De zomervakantie staat voor de deur, de rapporten worden weer uitgedeeld. Kinderen krijgen steeds vaker ook een kleinigheidje cadeau voor hun rapport. Bij ons eigenlijk niet moet ik eerlijk zeggen. Ze krijgen al genoeg en onze oudste is ook vlak voor de zomervakantie jarig. Maar toch is het leuk om iets te geven, dus wij doen dat voor de vakantie. We kregen van Deltas een kleurboek van Pokémon en een oefenpret met stickers. Lees hier meer over het waarom en wat ik van deze boeken vind.

Waarom een cadeau voor de vakantie?

Tja laten we eerlijk zijn, kinderen hebben eigenlijk helemaal geen cadeau nodig voor de vakantie. De vrije tijd en de leuke dingen die je meestal toch wel doet zijn al leuk genoeg op zichzelf. Maar ik vind het toch leuk om iets te geven. Een kleinigheidje. Daarnaast vind ik het leuk iets te geven waarmee ze ook echt iets kunnen doen zonder een scherm. Anders wordt die heel makkelijk gepakt. Daarom geven we toch vaak iets van een boek, kleurboek of spelletje.

pokémon kleurboek

Pokémon kleurboek voor onze oudste

Een tijdje terug kwam het grote pokémon boek uit. De oudste spotte deze in de winkel en was direct verkocht. Ik wist nog een laatste exemplaar te scoren voor zijn verjaardag. Toen kwam er ook een kleurboek uit van pokémon. Een fantastische aanvulling op het leesboek. In het leesboek staan de pokémon beschreven. In het kleurboek zijn er verschillende die je kunt inkleuren. Daarnaast kun je ze uitscheuren, zo kun je ze makkelijk cadeau geven of ophangen. Een stukje zelfstandigheid leren ze door de pokémon op te zoeken in het boek en dan in de juiste kleuren in te kleuren. Onze oudste is er in elk geval blij mee.

Oefenpret met stickers Ik leer schrijven, lezen en tellen

Van dit boek zijn er verschillende versies. Wij hebben die voor groep 2, de klas waar onze jongste nu in zit. Er is er ook een voor groep 1 en groep 3. Onze jongste leert nu al een klein beetje lezen en schrijven. Leuk om dit door te zetten in de vakantie. Daarnaast zijn stickers altijd leuk. Het boek van PawPatrol vind ze ook erg leuk om te maken dus dit zal ook net zo’n succes zijn verwacht ik. Dat gaven we met Sinterklaas, maar is ook nu een super leuk cadeau natuurlijk. Wij hebben nu deze die ze ook leuk vind door de leuke opdrachtjes die er in staan. Makkelijk mee te nemen op vakantie en geschikt voor buiten met warm weer en binnen met wat regen.

kleinigheidje oefenpret

Groeien, spelen en ontdekken

Bij deze boekjes draait het vooral om het plezier, het spelen. Lekker creatief bezig zijn in de vakantie. Er is hier geen link met ons geloof (al zijn daar ook kleurboeken van de vinden natuurlijk). Maar dat hoeft voor ons ook niet. We vinden het fijn als we dingen soms kunnen duiden met ons geloof in ons achterhoofd. Maar kinderen zijn en blijven kinderen. Ze krijgen trends (zoals Pokémon) mee op school en willen dat ook graag. Zolang het niet de overhand gaat nemen zoals in een verslaving, zien wij er geen problemen in. Hoeveel weet jij nog van de flippo’s die je spaarde vroeger? Precies, ook weinig denk ik. Dus we laten ze lekker hun ding doen. Spelen, groeien en ontdekken.

oefenpret met stickers

Een kleinigheidje cadeau met deze kleurboeken

Onze kinderen krijgen deze boekjes om in de vakantie offline iets leuks te kunnen doen. Ja we hebben ook al veel, maar nieuw trekt altijd aan. Dat heeft eigenlijk iedereen wel. Onze kinderen ook. Een kleinigheidje is dan extra leuk om te geven. Daarnaast hebben we gewoon de spullen die ze al in huis hebben. Een cadeau voor de vakantie (of hun rapport) hoeft niet duur te zijn. Kiezen wat we die avond gaan eten is ook een optie (doen we bij hun rapport vaak). Zo lang het bijzonder, nieuw, is dan vinden kinderen het leuk. Deltas heeft leuke kleurboeken en ook leuke leerzame boeken met spelletjes. Een klein prijsje maakt het extra leuk dit eens tussendoor te geven. Veel plezier met uitzoeken!

ISBN: 9789044763416
Prijs: 11.45 euro
Uitgeverij: 
Deltas
Je kunt het boek via deze link voor 18.44 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

ISBN: 9789044763355
Prijs: 14.95 euro
Uitgeverij: 
Deltas
Je kunt het boek via deze link voor 14.95 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

kleinigheidje voor vakantie - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: