Luca is samen met mijn zusje en haar vriend naar de Koninging Julianatoren geweest. Erg leuk want van de tv kende hij al Jul & Julia, mevrouw Suikerspin en meneer Kaasschaaf. Hoe deze dag is geweest kunnen jullie vandaag lezen. Mijn zusje schreef speciaal voor jullie deze blog. 

Een dagje uit
Voor Luca’s derde verjaardag hebben mijn vriend A. en ik, Luca dit jaar een dagje weg gegeven. Waarom? Omdat een kindje van drie jaar ontzettend veel speelgoed krijgt. Mijn idee was dat zo ongeveer de helft op de grond valt zonder dat er veel naar omgekeken wordt. Om het betaalbaar te houden, hebben we de Jumbo dagje uit zegels gespaard, zodat we wat korting hadden op de entreekaartjes. Helaas konden we wel pas de kaartjes regelen op het moment dat we wisten wat het weer zou gaan doen. Beetje zonde als je in een speelhal staat terwijl het buiten 25 graden is.Wel heb ik, toen we Luca’s verjaardag hadden, een kleinigheidje meegenomen. Een simpel kleurboekje bij de Zeeman vandaan van Luca’s grote helden ‘Cars’. Hij blij, wij een simpel cadeau.

Waar gaan we heen?
Dus, toen we eenmaal wisten wat het weer ging doen, graad of 20 en wat wolken, zijn we gaan zoeken. Voor die tijd had ik al wel wat gezocht op de site van Jumbo welke activiteiten er allemaal waren. In eerste instantie hadden we de dierentuin in ons hoofd, maar Luca gaat daar al regelmatig heen, dus dat vonden we niet echt origineel meer. En toen zag ik ‘De koningin Julianatoren’ staan.

Vroeger zelf vaak geweest, samen met Minke en mijn ouders. Ik vond het daar altijd geweldig, allerlei leuke attracties en vooral niet te eng. Eerst met A. overlegd wat hij ervan vond en hij kende het ook nog van vroeger. Maar goed, is het dan wel geschikt voor een drie jarige? Na zelf gekeken te hebben op de site, die overigens zeer goede informatie geeft over de attracties en voor welke leeftijden het is, nog even met mijn moeder overlegd wat zij dacht. Zij was immers ervaringsdeskundige en daar vaak genoeg geweest toen wij nog jong waren. Zij dacht ook dat het leuk genoeg voor Luca zou zijn.

Klaar voor vertrek
Op de dag zelf, met een tas voor lekkere dingen voor Luca, broodjes met favoriet beleg en lekker spekjes, was het gelukkig prima weer. Luca praatte de oren van ons hoofd af in de auto. Die had er duidelijk zin in. We hadden van te voren behalve mijn ouders niemand verteld waar we heen gingen. Alleen het stukje van de parkeerplaats naar het pretpark was al een dikke hit voor Luca. Het bleken ook de AFAS sprookjesweken te zijn, wat ervoor zorgde dat het nog wat extra druk was & er liepen veel sprookjesfiguren rond in het park. Dit zorgde ervoor dat we Luca makkelijk konden entertainen. Hij zag veel leuke attracties waar hij wel in wilde en ook het wachten was geen probleem. Hij vermaakte zich met wat spelen en zo nu en dan, als de wachtrij lang was, gaven we hem wat te eten. Alleen de achtbaan, ja, die was nog net wat te eng voor Luca. De glijbaan was zijn favoriet, verder is hij nog in verschillende andere attracties geweest. Ondertussen, terwijl we van attractie naar attractie liepen ook gezocht naar de sprookjesfiguren. Uiteindelijk hebben we twee handtekeningen gekregen. De wachtrijen waren soms wat lang bij de sprookjesfiguren, dus daarom lukte het ons niet om alles bij elkaar te verzamelen.
Nadat we in de ochtend een aantal attracties hadden gedaan, zijn we ’s middags naar één van de vele shows geweest. Voor Luca helemaal geweldig met vooral veel liedjes, waardoor hij lekker kon dansen. Daarnaast heeft hij ook een poosje in de speeltuin gespeeld. Voor ouders/oom’s& en tante’s ruimte genoeg om te zitten en wat te eten/drinken, voor de kinderen meer dan genoeg ruimte om lekker te spelen. Rond drie uur merkte we dat de dag lang genoeg was geweest voor Luca. De wachttijden werden te lang, hij begon vervelend te worden en wat te klieren. Tijd dus om even bij opa en oma te spelen voordat we de dag af zouden sluiten bij de MacDonalds.
Leuk voor een 3 jarige?

Al met al is de Julianatoren een absolute aanrader om met een driejarige heen te gaan. Houd wel in je achterhoofd dat ze nog net te jong zijn om alleen in de attracties te gaan en dat je dus steeds mee moet in de attracties, die niet altijd gemaakt zijn voor volwassenen. Wij lieten Luca steeds zelf kiezen wie hij mee wilde in de attracties, zoals je ziet, was A. de grote favoriet. Daarnaast is Luca ook nog even, speciaal voor PSV-fan-zwager M., op de foto geweest met de mascottes van AZ =) De opzet van de AFAS sprookjesweken is ook erg leuk. Je hebt er eigenlijk gewoon een extra attractie bij, door te gaan zoeken naar alle sprookjesfiguren die gewoon op het park rondlopen. 

Bedankt voor je leuke verslag zusje! Leuk om nog eens met Luca naar toe te gaan dus. Dat leek ons al een leuk idee voor na de vakantie en dat gaan we dus zeker doen. De AFAS sprookjesweken zijn dan wel voorbij, maar dat zal de pret niet minder maken. 

Zijn jullie wel eens bij de Koningin Julianatoren geweest? Wat is de favoriete attractie van jullie kind(eren)?

4 thoughts on “Dagje Koninging Julianatoren tijdens de AFAS sprookjesweken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: