Ken je dat, zit je even rustig op de bank op instagram te kijken op je telefoon en dan komt één van de kinderen er weer aan. Altijd gezellig, maar meestal willen ze dan gewoon even mijn telefoon. Zo jong al ja, want Nola is net 2. Om eerlijk te bekennen kan ze er soms al beter mee overweg dan ik zelf. Al heb ik als excuus dat ik er niet mee ben opgegroeid en zij wel. Wij hebben een sim-only abonnement dus meestal kunnen ze wel gewoon op internet. Liefst met wifi natuurlijk maar ook zonder is het goed mogelijk omdat we een internet bundel hebben. Wat ze dan doen op mijn telefoon, deze 5 dingen.

Deze 5 dingen doen mijn kinderen op mijn telefoon

  1. You-Tube staat met stip op nummer 1. Voor nu is Luca fan van ‘zwartepietenstyle’. Ik kan het liedje bijna dromen. Nola kijkt graag naar peppa big of naar bobo.
  2. Bobo the game. Er is van bobo zelfs een heuse app gemaakt. Erg kindvriendelijke en veilig. Een aantal liedjes zijn te beluisteren en een aantal video’s te bekijken.
  3. Angrybirds. Luca is dol op dit spelletje en speelt het met vlagen heel vaak. Hij is er nog verrassend goed in ook. Zo leuk om te zien. Hij is gewoon al verder dan ik zelf ben.
  4. Raad het lied. Oké dit spelen we met gebruik maken van You-Tube, maar goed het is wel een spelletje van ons. Ik zoek dan christelijk kinderliedjes op en Luca gaat raden welke het is. Dan zingen we gezellig mee en gaan lekker gek dansen. Het account van Meester Richard is wel een favoriet hierbij.
  5. Bellen. Ja, Nola kan goed bellen. Luca is meer van de gesproken berichten op whatsapp. Altijd leuk om terug te luisteren. Dat bellen vind ik minder fijn. Ze belt gewoon degene op die je het laatst gebeld heeft. Dus pas had ze mijn ouders gebeld. Twee keer. Zonder dat ik het wist. Ja ze kijkt ook wel eens YouTube als ik er niet naast zit. Gelukkig nog nooit gehad dat ze een ‘verkeerd’ nummer belde.

Wat vind ik daar nou van als moeder zijnde

Eerlijk gezegd vraag ik me vaak af wat wij deden toen we 4 waren. Of toen we 2 waren. Ik geloof dat wij maar gewoon speelden ofzo. Nu hebben ze vrij veel schermen tijd. Soms het is heel fijn, zo’n telefoon of tablet. Ik heb niet altijd de energie de kinderen te vermaken. Ze kunnen dat deels wel zelf, maar soms is zitten en doelloes een filmpje kijken ook fijn. Maar ik wil toch ook wel wat minder schermentijd. Nola heeft voor haar verjaardag een nieuwe cd gehad dus ik hoop dat deze ons gaat helpen meer te dansen en zingen en minder te schermen.

Hoe hebben jullie dit aangepakt? Hebben jullie schermen tijd? Hou je in de gaten wat ze kijken op je telefoon? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening daarover.

liefs Minke

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock

pinterest telefoonpinterest afbeelding

4 thoughts on “De 5 dingen die mijn kinderen op mijn telefoon doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: