De laatste maanden merken we allemaal dat het leven duurder wordt. De boodschappen, het gas en electra. De prijzen schieten allemaal omhoog. Helaas. Ik ben opzoek gegaan naar manieren om zelf daar iets aan te doen, zodat het nog binnen de perken blijft. Homegrown kan je daar bij helpen. Met verschillende tips over seizoensgerechten, wildplukken en besparen.

Wat is homegrown voor boek?

Vitaal leven dicht bij huis. Dat staat er op het boek homegrown. Maar wellicht zegt je dat nog weinig. In het boek leert Kyra de Vreeze je overheerlijke seizoensgerechten maken die vegetarisch zijn. Deze gerechten kook je met ingrediënten die je bij de boer om de hoek kunt halen of zo uit je eigen tuin. Hoe leuk is dat! Ook vind je in het boek tips over zelfoogsten, energiebesparen en wildplukken. Leven met liefde voor de aarde dus eigenlijk.

De opdracht die we meekregen

Wat ik zelf heel tof vind is dat het boek zo ook aansluit bij de opdracht die we mee kregen van onze hemelse Vader. Dit kun je lezen in de Bijbel in Genesis 1:26-29. We mogen voor de aarde zorgen. Voor de planten en dieren die erop leven. Daarnaast mogen we de vruchten van de planten eten om te gebruiken als voedsel. En kunnen we de plantensappen (of essentiële olie) gebruiken ter ondersteuning van ons lichaam. Mooi hoe dit zo samen komt.

Brood homegrown

Wat vind je allemaal in homegrown?

Zelf ben ik altijd nieuwsgierig wat je dan zoals in een boek kunt vinden aan informatie. In homegrown vind je de volgende hoofdstukken. En ze kunnen ook naar elkaar verwijzen. Handig want zo vind je makkelijker de informatie die je nodig hebt.

  • De basis
  • Natuurwetten
  • Praktische ideeën
  • Recepten

Deze hoofdstukken zijn weer verdeeld in kleinere paragrafen. Bij de recepten vind je onder andere deegwaar (zuurdesembrood en homemade pasta bijvoorbeeld), fermenten (basis kombucha!!) en groente (moestuin salade en maiskoekjes bijvoorbeeld). En nog veel meer. Er is zo veel leuks te lezen.

Praktische ideeen homegrown

Homegrown voor wanneer je zelf aan de slag wilt

Met het boek kun je helemaal zelf aan de slag. Het staat bomvol informatie en praktische tips. Naast ook recepten. Ik heb er al een aantal aan mijn favorieten toegevoegd. Zo kun je zelfvoorzienend leven en nieuwe vaardigheden eigen maken. We zijn het misschien een beetje verleerd in deze maatschappij waarbij je alles maar kunt kopen. Ik vind het mooi om zo een stapje terug te doen. Te aarden.

ISBN: 9789021591599
Prijs: 22.50 euro
Uitgeverij: 
Kosmos uitgevers
Je kunt het boek via deze link voor 22.50 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

homegrown - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: