de nachtdienst en ik ga sporten. Na het sporten boodschappen doen en dan nog even relaxen voor ik de kinderen haal. We eten een broodje en dan breng ik Luca weer naar school. Hij mag nog een middag en dan brengen we de kinderen naar opa. Ik ga thuis de koffers pakken, douchen en mijn haren even wassen. De bedoeling was dat ik mijn haar liet zitten zoals het nog zat na woensdag. Maar dat kon echt niet meer. Dus ik besluit na wat klungelen toch maar naar de kapper te gaan. Ook deze dag wil ik natuurlijk mooi eruit zien. We brengen de kinderen weg, ik ga naar de kapper en dan maken we ons klaar voor het feest van die avond.

Weekend

Beetje jammer voor mij dat de kinderen weer vroeg op de stoep staan. Het was wat laat geworden voor mijn doen gisteravond. Mark gaat samen met zijn vader de airbornwandeltocht lopen dus gaat vroeg de deur uit. Ik doe rustig aan met de kinderen, doe een wasje en maak wat schoon. Daarna eten en Luca klaarmaken voor een kinderfeestje. Als we bijna weg moeten is Mark weer thuis, kan Nola lekker thuis blijven. Later kan ik nog even een pakketje ophalen en doe nog wat laatste boodschapjes. Zondag is de overstapdienst en mag Luca met zijn doopkaars de kerk in lopen. We vieren zo de overstap van oppas naar kindernevendienst. Deze eerste keer is de groep wat groter, later is het voor de 4 jarigen van dat jaar. Erg leuk gedaan. Verder doen we lekker niks, maak ik dit dagboek en hangen we op bed en op de bank.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De luikjesbijbel. Een nieuwe kinderbijbel die we kregen van @royal.jongbloed. Ik dacht dat Nola het wel leuk zou vinden, maar de luikjes kapot zou trekken en Luca wat minder blij zou worden. Wat zit ik er soms toch naast. De luikjes zijn nog allemaal heel, zelfs de hele kleine. En Luca vind het ook leuk. Er zitten veel leuke dingen verstopt ook achter luikjes. Een spin bijvoorbeeld. Of Jona zelf. Voordeel vind ik dat er ook verhalen in staan die normaal buiten kinderbijbels worden gelaten. Het laatste avondmaal, Petrus die op het water loopt en de bruiloft in Kaäna. Een erg leuk cadeau bij de doop van een kindje of wanneer de overstap van oppas naar kindernevendienst wordt gemaakt. Wat vind jij een leuk verhaal dat meestal niet in een kinderbijbel staat? #christen #geloof #geloofsopvoeding #geloofhoopliefde #christelijkemamablog #christelijkemama #christelijkeopvoeding #blogger #kinderbijbel #luikjesbijbel #recensie #mamaminke #mamavantwee #meisjesmama #jongensmama #gekregen

Een bericht gedeeld door Minke (@mamaminke.nl) op

Wil je deze luikjesbijbel ook graag kopen? Dat kan via deze link voor 12,90 euro!

Op naar een nieuwe week lieve volgers.

 

 

1 thought on “Dagboek: back to reality? or not!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: