Het was een leuke week afgelopen week, want ik mocht mijn trouwjurk weer passen. Eigenlijk zouden we alleen even de maten nemen, maar omdat ik al weer ruim 7 kilo ben afgevallen sinds ik de jurk paste wilde ik hem toch graag nog een keertje passen. Kijken hoe hij staat en of hij nu beter zit qua maat. Verder ben ik gaan winkelen, ging ik uit eten, had een afspraak met allemaal november mama’s en overwon een soort angst van mij. Kijk je mee naar onze week?

Maandag

Vandaag sporten in plaats van morgen. Handig dat Nola meerdere ochtenden van huis is en ik dus steeds meer vrijheid heb. Volgende week komt het ook niet van sporten dus handig om nu te doen. Ik ga direct ook even wegen, stiekem toch even nieuwsgierig wat mijn gewicht doet nu dat ik meer eet. Maar dat maakt wel dat er ineens 3 tassen klaar staan op deze maandagmorgen.

 

Allemaal weg

in de sportschool

Eens een foto dat ik aan het sporten ben. Wel zo leuk een keertje toch.Tussendoortje

Mijn tussendoortje na het sporten. Altijd lekker zo’n reep met extra eiwitten.

Nola zet alles netjes neer

Nola speelt in de middag met haar pop. Sssst ze ligt hier te slapen.

 

Ik stuur deze foto door naar een vriendin. Gebruik het boek heel vaak voor iets lekkers te eten. Lees hier mijn recensie van 100% puur (op)voeden

Dinsdag

Brandalarm

De dag begon al vroeg in de nacht met een brandalarm. Het was gelukkig vals alarm, maar jeetje. Hart in je keel heeft een andere betekenis hoor. En juist nu was Mark natuurlijk werken.

scherven brengen geluk

En als we dan naar school moeten vallen de boeken ineens om en heb je een zooitje. Scherven brengen geluk toch?

Kinderbijbels

Als de kinderen op school zijn leg ik dit klaar. Er komt iemand van de kerk kijken wat er in de boekenkast kan komen voor de kinderen. Er komt uiteindelijk nog veel meer bij te liggen wat ik laat zien. We maken een keus zodat er voor alle leeftijden van 0 tot  een jaar of 15 tot 20 iets te vinden is.

Bestelling young living

Mijn bestelling van young living komt ook binnen. Twee olie’s zijn voor mij en 1 voor mijn schoonzusje.

nieuw bijbels spel

Vandaag komt ook dit nieuwe bijbelse helden spel uit. Luca heeft het al samen met papa gespeeld toen ik weg was en hij vond het erg leuk. Het spel kun je hier voor 24,49 euro kopen. Daarmee help je ook mamaminke te blijven bestaan.

stampen in de plassen

Er moeten ook boodschappen worden gedaan. Samen met Nola lopen we er heen. Kan ze ook even in de plassen stampen. Altijd leuk natuurlijk!

Woensdag

Een spannende dag vandaag want ik mag in de middag mijn trouwjurk gaan passen en dan worden direct mijn maten genomen. In de ochtend ga ik bij een vriendin langs. Dan ga ik bij mijn ouders even lunchen om met mijn moeder samen de jurk te gaan passen. Daarna winkelen, want ja afvallen betekend ook wat nieuwe kleren. Ik draag nog veel van voor mijn afvallen, maar het zit vaak zo groot dat iets nieuws wat passend is wel heel fijn is.

American toetje

In de avond gaan we met mijn vader nog gezellig ergens een hapje eten voor ik naar huis ga. En dit is mijn toetje. Het is echt niet goed te zien, maar het is warme appeltaart met kaneelijs en slagroom. Jammie!

Donderdag

Voorlezen

Ik maak geen foto’s vandaag, behalve deze van het voorlezen voor het slapen gaan. Ik sport in de ochtend en ga daarna de olie bij mijn schoonzusje brengen. We maken direct even een roller en dan weer naar huis.

Vrijdag

Foto's maken

De ochtend staat in het teken van foto’s maken voor mijn blog. De pot die je ziet is de gebedspot voor het hele gezin van Dozign. Later meer erover.

Racebaan vtech

Terwijl ik foto’s aan het maken ben krijg ik ook een pakketje binnen van Vtech. Deze geweldige racebaan! De blog volgt snel. Waar ik vooral heel erg op let is de kwaliteit (niet zo snel stuk en niet te slap) en of de baan makkelijk door kinderen te maken is. Met een 4 in 1 racebaan is dat wel zo handig natuurlijk.

olijke tweeling

Met het opruimen kom ik mijn oude boeken tegen. Deze las ik vroeger zo veel! Heb er hele stapels van. Hopelijk vinden mijn kinderen ze ook leuk.

christelijk mijlpaalkaarten

En ik trek mijn stoute schoenen aan vandaag. Ik heb een aantal setjes besteld van mijn christelijke mijlpaalkaarten. Je kunt een setje reserveren. Deze eerste bestelling kosten ze per 10 kaarten 5 euro exclusief verzendkosten. De volgende keer kosten ze 14,95 euro exclusief verzendkosten. Wees snel want op = op! En ze gaan heel hard!

huiswerk

Luca komt thuis met dit boekje met woordjes. Huiswerk zegt hij. Ik heb niks van school gehoord, wel lastig. Maar ik hoorde van een vriendin dat dit bij hun op school idd huiswerk is om het lezen bij te houden in de vakantie. Klinkt plausibel dus dat doen we dan ook. Was wel handig en fijn geweest als we iets gehoord hadden.

bullet journal creachick

Ik neem een unboxing op van de nieuwe bullet journal van mus in samenwerking met creachick. Ik hoop deze week de eerste bladzijden te maken erin. Heb je nog voorkeur voor materiaal dat ik ga testen? Laat het dan zeker even weten in de reacties. Je kunt hem hier kopen voor 19,99 euro. Hij wordt gratis verzonden!

Zaterdag

Nieuwe blender

Vandaag gebruik ik voor het eerst de nieuwe blender die ik vast voor mijn verjaardag kreeg. Wat is hij fijn! Er zit een speciale stand voor smoothies op en een auto schoonmaak stand. Daar houdt ik van! Ben je ook opzoek naar een nieuwe blender? Dit is die van mij.

Samen naar Kidz city

Daarna met Nola op weg naar Utrecht. Ik hou niet van autorijden op plekken waar ik nooit geweest ben of gereden heb. Zeker met al die snelwegen niet. Maar het gaat top en we komen zonder kleerscheuren daar aan (en later weer thuis). We hebben afgesproken met novembermama’s die ik ken uit een facebookgroep van toen ik zwanger was van Nola. We zijn met 4 kindjes, allemaal in november jarig (12,13,14 en 16 november om precies te zijn). Zo leuk om te zien hoe verschillend ze allemaal zijn. Ik was Nola zelfs nog even kwijt. Haar om laten roepen, maar ze kwam nog niet. Bleek ze op de wc te zitten. Arm meisje! Gelukkig allemaal goed afgelopen en konden we daarna lekker een hapje eten.

Zondag

Vandaag doen we eigenlijk niet zo veel. Mark mag weer aan het werk en ik besluit een rustig dagje te houden. Ik ga met de kinderen naar het bos en verder doen we eigenlijk niks. Lekker relaxen en doen wat we leuk vinden. Ik besluit nog wat mail weg te werken voor mijn blog. Opruimen is soms echt nodig, dus fijn dat dat even kan.

Dit was onze week, met als hoogtepunt toch wel het passen van mijn trouwjurk. Het voelt ook echt als mijn jurk haha. Te leuk. Hoe was jullie week? Hadden jullie vakantie of heb je juist deze week vakantie?

dagboek instagram

2 thoughts on “Dagboek: Trouwjurk passen en meten!

  1. Hey Minke, Je schrijft over ‘Christelijke mijlpaalkaarten’. Wat zijn dat en waar kan je hier meer info over vinden? Groetjes Geerdine

    1. Hoi Geerdine, op mijn instagramaccount kun je meer informatie vinden (https://www.instagram.com/mamaminkegelooft). Als het goed is komen ze vandaag binnen en dan ga ik er natuurlijk meer over plaatsen. Het is een setje van 10 kaarten specifiek gericht op het christelijke aspect. (geboren, doopdienst (nu enkel nog doop, maar wil dat personaliseerbaar maken naar opdragen) en amen zeggen bijvoorbeeld). Ik hoop vandaag de kaarten te kunnen laten zien, maar dat ligt er ook even aan hoe laat ze binnen komen. Je kunt van deze sets een kopen nu voor 5 euro exclusief verzendkosten. Vanaf de volgende druk kosten ze 14,95 exclusief verzendkosten. Mocht je nog meer willen weten (er volgt nog wel een blog, maar daar kan ik je nu even niet naar verwijzen nog) dan help ik je natuurlijk graag. Is het niet op instagram te vinden dan mag je altijd even mailen naar info@mamaminke.nl. Liefs Mama Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: