Vandaag is het moederdag. Een dag die ik alle voorgaande jaren met mijn eigen mama, oma en familie vierde. Vandaag stond deze in het teken van mijn eigen moederschap. Voor het eerst werd ik deze dag ook in de ‘watten’ gelegd. Stiekem was ik heel nieuwsgierig wat M. voor mij had gehaald. Luca is daar natuurlijk nog te klein voor dus het moest echt van de grote man in huis komen. En hij heeft me verrast.Helaas voor mij had ik deze dag niet iemand die me wat taken uit handen nam. M. moest gewoon werken ’s ochtends en was ik met Luca samen thuis. Begrijp me niet verkeerd, heel gezellig, maar soms is het fijn om de ochtend taken even te kunnen delen. Luca was half 5 wakker (alweer) en viel tegen half 6 pas in slaap. Door de wasmachine die om 7 uur aan ging werd Luca wakker. Onze dag kon beginnen. Lekker op bed een papfles en knuffelen met mama. Vandaag wilde hij stil bij me zitten, wat onze bewegelijke kerel normaal niet wil. Super lief!

Door het slechte weer besloten we niet naar de kerk tegen, want we moesten op de fiets of lopend. Geen zin om nat te regenen. Daarbij had Luca niet nog een extra ochtendslaapje gehad dus was ik ook wel bang dat hij aan het eind van de ochtend niet te genieten zou zijn. We keken wel samen naar Nederland zingt op zondag. Hij vond vooral de liederen erg leuk haha. En wat ik dacht kwam ook uit, tegen 11 uur werd hij erg moe dus kon ons ritueel gaan beginnen van lunch en slapen. Super fijn dat moment van eten en rusten. Kon ik zelf ook even bijslapen, goed bijslapen want om 10 over half 3 werd hij wakker. Zou hij dan toch weten dat het vandaag moederdag is en je dan extra lief bent voor je moeder?

Toen M. thuis kwam en omgekleed was kreeg ik mijn cadeautje van Luca. Een hele mooie tekening die hij had gemaakt. Super lief natuurlijk van hem (met een beetje hulp van papa en opa). Een een buggydrager voor op de fiets. Nu, als hij gemonteerd is dan, kunnen we samen naar het centrum op de fiets en daar even wandelen. Of naar het bos of de begraafplaats om daar rond te lopen. Een erg leuk, mooi en vrijheidgevend cadeau. Precies wat ik wilde hebben! Al ben ik stiekem het allerblijst met de mooie tekening van mijn zoon. 

Natuurlijk heb ik ook mijn eigen moeder verrast. Al hebben we dat gister gedaan vanwege drukke schema’s. Maar het zit hem niet in de dag toch? We hebben haar een nieuwe verjaardagskalender gegeven met mooie foto’s van ons gezin (eigenlijk vooral veel van Luca, maar goed). We zijn nog even langs mijn schoonmoeder geweest om daar een mooi plantje te brengen. En uiteindelijk hebben we de dag bij mijn schoonvader afgesloten met lekker eten. 

Een hele bijzondere en fijne 1e moederdag. De tekening hangt mooi op de koelkast zodat ik er nog vaak aan herinnerd wordt hoe speciaal dit is. Hebben jullie een fijne moederdag gehad? Speciale traditie die altijd wordt gedaan? Ik ben benieuwd!

Liefs,

M

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: