Leuke, informatieve boeken over het geloof. Daar ben ik dus fan van. Niet voor niets hebben we de andere 2 boeken van Hanna ook al in huis. Al eerder schreef ze de boeken ‘struinen door de schepping’ en ‘Knetteren en Knallen’. Maar nu kwam er iets nieuws. Tellen tot je tolt gaat over wiskunde in de Bijbel. Nu is wiskunde niet mijn beste vak, maar dit is dus echt leuk! Luca was in groep 2 al bezig met rekenen en daarom dacht ik dat hij dit ook wel kon waarderen. Dat had ik best goed ingeschat.

Tellen tot je tolt met de andere boeken

Hier vind je meer over Knetteren en knallen en hier over struinen door de schepping.

Waarom thuis rekenen?

Alles wat je aandacht geeft groeit. Je geloof, je kinderen (hun zelfvertrouwen bijvoorbeeld, maar ook hun kennis), lezen en dus ook rekenen. Nu hoef je dat echt niet elke dag te doen hoor. Alleen ben ik er van overtuigd dat als je op een leuke manier met rekenen en taal bezig bent de kinderen toch wat leren. Ook als het vakantie is. Ze hebben niet het idee dat ze bezig zijn met rekenen dus dan is het altijd goed. Extra leuk vind ik het dat we op deze manier ook het geloof erbij kunnen betrekken. Geloofsopvoeding en oefenen met rekenen in 1.

Tellen tot je tolt

Wat kan Luca dan al?

Tellen tot je tolt is eigenlijk wel meer voor kinderen vanaf 8 jaar. Nu is Luca 6 dus er zit een gat van 2 jaar. Toch vond hij het wel heel erg leuk. Ik heb wel zelf even eerst gekeken of het geschikt was voor hem. Dat is wel belangrijk wanneer je met een jonger kind met dit (en de andere boeken van Hanna) aan de slag gaat. Ik besloot gewoon vooraan te beginnen en het eerste verhaal te pakken die ik geschikt vond voor hem. Nola zat erbij, maar voor haar was het echt nog te hoog gegrepen. Logisch ook want ze is natuurlijk pas bijna 4.

Voorbeeld Tellen tot je tolt

Tellen als onderkoning Jozef

Het eerste verhaal gaat over Jozef als onderkoning. Dat bleek meteen geschikt. Samen met Luca en Nola las ik het verhaaltje, om daarna de opdracht te lezen. Het is een opdracht dit in een verhaal staat. Dus niet een 5 + 6 = som, maar gewoon een leuk verhaaltje met vragen. Ik liet het hem gewoon uittekenen. Graanzakken (daar ging de vraag over) tekenen, van elke 5 zakken moest er 1 weg. Dus dan tellen, en elke keer als je 5 zei mocht je de zak een kleurtje geven. Toen we klaar waren met tellen konden we de gekleurde zakken tellen en wisten we het antwoord. Super leuk, je doet er wat langer over maar bent dus wel lekker bezig. Nu het weer wat minder wordt is dat ook wel erg leuk. Extra pluspunt: de antwoorden staan achterin. Dus kom je er echt niet uit kun je best even spieken.

Antwoorden in Tellen tot je tolt

Geloofsopvoeding met tellen tot je tolt

In de Bijbel kom je veel getallen, maten en eenheden tegen. Niet alles wordt vandaag de dag nog gebruikt. Het is dan heel leuk om er zo meer van te leren. Je krijgt een stukje extra verdieping op je kennis van je geloof. Hoe ging dat in Egypte? En wat gebeurd er met al die zakken, hoe verdeel je dat? Natuurlijk is dit maar een manier en 100% zeker weten we niet of dit zo ging. Maar meer inzicht is altijd fijn denk ik. Zeker voor leergierige kinderen een aanrader om eens te doen als gezinsmoment op zondag in plaats van alleen uit de Bijbel lezen. Wil je het verhaal verder lezen dan kun je het opzoeken in het register. Handig!

Register voor verhalen in de Bijbel

Tellen tot je tolt is dus eigenlijk voor kinderen vanaf 8 jaar. Toch denk ik dat het ook voor jongere kinderen leuk kan zijn, mits je zelf ook actief mee doet. Heb je daar geen zin in of tijd voor, laat het boek dan echt liggen tot ze 8 jaar zijn. Dat voorkomt teleurstellingen. Ben je net zo enthousiast als wij en wil je dit boek ook hebben? Hij kost 15,99 euro en je besteld hem hier.

Boekrecensie tellen instagram

Boekrecensie Tellen tot je tolt pinterest

boekrecensie pinterest

Ik heb dit boek gekregen. Dit veranderd mijn mening niet. Kijk hier voor samenwerkingen en meer informatie daarover. 

3 thoughts on “Boekrecensie: tellen tot je tolt van Hanna Holwerda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: