Op de blog van Bibian en Manon zag ik deze tag voorbij komen. Ik vond hem erg leuk en besloot hem zelf over te nemen. Bibian, bedankt voor het delen van deze Tag. Benieuwd naar de vragen en antwoorden? Lees dan snel verder!

”Mama jij moet mee lopen.” Aldus Luca.

Wat is zijn leeftijd? 
Luca is nu 15 maanden en 10 dagen oud. Een echte dreumes dus. Al vind hij zelf dat hij allang een peuter is natuurlijk.

Wat is zijn favoriete eten? 
Alles wat mama of papa of eigenlijk ieder anders persoon dan Luca zelf op eet. Hij vind vanille yoghurt wel erg lekker. Banaan is ook favoriet. En koekjes gaan er vanzelfsprekend ook heel goed in. Qua warm eten, ik weet niet echt wat favoriet is. Wat hij gister lekker vond kan hij vandaag zo uit z’n mondje halen dus daar is niet echt een pijl op te trekken. 

Bij de kinderboerderij op dierendag.

Het meest favoriete tussendoortje?
Rijstwafel en fruit. Dat is wat hij over het algemeen tussendoor krijgt. Hij krijgt ook wel eens hapjes van cake/koek/taart maar nog een heel stukje zelf. 

Wat is zijn favoriete drinken?
 Appelsap met water. Met stip op nummer 1. Meer drinkt hij ook niet. Water vind hij niet zo lekker. Hij drinkt het wel uit een beker, maar dat wordt een hele knoeiboel. Dus dat kan alleen met slab om en aan tafel in de kinderstoel. In de fles wil hij dat niet drinken. Thee vind hij niet zo lekker. Dus dat wordt het ook niet. 

 Favoriete televisieprogramma? 
Teletubbies. Hij gaat helemaal zwaaien als het afgelopen is. Sesamstraat vind hij ook helemaal geweldig. Hij vind trouwens wel meer dingen leuk. Ondanks dat ik me had voorgenomen niet te veel tv te laten kijken. En vooral niet overdag. Alleen als ik aan het koken zou zijn. Maar wat is het soms handig als afleiding zodat ik even de was op kan vouwen en boven kan stoffen.

Favoriete boek? 
 Noach en de ark in een foam boek. Hij kan dan dieren eruit halen en loopt daar de hele kamer mee rond. Super grappig om te zien. 

Luca staat het liefst zo dicht bij de tv.
Mama vind dat geen goed idee, dus dan gaat de
tv vaak snel uit (of Luca achteruit).

Favoriete speelgoed?
Balletjes. Hij gooit daar mee. Heel hard haha. Hij pakt de balletjes die bij de ballenboom horen en gooit ze in de boom, maar loopt er ook gewoon het hele huis mee door. Met de grote stoffen bal gaat hij voetballen. 

Favoriete kleur? 
 Geen idee. Er is niet iets in een bepaalde kleur dat hij vaak of snel pakt. Ook niet dat hij perse een bepaalde kleur qua kleding aan wil. Hij vind alles wel mooi volgensmij.

Wat maakt hem verdrietig? 
 Als we zeggen dat hij iets niet mag doen. Vind hij nog niet zo leuk, maar moet hij nog wel even leren. Niet alles kan natuurlijk. En hij wil nog wel eens een bak op zijn tenen zetten en deze dan naar beneden duwen (auw tenen) of de deksel van de prullenbak doen, hand op de rand leggen en de deksel dicht duwen (auw vingers). Dan moet hij ook wel huilen.

Hoe noemt hij papa en mama? 
 Niet haha. Gewoon bij alles ‘uh’. En hij wil nog wel eens ‘mamamama’ en ‘papapapa’ zeggen, maar ik gok dat dat meer klanken achter elkaar plakken is dan echt mama en papa zeggen. 

Hoe noemt hij opa en oma? 
 Het zelfde als bij de vorige vraag. Dit komt echt zijn mondje nog niet uit. Mama en papa lijkt er nog op, maar verder is het meer ‘uh’ en gillen.

Wat is zijn favoriete knuffel?
 Slungel, van de HEMA. Inmiddels hebben wij een tweede exemplaar aangeschaft, ligt er bij opa 1 in zijn bedje op hem te wachten en bij opa en oma ligt er ook 1 in zijn bedje te wachten. 

Een favoriete activiteit? 

 Lopen, waar dan ook. Liefst buiten, echt een buiten mensje die zoon van mij. Hoe kan dat met zo’n mama die liever binnen is? Geen idee, dus mama ook hup verplicht naar buiten. Wel lekker later, dat hij buitenspelen zo leuk vind al. Verder vind hij met de bal spelen echt helemaal geweldig. Lezen is ook wel favoriet. En met de toet toet auto’s rijden.


Wanneer slaapt hij? 
 Hij slaapt ’s middags nog even. Ongeveer van 12:00 tot 14:00, als we geluk hebben. Meestal is hij wel vroeg wakker. En hij gaat rond kwart voor 8 ’s avonds naar bed om dan rond half 8 ’s ochtends er weer uit te komen. Slaapt vaak iets later en is wel eerder wakker. Maar dan speelt hij gewoon in bed.

Wat maakt hem druk? 
 Heel hard rennen en stoeien met ons. Veel ook stoeien met papa. Super leuk om hun samen te zien dollen en heen en weer rennen in de kamer.

Wat maakt hem geweldig?
 Wat niet? Hij is gewoon het meest leuke en geweldige kind dat ik ken. Maar dat zeggen alle moeders over hun kind toch? Hij is lief en knuffelbaar. Geeft heel lief kusjes. Weet heel goed wie zijn overleden oma is en pakt haar foto vast om even een kusje te geven om gedag te zeggen. Hoe lief! Hij loopt vaak heel lief aan je hand als je buiten bent met hem. Loopt niet snel weg als ik de fiets uit de schuur haal. Lacht zo leuk en flirt met iedereen die hij tegen komt. Zwaaien is ook geen probleem. Need I say more?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: