Goed, laten we starten dat het geen opvoedboek is. Maar er is wel veel vraag naar onder ouders zag ik. Dus vandaar dat hij naar voren op de stapel kwam en ik je in deze blog gewoon ga vertellen waarom jij dit boek wilt hebben. Want als de tweede zin op de achterkant van het boek zegt dat het meeste opvoeden zinloos is, dat je kinderen toch niet luisteren. Dan heb je mij al hoor. Want ja, die kinderen luisteren soms echt niet nee. En het is inderdaad veel gedoe en frustratie. Het is dus een geluksboek. Om je kinderen te helpen met een gelukkig leven. Want in the end willen we dat toch allemaal voor onze kinderen.

Voor wie is de glimlach van een kind geschreven?

Het is geen opvoedboek, dat had ik al gezegd natuurlijk. Maar voor wie is het boek dan geschreven? Nou, eigenlijk dus wel voor opvoeders in het algemeen. Voor ouders, leerkrachten, opvoeders en iedereen die met kinderen werkt. Misschien wil oma wel wat meer weten over hoe je gelukkige kinderen kunt opvoeden omdat zij een aantal dagen op haar kleinkinderen past. Perfect, dat is zo leuk. En ben je nu een drukke ouder, die net alles een beetje op rolletjes heeft? Geen probleem, het is geen boek die je even van voor tot achter gaat lezen. Je lees, past toe, reflecteert en bekijkt. En dan ga je weer verder. Zo kun je met die boek wel een heel jaar bezig zijn. Tof toch?!

De glimlach van een kind inhoudt

Een heel jaar voor een boek, Minke doe normaal!

Begin nu niet direct te stuiteren. Een jaar klinkt lang, I get it. Je bent druk met je werk, de kinderen en het huishouden. Een beetje vrije tijd en tijd met vrienden en familie is ook wel fijn. Wanneer heb je dan tijd voor dit boek? Ach, het is een boek voor/over kinderen. Nee, samen lezen is wellicht niet aan te raden (Mama, wil je nu met mijn blokken bouwen?). Maar even een half uurtje voor dat je gaat slapen een stukje lezen is toch best te doen? En dat hoeft dan maar 1 keer in de week. Pas het dan toe, evalueer eventueel ook samen met je partner. En dan weer door. Wordt het een ritueel wat je over wilt nemen of ga je door naar het volgende en schrap je dit weer?

Iets leuks doen samen met je kind? Hier vind je verschillende uitstapjes rondom Ede

Er is dan ook een handleiding om de glimlach van een kind te gebruiken?

Yes, ook daar is aan gedacht. Fijn toch!? Op bladzijde 16 in het boek staat een simpele handleiding. Het boek is echt heel makkelijk te lezen. Ik lees er met mijn dyslexie zo doorheen. Je wilt eigenlijk gewoon door blijven lezen, want het is gewoon zo interessant en leuk. Ja, het is echt een leuk boek. Maar dat doen we niet natuurlijk. Want we gaan toepassen. Je kunt werken aan je zelfbeeld (rete confronterend kan ik je zeggen. Want waarom wil ik afvallen? Waarom zeg ik dat ik een dikke buik heb en verwacht ik dat mijn kinderen dat niet zeggen?). Lees meer over de liefdestaal van je kind (dat is echt een aanrader om mee te starten, op bladzijde 22 in het boek).

De glimlach van een kind pinterest

De glimlach van een kind, zo lekker eerlijk

Waar de meeste boeken zichzelf alleen maar aanprijzen zegt dit boek zelf dat het een risico is. Grappig toch? Want ja, als je alle 52 gelukslessen wil toepassen en uitvoeren wordt het wel een beetje dwangmatig misschien. Dat staat er ook hoor, lees bladzijde 94 maar eens. Lees je die bladzijde in de glimlach van een kind? Lees even verder, dan kom je de Grote stop vijf tegen. Iets wat we kunnen doen voor onze kinderen. Het is zo herkenbaar, ik doe veel ook gewoon hoor. Als Luca zegt dat hij geslagen is dan ga ik ook naar de juf om te vragen hoe het zit. Als ze iets aan willen trekken dat niet zo goed bij elkaar past ben ik ook de moeder die zegt dat dat toch echt niet kan. Maar waarom eigenlijk? Ze gaan er niet dood aan als ze eens een mismatch aan hebben.

De glimlach van een kind instagram

Waarom je het boek moet hebben?

Jullie hebben wel gemerkt dat ik enthousiast wordt van het boek de glimlach van een kind. Waarom? Omdat dat dus juist de essentie van opvoeden is voor mij. Niet te strak houden aan je eigen ideeën als dat alleen maar tranen en onrust geeft aan je kind. Die glimlach, die wil ik graag zien bij mijn kinderen. Wil jij dat nou ook zien bij jouw kinderen? Ben je benieuwd hoe je positief een verandering kunt maken voor je kinderen zonder daarbij alleen maar weerstand te ervaren van hen. Wil je lachen en lol hebben samen, terwijl je kinderen vol vertrouwen, verbinding en vreugde opgroeien? Dan is dit boek ook echt iets voor jou. Wees niet te enthousiast en ga niet direct alles doen wat je kunt lezen, maar pak eruit wat je kunt gebruiken. Test het bij jezelf en daarna pas bij je kinderen, kijk wat werkt. Werkt het niet, laat het dan los en ga verder. Enjoy! That’s the key.

Na het lezen van deze blog wil je natuurlijk direct dit boek aanschaffen. Je kunt hem via bol.com kopen en zo mij helpen. Dat zou ik echt enorm tof vinden. Hij kost 20 euro, dus geen verzendkosten als je alleen dit boek wilt bestellen. 

De glimlach van een kind pinterest

Ik heb dit boek gekregen om een recensie te schrijven. Dit veranderd mijn mening niet. Je kunt hier meer lezen over samenwerkingen.

1 thought on “De glimlach van een kind – 365 dagen succesvol

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: