Een vrolijke stoere christen die veel weet. Hij voorziet je van spelletjes, informatie en geeft antwoord op je vragen. Of eigenlijk de mensen achter Alef doen dat, want Alef is namelijk het bijbelblad voor kinderen. Ik had er al wel eens van gehoord, maar ik ben geen kind meer (zeggen ze) dus ik had het ook nog niet eerder gezien. Nu zag ik dit tijdschrift bij mijn ouders liggen, zij zijn lid van het Nederlands bijbelgenootschap, en zag ik mijn kans om eens te kijken wat dat nou eigenlijk voor blad is.

Een christelijk tijdschrift voor kinderen
Van vroeger ken ik wel de bobo en de taptoe, maar een christelijk blad hadden wij niet. Erg jammer als ik dit blad zo lees, want wat staat daar veel informatie in. En nog leuker om te zien dat je als kind niet de enige christen bent, wat je nog wel eens kunt denken. Het tijdschrift is voor kinderen van 7 – 12 jaar (maar stiekem vind ik het met mijn 26 jaar ook nog ontzettend leuk!). Je kinderen kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met de bijbel. 

Inhoud
Die zal elk nummer verschillen. Het nummer dat ik in handen heb ik nr 6 juli-augustus 2016. Het dubbeldikke zomernummer. Er staan spelletjes in die je kunt doen. Trucjes die je kunt proberen en vragen die worden beantwoord. Verder staat er een verhaal uit de bijbel in, maar dan op een erg leuke manier (ik heb het verhaal uit het reisdagboek van Paulus van begin tot eind gelezen, lekker begrijpelijk en mooi vormgegeven). In de rest van het tijdschrift kun je nog meer informatie vinden over Paulus en zijn reis. De informatie wordt in makkelijke taal uitgelegd, zodat het voor kinderen te begrijpen is. Je maakt kennis met Charlotte, een christelijk meisje in Frankrijk (dit zal in elk nummer anders zijn denk ik). En je krijgt een hele hoop tips wat je kunt doen deze zomer. Al met al een super leuk nummer.

Het volgende nummer
Het volgende nummer verschijnt begin september, daarin kun je het verhaal van Mozes lezen en gaat het verder over lezen en schrijven in de tijd van de Bijbel. Wil je dit niet missen, dan kun je een abonnement nemen op dit tijdschrift. Je kunt abonnee worden voor 15 euro per jaar en ontvangt dan 10 keer per jaar een tijdschrift. Je kunt hier een abonnement afsluiten

Kenden jullie het tijdschrift al? Hebben jullie een abonnement op een tijdschrift?


2 thoughts on “Kennen jullie Alef al?

  1. Hoi,
    Wij zijn op zoek naar een christelijk kinderblad. Echter is onze vraag wat de achterliggende stroming is van waaruit Alef wordt geschreven. Is dit reformatorisch of evangelisch?
    Of vanuit d ejoodse cultuur?
    Dank voor uw antwoord.

    1. Hoi Tjeerd, helaas wordt Alef niet meer gemaakt. Misschien is het blad BimBam iets? Ik ken het zelf verder niet en weet niet welke achtergrond qua geloof het heeft. Verder zijn er wel veel leuke Bijbels voor kinderen met opdrachten of boeken met proefjes. Een aantal ook te vinden op mijn site. Maar een echt tijdschrift ken ik zelf niet helaas. Groetjes Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: