Laat ik voorop stellen dat we niets te kort komen en we genoeg hebben. We hebben elkaar en meer hebben we eigenlijk niet nodig. Natuurlijk, we hebben kleren en eten plus een dak boven ons hoofd. Dat is ook genoeg. We kunnen nog dagjes uit en we kunnen de olie betalen. En daar wil ik het nu eens over hebben. Want essentiële olie is gewoon duur, zeker als je goede olie wilt hebben. Waarom ik dan toch begon met de olie en nog steeds elke maand een bestelling plaats? Omdat het werkt!

Maar jij hebt dat toch voor je blog gekregen?

Laten we dit eerst maar even uit de lucht halen. Nee, ik heb de olie niet voor mijn blog gekregen. Ik heb zelf de starterkit gekocht, nadat ik overtuigd was van de werking van de olie. Ik heb een aantal proefrollers gekregen (deze won ik en ik heb er 1 gekregen via wie ik later de kit heb gekocht). Zo werd ik overtuigd van de werking van de olie. Verder betaal ik alles zelf. De kit van 173 euro, de olie die ik elke maand bestel. Niemand sponsort dat voor mij. Dus ja, ik weet hoeveel geld het kost.Essentiële olie - instagram

Waarom dan toch de olie?

Met een gezin en 1 inkomen heb je het in Nederland niet heel makkelijk. Sterker nog, je gaat het steeds lastiger krijgen. Toch heb ik nog een lijstje met oliën die ik graag zou willen hebben. Omdat ik van de werking van deze olie overtuigd ben. In ons gezin heeft de olie zich echt bewezen en dat is fijn. Want echt, soms zat ik met mijn handen in het haar. Het was zelf zo dat ik de olie het liefst allemaal mee nam op vakantie. Dat heb ik niet gedaan, wel een heel aantal rollers. En ook daar waren het lifesavers.

Essentiële olie - flesjes van vakantie

Hoe werkt de olie voor ons

Voor mij had ik twee redenen waarom ik de starterkit wilde aanschaffen, slapen en astma. Mijn kinderen zijn namelijk geen goede slapers. Geen probleem, maar het is wel fijn als ze een beetje doorslapen in de nacht, of in ieder geval weer gaan slapen als ze wakker worden. Na het starten met de olie bij Nola is ze zo veel beter gaan slapen. En ik zelf ook. Wat een verademing is dat. Daarnaast heeft Mark astma en met de jaren wordt dat erger. Op vakantie had hij er erg last van in het zwembad, zo erg dat we eerder het zwembad uit zijn gegaan. Dat is helemaal niet erg natuurlijk, maar wel vervelend dat hij er last van heeft. Ik had een roller mee genomen en die heeft hij gebruikt. Langzaam trok de benauwdheid bij hem. De dag erna smeerde ik de olie voordat we gingen zwemmen en had hij nergens last van. En dit zijn maar twee van onze verhalen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Toch wel spannend om dit te plaatsen. Maar het laat echt de kracht van de oliën zien. Dus wil ik het graag met jullie delen. Misschien wel beter even stoppen met eten 🙊. Al 3 weken had ik last van de maandelijkse periode. Het hield niet op maar werd steeds erger. Afgelopen maandag was echt een dieptepunt. Ik besloot panaway te pakken enmijn buik in te smeren. Dat deed ik die dag 2x en dag erna ook. En weet je, het is over. Durf iknu wel te zeggen. Het is eindelijk gestopt. Panaway zit in de starterkit, die je ook via mij kunt kopen. Dm even als je interesse hebt. Inmiddels heb ik endoflex binnen. Dat schijnt een hele goede te zijn voor hormonale balans. Dus die ben ik nu aan het smeren sinds vandaag. Jullie ook al goede ervaringen met oliën gehad? #olie #oliegebruik #olien #etherischeolie #essentieleolie #essentialoillife #natuurlijkouderschap #natuurlijkleven #natuurlijkeehbo #youngliving #starterkitolie #natuurlijkopvoeden #mensturatie #maandelijksprobleem #ongesteld

Een bericht gedeeld door Minke (@mamaminke.nl) op

Waarom Young Living?

Young Living vervaardigd al 25 jaar, sinds 1994, essentiële olie en zijn pioniers als het gaat om kwaliteitsstandaarden. In de essentiële olie industrie zijn geen kaliteitseisen. Daarom heeft Young Living deze zelf in het leven geroepen; de Seed to Seal belofte. Het hele proces hebben zij in eigen beheer. Van het selecteren van het zaad tot het verpakken van de essentiële olie. Alles wordt gecontroleerd en verzorgd door hen zelf. Ook heeft Young Living zelf boerderijen waarop zij de olie verbouwd, oogst en destilleert of de boerderij is van een partner, zodat ze de mogelijkheid hebben de puurheid en kwaliteit élke stap te controleren. Puurheid staat bovenaan.

Lees meer over olie in ons dagboek

Hier staat Young Living voor:

– De uitgebreide testen worden in hoogstaande laboratoria gedaan en vervolgens getest door onafhankelijke instanties.
– Young Living staat voor rentmeesterschap van de aarde, fair trade en werkt naar een zero waste policy in de komende 5 jaar.
– Young Living gebruikt niet-genetisch gemodificeerde zaden en duurzame verbouw methodes en geen chemische pesticide of meststoffen.
– Iedereen kan hun boerderijen op de hele wereld bezoeken. In Europa zijn er inmiddels al 5.
– De essentiële olie van Young Living zijn niet aangepast of verdund. Er worden ook  geen vullers, giftige verdunners of synthetische middelen gebruikt in de olie, in tegenstelling tot veel essentiële olie die als 100% puur en natuurlijk worden verkocht. Voor mijn kinderen wil ik alleen het beste.
– Young Living gebruikt alleen eerste destillatie essentiële olie voor maximale sterkte (denk aan een theezakje die je alleen voor 1 kop thee gebruikt en niet de hele dag voor je thee). Daarbij destilleren ze ook lang genoeg en onder de juiste druk, wat ervoor zorgt dat ook de zware moleculen gedistilleerd worden. Dus het kan dat je van een ander merk veel meer druppels olie nodig hebt dan van de olie van Young Living om een zelfde effect te krijgen.
– Young Living verpakt zelf hun olie en producten waardoor de kwaliteitswaarborg zeker is. De oliën worden niet ergens anders ingekocht om vervolgens een labeltje te krijgen.

Instagram afbeelding

Dit is zo even waarom wij voor deze olie kiezen en ook nog steeds blijven kopen. Er komt vast een moment dat we door ons lijstje zijn en geen wensen meer hebben. Maar bij gebruik van producten is het ook vaak zo dat het op gaat. Net als de olie. Dus ik denk dat we voorlopig, als we dit zo blijven gebruiken, nog wel even blijven bestellen. Mocht je nu ook willen bestellen, dan is dat heel makkelijk. Via deze aanmeld link kun je jezelf aanmelden. Mocht je er niet uit komen dan kun je me altijd mailen op info@mamaminke.nl. Dan help ik je zo snel mogelijk verder. Wil je direct verder, stuur dan even een berichtje via facebook of instagram.

Essentiële olie - pinterest Essentiële olie - pinterest

2 thoughts on “Essentiële olie, dat is toch veel te duur?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: