Nieuwsgierigheid wordt meestal niet direct als positieve eigenschap gezien. Of wellicht is het zinnetje ‘wees toch eens niet zo nieuwsgierig’ meer iets van vroeger. Hoe dan ook vind ik nieuwsgierige kinderen juist best wel leuk. Oké na de twaalfde keer de ‘maar waarom is dat dan zo?’ vraag beantwoord te hebben valt het misschien wat tegen. Het boek bijbelweetjes! geeft nieuwsgierige kinderen (en hun ouders) antwoord op vragen over de tijd van de Bijbel. Ideaal dus voor deze nieuwsgierige kinderen.

Bijbelweetjes! Waar gaat dat over?

In Bijbelweetjes! kun je alles wat je nog niet wist over de tijd van de Bijbel vinden. En niet alleen dat, ook komen er personen aan bod waar je misschien nog niet eens van gehoord had. Ken jij Noa en haar zussen? Of Onesimus? Ik persoonlijk niet. Dus ondanks dat dit boek geschreven is voor kinderen vanaf 9 jaar, is dit dus ook heel leuk voor hun ouders of andere nieuwsgierige mensen. Er zijn verschillende onderwerpen waar over geschreven wordt.

Welke onderwerpen komen aan bod?

In het boek Bijbelweetjes! kun je 13 hoofdstukken vinden. Sommige wat groter dan anderen. Heel leuk om bijvoorbeeld over vergeten personen of bijzondere en minder bekende vrouwen te lezen. De volgende hoofdstukken staan in het boek:

 • Natuur in de Bijbel
 • Familie
 • 10x vaak vergeten personen
 • Een plek om te wonen
 • Eten en drinken
 • 10x bijzondere en minder bekende vrouwen
 • Het boerenleven
 • Leven in de stad
 • 10x bekend om een bizarre reden
 • Aan het hof
 • Oorlog
 • 10x een vreemd wapen
 • De top 10 weetjes van de schrijver

Illustraties en herkenbaarheid

Hanna Holwerda, de schrijfster van het boek, heeft meerdere boeken geschreven. Leuk wat haar schrijfstijl en boeken vind ik zelf heel tof. Daarnaast komen de illustraties je misschien bekend voor. Ze zijn getekend door Willeke Brouwer. Zij schreef de Grapic novel Bijbel. Een Bijbel die hier goed in de smaak valt bij de kinderen en ons als ouders.

Bijbelweetjes - pinterest

Opvallend aan Bijbelweetjes!

Naast de illustraties die opvallen zijn er nog een aantal andere dingen die opvallen. Het boekje sluit qua look en feel aan bij ongelooflijke Bijbelverhalen. Vind ik heel tof. Er staat ook een tijdlijn in. Ook heel handig, in het boek wordt soms verwezen naar een bepaalde tijd die je daar kunt opzoeken. Helaas valt een klein deel van de tijdlijn weg. Maar dat mag de pret niet drukken. Meer opvallendheden zijn er eigenlijk niet. Of ja, de leuke weetjes natuurlijk. Maar die mag je zelf gaan lezen.

Bijbelweetjes voor kinderen vanaf 9 jaar

In het boek Bijbelweetjes kun je alles lezen wat je nog niet wist over de tijd van de Bijbel. Over het eten van toen, over vreemde wapens en hoe ze woonden en werkten. Heel anders dan nu natuurlijk, maar heel leuk om te lezen. Een boek voor kinderen die lekker nieuwsgierig zijn en je van alles vragen. Nu heb je antwoorden. Of eigenlijk zij, want dit boek is voor hen geschreven. Maar sst ik verklap niets als je ook gaat lezen.

ISBN: 9789033834080
Prijs: 12.99 euro
Uitgeverij: 
Arkmedia/jongbloed
Je kunt het boek via deze link voor 12.99 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: