Iedereen kent het wel. Het oordelen van anderen over jou. Of misschien oordeel jij ook wel eens over een ander. Ja, ook ik maak me daar wel eens schuldig aan. Eigenlijk helemaal niet zo christelijk toch? Het is een menselijke eigenschap die God niet bezit. In het boek ‘Niemand is zoals jij’ over de Nerflanders van Max Lucado wordt het prachtig verwoord. Een boek dat Luca voor zijn verjaardag kreeg. Ik vond het zo tof! Trouwens, het boek is ook leuk als je niet christelijk bent, dus lees zeker even verder.

Niemand is zoals jij boekWaar gaat het boek over?

Het boek gaat over de Nerflanders. Zij wonen in een dorp samen en boven op de berg staat het huis van Eli, hun maker. De hele dag doen zijn allemaal dingen. Zij hebben stickers gekregen om aan elkaar te geven. Sterren als iemand iets heel goed kan en stippen wanneer iemand iets niet goed kan of iets doms doet. Alle Nerflanders lopen met stickers rond. Sommige alleen sterren, anderen alleen stippen. Maar er is er 1 die anders is. Daar is geen sticker te bekennen. Hoe dat kan? Dat kun je leren als je bij Eli langs gaat. Dus daar gaat Wout, want hij wil ook heel graag van al die stickers af.

Opzoek naar een mooi prentenboek voor de kinderboekenmaand? Lees hier alles over ‘Met muisje Gijs op wereldreis’.

Nerflanders met stickers

Het moraal van het verhaal van de Nerflanders?

Wat ik hoop dat de kinderen vooral onthouden van het verhaal is het volgende. Er zullen altijd mensen zijn die oordelen over jou. Er zullen mensen zijn die vinden dat je het goed doet, maar er zullen ook mensen zijn die je naar beneden proberen te halen. Maar daar hoef je je niets van aan te trekken. Je bent uniek en bijzonder gemaakt. Je bent goed zoals je bent, met al je talenten. In ons geval hoop ik ook dat ze weten dat God er voor hen is en van ze houdt. Dat Hij ze nooit alleen zal laten. En wanneer ze echt geloven dat het niet uitmaakt hoe een ander over ze denken zal het oordelen hen ook niet meer raken.

Opzoek naar een kinderbijbel, bij gebruiken deze Bijbel voor elke dag.

nerflander zonder stickers

Een geweldig boek bij de opvoeding van je kinderen

Het is een prachtig boek vol symboliek. Als christen herken je een hoop richting het geloof, maar dat is zeker niet overduidelijk aanwezig in het verhaal. Luca kreeg het boek van een vriendin van mij die niet gelovig is. Zij vind het boek zelf ook heel mooi en gebruikte het ook voor haar kinderen. Dat wilde ze graag aan ons geven, zeker omdat wij ook christelijk zijn. Hoe lief is dat! Ik vind het echt oprecht een heel erg mooi cadeau.

Niemand is zoals jij - instagram

Hebben jullie dit boek ook in huis? Het is nog steeds de christelijke kinderboekenmaand dus misschien een tof cadeau om te geven aan jullie kind(eren). .Je kunt het boek, niemand is zoals jij, hier kopen voor 13,99 euro.

Niemand is zoals jij - nerflanders - pinterest

Niemand is zoals jij - nerflanders - pinterest

 

1 thought on “Nerflanders, niemand is zoals jij – Max Lucado

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: