Hersenen, het blijft een beetje abstract wat dit nu precies is. Vroeger noemde ik mijn spruitjes altijd hersenen. Daar lijken ze ook wel een beetje op, hoewel ze daar dus helemaal niets mee te maken hebben. Inmiddels heb ik me iets meer er in verdiept vanwege de werking van essentiële oliën (via het limbisch systeem). Maar ja, die hersenen. Het blijft iets waar ik niet veel van weet. Of wist moet ik zeggen. Want het boek knappe kronkels, waarom jouw hersenen zo bijzonder zijn, geeft je alle informatie die je wilde weten.

Wist jij dit al over die knappe kronkels?

Wist je dat je hersenen en je hele lichaam werken op elektriciteit? Of dat je hersenen sneller reageren op iets dat niet goed gaat, dan op iets dat wel goed gaat? En dat er trucjes zijn om iets moeilijks uit je hoofd te leren? Sommige dingen wist ik al wel, maar andere dingen ook echt helemaal niet. Het boek knappe kronkels neemt je mee langs alle weetjes en tips over jouw hersenen.

Opbouw van knappe kronkels

Het boek knappe kronkels geeft je veel informatie over je hersenen en alles wat daar mee samenhangt. Denk dat aan bewegen en je zintuigen. Of je zenuwstelsel. Of taal, want wat kan dat moeilijk zijn. Super tof dus om dit hoofdstuk (hoogdstuk 9 vanaf bladzijde 106) te lezen met kinderen die bijvoorbeeld dyslexie hebben of een andere taalstoornis. Je gaat van informatie over je hersenstam, naar het limbisch, je emoties, de hersenschors, het geheugen, zenuwstelsel naar zingtuigen, bewegen, taal en als laatste het zorgen voor je hersenen.

Knappe kronkels - pinterest

Voor wie is dit boek geschreven?

Het boek knappe kronkels is geschreven voor kinderen. Naar mijn idee de bovenbouw van de basisschool. Maar ook voor volwassenen is het een leuk boek. Zoals we van Hanna Holwerda gewend zijn staan er ook in dit boek weer leuke proefjes. Zo blijft het leuk om te lezen en kun je dit combineren met iets doen. Dat vind deze leeftijdsgroep toch ook het leukst. Hoewel ik niet zo van etiketten plakken ben, ook niet van leeftijd op boeken, zou ik dit niet aan de onder- en middenbouw van de basisschool voorlezen. Het is voor hen net te lastig om te snappen allemaal.

Knappe kronkels, over de magie van je hersenen

Een leuk informatief boek over je hersenen. Een gebied van ons lichaam waar we eigenlijk te weinig van weten. Met handige weetjes, veel informatie, tips en leuke proefjes om te doen. Geschikt voor kinderen van een jaar of 8 á 9. Of lees samen een bepaald hoofdstuk wanneer je zoon of dochter dyslexie, hyperlexie of discalcullie heeft. Of wanneer het slapen niet goed gaat, zo kun je lezen waarom slaap zo belangrijk is en wat een slaapcyclus is.

ISBN: 9789085434665
Prijs: 16,99 euro
Uitgeverij: Royal jongbloed/columbus
Je kunt het boek via deze link voor 16,99 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: