Alsjeblieft, je bent nu 12 jaar. Je zit al op de middelbare school. Dus die ‘gewone’ bijbel kun je nu echt wel lezen. We pakken voor jou nog de vertaling van de Bijbel in gewone taal. Maar de rest zoek je maar even uit. Dat snap je toch wel? Je hoort nu bij de volwassenen, bij de mensen die de preek horen. Geen eigen aparte dienst meer, hoogstens nog een tienerkerk, maar echt bij de grote mensen. Dat is wat je altijd wilde toch? Nu mag het, de Bijbel is van jou. Geen kinderbijbel meer, maar gewoon het echte werk. Wat vind je er van?

Van heel makkelijk naar moeilijk?

Het klinkt een beetje gek toch? Dat verhaaltje van mij hierboven. Toch is dat precies wat we nu doen. Als de kinderen 12 worden en naar de middelbare school gaan is het ineens afgelopen. Ze zijn geen ‘kinderen’ meer. Ze krijgen een Bijbel in gewone taal in hun handen gedrukt en moeten het daar maar mee doen. Weet jij nog hoe jij het vond? Ik niet, maar ik weet dat ik mijn Bijbel die ik kreeg bij de basisschool eigenlijk nooit heb gebruikt. Ik snapte het niet, wilde het niet en vond het vooral saai. Dat moet toch anders kunnen?

Groeibijbel overzicht

De groeibijbel van Piet van Midden

Ik denk dat meneer van Middan dat ook heeft gedacht (ja, ik blijf toch ook in deze blog maar gewoon netjes. Zo zou ik het ook aan mijn kinderen vertellen). Hij schreef de groeibijbel voor tieners.  In ruim 240 verhalen komt de hele bijbel aan de orde, ook de verhalen die volwassenen doorgaans ‘niet zo geschikt’ vinden voor jongere lezers. Hiermee is de Groeibijbel de compleetste tienerbijbel. Maar niet alleen voor tieners is deze Bijbel interessant. Heb je hem wel eens gelezen? Echt ik vind het een aanrader.

Ben je meer creatief en zijn je kinderen jonger? Dan is de creabijbel iets voor jou! Bestel hem hier: crea kinderbijbel

Een spannend verhaal, dat oude testament in de groeibijbel

Wat vind jij van het oude testament? Het is eigenlijk niet zo mijn favoriet. Ja, de bekende verhalen ken ik natuurlijk wel. Maar dan uit de kinderbijbels. Want Ruth, David of Daniël las ik toch echt niet in de gewone Bijbel. Daar snapte ik niet zo veel van en ik moest toch echt zoeken naar het verhaal waar ik eigenlijk naar opzoek was. Stop maar met zoeken, want deze groeibijbel snapt het helemaal. Het oude testament wordt een spannende vertelling. Een leuk verhaal dat je verder wilt lezen. Dat je eindelijk echt snapt waar het oude testament om gaat. Dát is de kracht van de groeibijbel.

Groeibijbel nieuw hoofdstuk

De groeibijbel, een aanrader?

In mijn eigen woorden is de groeibijbel een hervertelling van de verhalen. Zo verteld dat het een spannend en leuk boek is geworden om te lezen. Vooral ook een begrijpelijk boek voor jong en oud. Oké, je hoeft het niet direct aan Luca en Nola voor te lezen. Al vind Luca de groeibijbel wel echt leuker als de gewone Bijbel. Maar voor de 12 jarigen is het een geweldige aanvulling voor in hun kast. Een boek dat je ook als volwassene kunt lezen. Een boek dat je wilt blijven lezen. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die de Bijbel eens op een laagdrempelige manier wil lezen en ook wil begrijpen. Voor iedereen die de Bijbel zou willen lezen, maar daar niet mee opgroeide en niet goed durfde. De groeibijbel voor tieners is een Bijbel die in elk huis zou moeten staan.

Groeibijbel handelingen closeup

Wil je ook graag deze Bijbel hebben? Je kunt hem via bol.com kopen. Dan heb je zelf een toffe Bijbel in huis en help je mij deze blog te laten bestaan. Bij elke bestelling maak ik weer een vreugdedansje.

 

pinterest Instagram Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: