Zomervakantie, de tijd die zo oneindig lijkt maar dan sneller gaat dan gedacht. Oh echt ik heb momenten gehad dat ik weg wilde lopen en de boel de boel wilde laten. Maar er waren ook momenten van ultiem gelukt. Hey, ik ben de afgelopen week gewoon 3 keer naar de sportschool geweest. Wie had dat gedacht?! Ik zelf niet hoor, ik ga normaal 2 keer en vind dat meer dan genoeg. Maar nu met wat meer lekker eten en niet wetende of ik komende week tijd heb om meer dan 1 keer te gaan vond ik het toch verstandig wat extra tijd daaraan te besteden. Maar goed, we deden ook nog wat leuks met de kinderen. Kijk je weer mee?

Maandag

Luca was de hele dag nog bij mijn ouders vanwege een logeerpartijtje. In de ochtend ga ik sporten en gaan we boodschappen doen. Heerlijk op de fiets met z’n drietjes. In de middag gaan we naar de dierentuin en we besluiten daarna te gaan wokken. Nola is daar gek op en even tijd met haar is heerlijk. Meestal moet ze ons delen met haar broer dus echt een cadeautje zo. Ze geniet met volle teugen en wij ook.

Dinsdag

Voor een dag prins en prinses zijn. Ik dacht dat de kinderen dat wel geweldig zouden vinden en dat blijkt te kloppen. Dagen later hebben ze het nog over Paleis het Loo. Een hele goede set geweest om daar heen te gaan. Ben je nog niet geweest? Lees even in de blog over dit uitje welke dagen er nog zijn. Het is echt een aanrader om heen te gaan en best low budget (hele dag als je zelf eten/drinken meeneemt kost je 27,50 euro).

Even verkoelen tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis het Loo

Woensdag

Papa mag weer werken vandaag en we doen even wat dingen in huis. De kinderen en ik hebben toch even een ander idee van wat we gaan doen die dag. We zitten elkaar in de weg en ik ben blij als ze even de deur uit zijn. Ik mocht niet mee van de kinderen. Dan kan ik even bijkomen van hun, zei Luca best wel treffend. Ja, het was even hard werken geweest. Maar ook dan zijn er lichtpuntjes. We hadden heerlijk samen gepicknickt, in huis. Daarover lees je deze week meer. In de middag als Mark thuis is ga ik sporten en dan naar mijn schoonvader eten. De kinderen en Mark zijn nog daar als ik thuis kom. Als we naar huis lopen is er een deel van een fietspad/straat afgezet bij ons achter. Als ik hoor dat er mogelijk vuurwapens zijn gaan we heel snel naar binnen. We willen daar verder niet bij betrokken raken.

Hapjes met de picknick

Donderdag

Een vriendin vraagt of ik zin hem om met haar, haar dochter en de kids naar monkeytown te gaan. Super leuk en een fijne onderbreking. De dag gaat heerlijk. Luca fietst goed met me mee (jup, juist dan heeft hij er een handje van om niet zo goed te luisteren naar mij) en ik ben echt super trots op hem. We komen zo fijn aan bij monkeytown. Daar spelen ze tot een uurtje of half 2 en dan gaan we naar huis. Net op tijd voor de regen binnen.

Vrijdag

Wow de eredivisie begint weer. Na een luie start van de dag komen we daar even achter. Belangrijker, dan is dus het grote seizoensboek van VI er. Het boek van afgelopenseizoen is helemaal verslonden door Luca dus deze moest hij hebben. Met zijn eigen centjes naar de winkel om een exemplaar te kopen. Te schattig. Maar dan wil Nola natuurlijk ook wat halen van haar centjes. Ze kreeg net zo veel mee als Luca, maar komt met wat wisselgeld en een speelsetje voor bij haar keuken thuis. Daar zijn ze weer even zoet mee. In de middag heb ik geen zin om te sporten, maar na het avondeten ga ik toch nog even. Het is droog en ik heb eigenlijk geen excuus. Dus hup in de benen en gaan met die banaan.

 

Zaterdag

We doen boodschappen, gaan even naar het centrum en eten een lekker broodje. We ruimen op, maken een geweldig plekje voor mijn oliën van Young living en ik ga met Nola gezellig naar opa. Daar gaan we eten omdat Mark en Luca naar een wedstrijd gaan kijken (vitesse – Ajax). Met opa belanden we gezellig bij de mac, wat Nola natuurlijk helemaal top vind. Een aardige jonge man had wat moeite met een bestelling brengen en al het drinken viel om. Sneu voor hem, want achter ons zaten van die sulletjes die het leuk vonden hem belachelijk te maken. Voordeel, we kregen een gratis ijsje voor Nola. Mijn schoonvader was best wel geraakt door het drinken dus een goedmakertje. Top service! En Nola genoot van haar sunday caramel. Of eigenlijk, de caramel want het ijs vind ze minder hahahaha.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Olie display Mooi staat het zo he. En dat zijn niet eens alle oliën die ik heb. Boven staan er nog 3 die ik elke avond gebruik. Ook liggen daar nog 4 rollers voor gebruik. Voor Nola voor het slapen, voor mij voor het slapen, voor luca om te aarden en rustig te worden ennog 1 voor spierpijn. Moet eerlijk zeggen dat niet alles even lekker ruikt. Maar het helpt wel. En dat is zo fijn! Komende maand ga ik iets proberen ter ondersteuning van de maandelijkse hormonen. Tenminste ik hoop dat ik het weer naar maandelijks krijg, want inmiddels is het een dagelijks probleem. Al 2.5 week lang dus dat is wel echt shit. Maar goed, de olie is onderweg. En nu het zo mooi staat kunnen we het makkelijk pakken. Mijn favoriet? Lavendel. En welke olie is jouw favoriet? #olie #oliegebruik #essentieleolie #etherischeolie #youngliving #natuurlijkouderschap #natuurlijkopvoeden #natuurlijkleven #gebruikmakenvandeschepping #doorGodgegeven #hoofdpijn #natuurlijkeehbo #roller #slapen #auw #processierups #fris

Een bericht gedeeld door Minke (@mamaminke.nl) op

Zondag

We starten lekker rustig in bed deze ochtend. Mark is ook thuis, want hij moet in de middag pas werken. Helaas valt Nola uit bed, precies langs de punt van een kast. Een hele kras op haar buikje is het gevolg. Vele tranen en een hele knuffelsessie later gaat het wel weer redelijk. We smeren olie (nee, niet erop maar eromheen. Lavendel. Dat schijnt de genezing te bevorderen.) Het is zo’n lange kras dat ik geen geschikte pleister heb dus we laten het lekker drogen aan de lucht. Als alles weer rustig is ga ik samen met Nola een cake bakken. Vooral het aflikken van de lepel vind ze enorm leuk. En terecht, dat is het leukste van bakken toch?! Als papa is werken gaan we langs opa om een plakje cake te brengen en eten daar direct avond eten mee. Lekker makkelijk.

Cake bakken zondag

En we gaan weer een nieuwe week in. Nola mag deze week bij mijn ouders logeren en wij gaan in die tijd haar kamer schilderen. Daar heeft mevrouw uitgesproken ideeën over dus ik ben benieuwd wat ze er van vind straks.

Dagboek 2e week zomervakantie

2 thoughts on “Dagboek: week twee van de zomervakantie vloog voorbij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: