With a touch of pink.


Op de blog van Manon en Bibian kwam ik deze tag weer tegen. Saskia heeft deze bedacht en het leek me wel leuk deze ook in te vullen, al heb ik al een blog geschreven over de verschillen in zwangerschap. Bibian en ik schelen een paar weekjes in zwangerschap van een meisje en hebben allebei al een zoontje met een paar weken verschil ertussen. Zouden de antwoorden op elkaar lijken? 

Wanneer je je buik rondom draagt, dan krijg je een meisje.
Ik zie zelf niet zo veel verschil, behalve in de grootte. Van andere hoor ik dat het duidelijk te zien is dat deze buik echt rond is en die van Luca vooral heel laag zat. Nu was Luca erg klein, waardoor de buik misschien ook wel klein bleef, dus of je het echt kunt vergelijken weet ik niet.


Veel last van ochtendmisselijkheid? Een meid!
Super veel, tot een week of 16 van de zwangerschap. En eigenlijk gewoon de hele dag. Maar dat had ik bij Luca ook. Wel iets minder, maar toen viel ik wel af de eerste maanden. En nu deed ik dat weer niet. Ik liet mezelf vooral smaken wat wel binnen bleef.


Verwaarloos je jezelf tijdens de zwangerschap, dan krijg je een meisje.
Wel een beetje. Of eigenlijk, ik kleed me wel gewoon aan en doe mijn haar ofzo. Alleen niet heel uitgebreid en helemaal geen make-up. Maar dat deed ik voor mijn zwangerschap ook niet. Ik heb een peuter rondlopen die veel aandacht wil, dan kun je wel raden waar ik mee bezig ben op een dag.


Voel je de baby meer aan de onderkant schoppen? Zeker een meisje!
Onderkant, zijkant en boven. Waar ze maar wil. Niet echt specifiek aan de onderkant dus. En vooral niet als ik papa laat voelen, dan houdt ze wijselijk haar voetjes en handjes stil. Ze ligt ook veel met haar rug tegen de buik aan. Links of rechts maakt dan niet uit. Wel leuk om zo een kindje te kunnen voelen al.


Heb je veel last van pukkeltjes op het gezicht, nek en decolleté? Je krijgt een dochter.
Ja, echt veel meer. Met Luca had ik nergens last van. Ook geen maagzuur of hoofdpijn. Nu allemaal wel. Zou dit echt een teken zijn haha.


Slaap je op je rechterzij, dan is het een meisje.
Meestal links, maar soms ook rechts. Ligt aan ons kindje. Als ze helemaal tegen de buik gaat liggen dan voelt het alsof je op je kind ligt. Niet echt lekker, ook niet met voedingskussen waar ik altijd mee slaap. Dus dan draai ik naar de andere zij.


Als je veel behoefte hebt aan slaap zal je zeker een meisje krijgen.
Heel veel. Dat heb ik altijd vanwege mijn cvs. Helaas slaapt Luca niet meer ’s middags dus ik moet het gewoon een dag volhouden. Zou zij ook veel slapen en uitslapen? Lijkt me heerlijk haha.


Veel trek in verse sinaasappelsap? Meisje!
Nee eigenlijk niet. Ik vind het wel lekker hoor, maar kan me niet herinneren dat ik dit in mijn zwangerschap al eens heb gedronken. Ook niet echt veel zin in. Wel in friet en cola.


Krijg je een dikker gezicht? Een meid!
Nee, ik hoor vaak dat er veel aan mij groeit in omvang, behalve mijn gezicht. Gelukkig!


Wordt je haar dunner, dan krijg je zeker weten een dochter.
Ik ben pas nog bij de kapper geweest, maar niets over gehoord. Ook geen last van extreem haarverlies, dus merk het zelf ook niet. Kan ook niet zeggen dat het echt veel dikker wordt. Gelukkig heeft de kapper dat een mooi trucje voor als ze mijn haar gaat doen voor de bruiloft van mijn zwager en schoonzusje.


Herkennen jullie iets van je eigen zwangerschap? Was je toen zwanger van een meisje of een jongen? Let me know in een comment!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: